Siirry pääsisältöön

Siis onko ero EUsta perustelua vai ei?


Tutkijan mukaan ero EUsta ei toisi tällä hetkellä kovin paljon poliittista hyötyä ainakaan koko maallemme. Mutta yksittäisiä ihmisiä se saattaisi hyödyttää. 


Miksi Kreml tukee kansallismielistä äärioikeistoa? Syy siihen on yksinkertaisesti se, että kansallismielinen liike, jonka mukaan ero EUsta sekä NATOsta on ainoa oikea tie palvelee nimenomaan Kremlin etua. Kun Eurooppa hajoaa pieniin eristyneisiin valtioihin, niin silloin se kasvattaa tietenkin Venäjän voimaa suhteessa Eurooppalaisiin valtioihin. Hajallaan olevat pienet valtiot ovat loistavia kohteita Venäjän asevoimille, kunhan ne ensin kokoavat itsensä. 

Siis se että Ukrainalla oli sodan alussa onnea, kun Venäjä ei tuonut tarpeeksi IT kalustoa paikalle tai sitten muistanut valmentaa joukkojaan tarpeeksi hyvin ei tarkoita että seuraavan kerran ollaan yhtä onnekkaita. Siis Euroopassa meidän ainakin pitäisi ajatella että yhdessä olemme vahvempia. Mutta jostain syystä maailmassa on paljon ihmisiä, joiden mielestä eristyminen sekä oman edun varjeleminen on aina oikein. Me emme siis ajattele niin, että joku päivä Putin saattaa ajatella että Suomessa asuvaa venäläisvähemmistöä sorretaan, ja sitten Venäjä lähtee puolustamaan kansalaistensa etua. 

Siis me haluamme uskoa siihen, että Kreml vakuuttaa ettei Venäjä voi olla uhka Suomelle ja Ruotsille. Kun Venäjä muutenkin on osoittanut olevansa luotettava kumppani joka välittää muiden maiden itsemääräämisoikeudesta, ellei sitten Kreml satu lukemaan pienemmän valtion tai jonkun sen alueen kuuluvan itselleen, niin meidän kannattaa sitten luottaa Putiniin. 

Tietenkin Putin saattaa katsoa Venäjän kansallisen edun vaativan esimerkiksi eteläisen Suomen sekä Pohjois-Viron liittämistä Venäjään, jolloin tankit ovat meidän rajoillamme. Tuolloin saattaa Vladimir I päättää että loputkin Baltiasta sekä Suomesta liitetään samalla Venäjään, koska silloin hän voi venäläistää nuo alueet. Ja ehkä sitten pääsemme seuraamaan esimerkiksi KHL-liigan pelejä ilmaiseksi. 

EU on ainakin tällä hetkellä taas kerran kuuma peruna, ja tutkijan mukaan ainakaan merkittävää poliittista etua tällä hetkellä tuo ero ei tuo. Ja silloin mieleen tulee sellainen asia, että aina valtakunnan sekä sen kansalaisten yhteinen etu ei ole se, mikä on jonkun poliitikon henkilökohtainen etu. Samoin vaikka me olemme periaatteessa asettaneet Venäjän kauppasaartoon, niin aina on ihmisiä joiden mielestä tuo kauppasaarto on pelkkää silmänlumetta, eikä sillä ole mitään vaikutusta Venäjän talouteen. Ja juuri tuo on se kanta, jota Kremlin miehet haluavat tukea. 

Mutta kuitenkin me olemme tilanteessa, missä puhutaan taas kerran maamme rajojen sulkemisesta ulkomaalaisilta, mikä varmaan tuo joillekin paljon huomiota ja ilmeisesti lisää joidenkin poliittisten vaikuttajien kannatusta. Ja sitten meidän pitää huomioida pari asiaa, joista lehdistössä ei aina muisteta puhua. Tärkein noista asioista on se, että kaikissa maissa on poliitikkoja, joiden oma henkilökohtainen etu menee kollektiivisen edun edelle. Eli vaikka maamme joutuisi tuolloin taloudellisiin vaikeuksiin, niin se nostaa tietenkin noiden kyseisten poliitikkojen henkilökohtaista kannatusta ja auttaisi heidän omaa etuaan. 

Kun ajatellaan ulkomaisia nuoria, jotka kuulemma tehtailevat ryöstöjä Helsingissä, niin heidät on helppo maalittaa tuohon rikolliseen rooliin. Kyseisistä henkilöistä pääsee mukavasti eroon saattamalla heidät lentokentälle. Ja meidän pitää myös muistaa se, että kukaan ulkomaalainen joka asuu maassamme ilman kansalaisuutta ei käy äänestämässä. Joten tietenkin noiden ihmisten päälle voidaan lapioida kaiken maailman asioita. 

Kremlin toivo on tällä hetkellä noissa oman edun tavoittelijoissa, joiden mielestä esimerkiksi aseiden lähettäminen Ukrainaan vain pitkittää konfliktia. Ja varmaan moni ihminen haluaa Moskovassa lopettaa nuo taistelut siihen, että Ukrainaa ei enää ole. Sen takia Venäjälle mieluista on tietenkin näyttää se, paljonko rahaa Ukrainaan syydetään. Samoin Venäjän virallinen  kanta tällä hetkellä on se, että Venäjä ei ole Suomelle tai muille valtioille kuin Ukrainalle uhka. Toki se mitä tuon maan kabineteissa puhutaan saattaa poiketa melko tavalla siitä, mitä Kremlin tiedottajat maailmalle kertovat. 

Jos Kreml saa aikaan tilanteen missä NATO hajoaa, niin silloin se voi aloittaa sellaisen pelin, missä valtio toisensa perään eristetään, ja sitten tuo valtio tuhotaan. Se mikä tietenkin on Kremlille mieleistä politiikkaa on tietenkin se, että Suomi vetäisi NATO hakemuksen pois, ja sitten taas voidaan lähteä neuvottelemaan uusista kauppaehdoista, joista yksi on varmaan halpa energia. Kun halpaa energiaa tarjotaan, niin Venäjällä tietenkin on myös yksi lisävaltti. Se tarkoittaa sitä, että Suomi muuttuu muutamassa viikossa maailman ensimmäiseksi päästövapaaksi valtioksi. Ja tuohon riittää se, että kaikki sähkön tuotanto siirretään suoraan Venäjälle. 


https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/tutkijan-huomio-suomen-eu-eroa-koskevista-puheista-sk-blogissa-n%C3%A4in-voitaisiin-katsoa-bluffaavatko-eniten-kokoomus-sosialidemokraatit-vai-perussuomalaiset/ar-AA16PBoY?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=896b34e36ff04de5b88da4063965006c


https://ajatuksiakahvikupinaaressa.blogspot.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara