Siirry pääsisältöön

Miksi meidän on niin vaikea tuomita Venäjää?



Kuinka pienellä budjetilla saadaan aikaan paljon vahinkoa.

Rasmus Paludan sekä hänen Koraanin polttelunsa ovat loistava esimerkki siitä, kuinka valtion tai tällä hetkellä kahden valtion etuun voidaan vaikuttaa minimaalisella budjetilla. Se että Paludan tai hänen tukijansa käyvät ostamassa Koraanin kirjakaupasta, ja sitten vain polttamaan tuota muslimien pyhää kirjaa sosiaalisessa mediassa saavat varmasti aikaan ärtymystä Turkissa. Ja siksi Paludanin kaltaiset ihmiset ovat varmaan avainasemassa myös Putinin taktiikassa, kun hän pyrkii hajottamaan NATOa sekä sen kautta lisäämään Venäjän vaikutusvaltaa. 

Siis riittää että kirjakaupasta ostetaan pari Koraania ja sitten ne poltetaan tai niitä käytetään muuten alentavasti. Mikäli poltettu Koraani ei ole varastettu, eikä muuta vahinkoa tapahdu, niin silloin tietenkään ei tuota miestä voida syyttää edes varkaudesta. Nimittäin periaatteessa tuo kirjan polttaminen ei itsessään ole rikos, jos siihen ei muuta yllyttämistä kansanryhmää vastaan tapahdu. Ja niin taas saadaan  NATO-jäsenyyden ratifiointi jäihin Turkissa, joka on myös Venäjän rajanaapuri. 

Turkissa on myös ihmisiä, joista olisi mukavaa jos Ukrainan sota vaikka unohdettaisiin. Bosporinsalmi on tärkeä vesiväylä, joka tuo Turkille paljon tuloja. Ja Turkissa varmaan moni liikemies ilahtuisi jos oligarkkien raha päätyisi heidänkin taskuihinsa. Ja oligarkkien luksusjahdit ovat löytäneet uuden suojaisan sataman Turkista. 

Omasta mielestään Paludan ei tee mitään väärää, kun hän polttaa noita teoksia. Oman näkemystensä mukaan hän noudattaa vain ilmaisu- ja sananvapauttaan.  Ja sitten taas kaikille jotka ovat häntä vastaan käydään kertomassa kuinka säälittäviä he tällä kertaa ovat. Tuossa alakuvassa Paludan on poliisien ympäröimänä Tukholmassa, ja tuollaisia kuvia tietenkin käytetään äärioikeiston propagandassa näyttämään että "poliisi tukee Paludania". Ja se mitä tällainen saa sitten aikaan on se, että tiettyjen väestönosien luottamus poliisiin vähenee. Samoin tuollainen kuva saa Turkissa aikaan tulkintoja siitä, että Ruotsin ja Tanskan valtiot tukevat myös Paludania. Ja se on aisia, jonka seuraukset voivat olla arvaamattomia. 

Sitten tietenkin NATO jäsenyyden hyväksyminen taas hidastuu. Syy tähän on se, että Erdoganin Turkissa lähestyvät vaalit saavat aikaan sen, että hän haluaa miellyttää Turkin länsimaisesta näkökulmasta katsottuna voimakasta uskonnollista yhteisöä, joka varmasti nostaa metelin jokaisesta poltetusta Koraanista. Tässä en tarkoituksella huomioinut poltettuja Ruotsin lippuja, joita turkkilaiset mielenosoittajat tuskin ovat itse ostaneet. 




Mutta miksi ihmiset ryhtyvät Putinin trolleiksi? Syy tähän on tietenkin halu saada taloudellista hyötyä tuosta Putinin miellyttämisestä. Venäjällä trolleiksi eli propagandisteiksi ryhtyminen tietenkin huomioidaan, ja noita ihmisiä palkitaan erittäin suurellisesti.  

Se miksi esimerkiksi urheilupiirien on vähän vaikeaa tuomita Venäjää johtuu siitä että venäläiset omistavat todella suuren osan tuosta toiminnasta. Samoin se että Venäjällä on erilainen asenne moniin länsimaissa kiellettyihin asioihin. Ja esimerkiksi oligarkkien raha varmasti kelpaa myös kansalliselle olympiakomitealle. 

Mutta miksi Venäläinen urheilukulttuuri  kiinnostaa tiettyjä ihmisiä? Venäläisille urheilu on politiikkaa, ja kaikessa mitä TV:ssä näytetään on tietenkin mukana Vladimir Putin. Venäjällä on tapana että maksamalla tietyn summan rahaa voi selvitä hyvinkin suurista ongelmista. Venäläinen urheilu on vähän samanlaista kuin muualla, missä iso raha puhuu. Mutta tuo urheilu on tiukasti sidoksissa politiikkaan. 

Venäläisten urheilijoiden osallistumista kansainvälisiin kisoihin puolustellaan heidän oikeudellaan urheilla. Eli virallisesti urheilu on politiikan ulkopuolella, mutta samalla kuitenkin unohdetaan se että Venäjällä urheilu on poliittisesti värittynyttä. Ja jos urheilija ei halua tukea Putinia, niin silloin heidän passinsa voidaan aina takavarikoida. 

Urheilun kautta on helppo lähettää viestejä kautta koko maailman. Esimerkiksi Qatarin kisoilla saattaa olla jonkun mielestä pelkästään kaupallista merkitystä, mutta kuitenkin esimerkiksi Qatarin johto varmasti haluaa viestittää noiden kisojen kautta, että sen politiikka on hyväksyttyä kautta koko maailman. Ja samaa tietenkin haluavat näyttää sekä Venäjä että Valko-Venäjä ja Kiina. Vaikka olympia-aate tietenkin on periaatteessa erossa politiikasta, niin samalla tavalla voimme sanoa että teoria ja käytäntö ovat välillä kaksi aivan erilaista asiaa. 

Venäjän urheiluliiton asenne dopingiin saattaa houkutella myös länsimaisia urheilijoita tuon valmennuksen piiriin. 

Siellä kaikki asiat ovat kohdallaan, jos ne näkyvät ulospäin. Mutta sitten mistään mikä ei näy mediassa on tehty vähintään huolimattomasti, eikä monista länsimaissa itsestään selvistä asioista välitetä. Pekingin olympialaiset osoittivat sen, että Venäjällä ei esimerkiksi dopingaineisiin välitetä puuttua. Ja tuossa maassa kaikki kaikessa ovat tulokset, joten Venäjällä urheilijoita kuulemma jopa pakotetaan ottamaan dopingia. Se sitten varmaan houkuttelee myös jotain länsimaisia urheilijoita tuohon idän ihmemaahan, jossa voi huoleti kasvatella lihasmassaa anabolien avulla. 

KHL siis on Venäjän rahaliiga, jossa esimerkiksi dopingiin suhtaudutaan ilmeisesti hiukan eri tavalla kuin Suomessa. Se tarkoittaa että Venäjällä saa urheilija ilmeisesti asiantuntevaa ohjausta, ja jos esimerkiksi doping-testeistä pääsee eroon maksamalla, niin silloin varmaan ei myöskään kukaan voi niissä jäädä kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. 

Mutta Venäjällä KHL on saman tyyppinen liiga kuin NHL, eli sen joukkueet ovat osakeyhtiöitä, joten varmaan tuollainen toiminta, jossa löysästi toimivat tilintarkastajat voidaan lahjoa hiljaisiksi antavat mahdollisuuden rahanpesuun. Eli KHL on joillekin ihmisille kulissi, jonka vedonlyöntikioskien sekä yhtiöiden kautta voidaan pestä rahaa, eli muuttaa laittomin keinoin hankittu raha lailliseksi. Samoin joillakin urheilijoilla saattaa olla pankkitilejä, joista heille ei olla edes kerrottu. 

Ja noiden tilien kautta voidaan kanavoida esimerkiksi oopiumista saatavaa tuottoa joidenkin Venäjän mafian pomojen tileille. Ongelma sitten on siinä, että Venäjän pankeissa ei tuollaiseen toimintaan edes välitetä puuttua. Venäjän ongelma on siinä että sen viranomaiset eivät puutu mihinkään mitä ei näy ulospäin. 


https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/turkki-kutsui-tanskan-suurl%C3%A4hettil%C3%A4%C3%A4n-puhutteluun-koraanin-polttamisesta-rasmus-paludan-jatkoi-koraanien-polttamista-suojelupoliisin-mukaan-ei-ole-poissuljettua-ett%C3%A4-vastaavaa-yritett%C3%A4isiin-suomessa/ar-AA16Olzx?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=ac3d73adc1874a09f4823818f2d04d61


https://ajatuksiakahvikupinaaressa.blogspot.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara