Siirry pääsisältöön

Tappoiko Virpi Butt sitten myös Raisa Räisäsen?




Niin tappoiko Virpi Butt Raisa Räisäsen? 20 vuotta sitten sattuneesta henkirikoksesta on olemassa uutta näyttöä, jonka mukaan tekijä voisi olla Virpi Butt, joka kuolleena ei ikävä kyllä koskaan pääse kertomaan ruumiin kätköpaikkaa tai motiivia murhaan. Kun tapaus oli tuore, niin kukaan ei jostain syystä muistanut mitään siitä, mitä tapahtui tuolloin katoamisiltana. Ja miten nuo muistot 20 vuotta myöhemmin palasivat ihmisten mieleen, kun Butt oli kuollut? 

Viimeinen havainto 16-vuotaasta Raisa Räisäsestä oli ravintola Casablancan edessä. Jos Räisänen päätti mennä ravintolaan, niin hänellä piti olla joko hyvä tuuri. Eli hänen piti luottaa siihen, että portsari ei katso papereita. Tai sitten hänellä piti olla sellaiset henkilöllisyyspaperit, joilla hän kykeni todistamaan olevansa 18-vuotias. Eli oliko Räisänen hankkinut joltain kaveriltaan tuollaiset paperit, joilla hän pääsi sisään ravintoloihin? Ja vain väärät henkilöllisyyspaperit olivat taanneet sen, että 16-vuotias tyttö pääsi takuuvarmasti ravintolaan, eikä tarvinnut luottaa onneen. 

Voisiko niistä henkilöllisyyspapereista, jotka Raisa Räisäsellä oli ehkä käytössään piillä avain hänen katoamisensa ratkaisuun. Oletettavasti Raisa Räisänen oli hankkinut haltuunsa väärät henkilöllisyyspaperit joltain kaveriltaan. Eli oliko häntä luultu joksikin toiseksi henkilöksi, ja sitten tapettu toisen ihmisen velkojen takia? 




Jos murhaaja on ollut Virpi Butt, niin olisiko ehkä käynyt niin, että Virpi Butt tai joku muu, jonka kanssa Butt vietti tuolloin aikaa erehtyi luulemaan 16-vuotiasta Raisa Räisästä joksikin muuksi, ja sitten "koulutti" tuota henkilöä. Tai ehkä Butt oli joutunut raivon valtaan nautittuaan huumeita ja hormoneja, ja sitten kun Raisa Räisänen sai hänen poikaystävältään liian pitkiä katseita surmasi Raisa Räisäsen. 

Siis vaikka Virpi Butt olisi syyllinen tai osasyyllinen Raisa Räisäsen kuolemaan, niin tietenkin olisi mukavaa tietää myös miksi noin pääsi tapahtumaan. Ja tietenkin olisi hyvä saada myös ruumis haudattavaksi. Mutta ongelma on siinä, että kuollutta Virpi Buttia ei kukaan pääse haastattelemaan, joten vaikka hän olisi murhaaja, niin se ei sulje muita tekijöitä pois. 

Kuolleena Virpi Butt ei kykene koskaan kertomaan sitä, että onko hän syyllinen eli päätekijä, osasyyllinen vai syytön. Ja mieleen vain tulee että kuoliko Virpi Butt, joka kuului maamme pelätympiin naisvankeihin juuri siksi, että häntä alettiin epäillä Raisa Räisäsen surmasta tai murhasta. Eli toimiko tekijä spontaanisti, vai oliko hän suunnitellut tekoa? Ja oliko teko sitten tehty tekijän omasta aloitteesta vai oliko siihen tullut käsky. 

Sitten vielä voidaan kysyä, että koska tekijöille tuli mieleen, että ruumis hävitetään ja tapauksesta ollaan ihan hiljaa. Sitten vielä pitäisi vähän miettiä sitä, että miten tekijät aikoivat elää tuon teon kanssa? No ehkä joku tietää siihenkin vastauksen. 

Ja oliko tekijän tarkoitus sitten tappaa Raisa Räisänen vai se, jonka henkilöllisyyspapereita Räisänen käytti?

Paloittelumurhaaja tai surmaaja Virpi Butt on noussut julkisessa sanassa epäillyksi myös Raisa Räisäsen murhasta. Ja tietenkin olisi mukavaa, jos tämä paljon julkisuudessa ollut mystinen katoaminen saisi näin lopun. Mutta kuitenkin minulla on vähän outo olo tämän suuren paljastuksen takia. Virpi Butt on nimittäin kuollut, ja tietenkin hän on tehnyt hyvin julman surman. Mutta kuitenkaan kuolemansa takia Butt ei koskaan tule kertomaan omaa versiotaan tuosta koko Suomea tai ainakin mediaa kuohuttaneesta katoamisesta, josta hänet on suureen ääneen ilmoitettu olevan vastuussa. 

Ylen uutisten mukaan "Keskusrikospoliisi tutki vuonna 2017 uutta vihjettä, jonka mukaan Raisa olisi surmattu ja haudattu Pälkäneelle". (Yle.fi/Kuollut paloittelusurmaaja Virpi Butt on nyt ainoa tiedossa oleva epäilty Raisa Räisäsen murhassa). 

Raisa Räisänen katosi 20 vuotta sitten. Hän oli lähdössä ravintola Casablancasta ja sitten tuota tuolloin alaikäistä tyttöä ei enää sitten kukaan muu ehkä ole nähnyt elossa paitsi surmaaja. Ja sitten kun tästä Raisa Räisäsen katoamisen yhteydestä Virpi Buttiin on tullut suuri otsikko, niin itse kyllä kysyisin että miten tässä rupesi muisti oikein toimimaan? Tietenkin saattaa olla niin, että tuo Butt oli hyvin pelottava ihminen, jota lähes kaikki pelkäsivät. Ja sitten kun Virpi Butt oli kuollut, niin silloin alkoivat muistikuvat palautua mieleen, ja niitä käytiin sitten purkamassa poliisille. 

Virpi Buttin sanottiin kävelleen joitakin ihmisiä vastaan, ja sitten kehuneen että hän kantoi laukussaan ihmisen päätä. Mutta oliko asia sitten oikeastaan niin? Oliko Butt todella tehnyt niin, ja oliko hän ollut tuolloin tosissaan? Ja miksi tuosta asiasta ei ennen ole tehty ilmoitusta? Buttin kuoltua ei hän itse tietenkään voi lähteä kostamaan ihmisille, jotka olivat hänet "kavaltaneet". 

Butt ei eläessään mikään enkeli ollut. Mutta kuten varmaan kaikki tietävät, niin olisi tietenkin ollut parempi jos ruumis olisi löytynyt. Ja koska Virpi Butt ei enää kykene vastaamaan kysymyksiin, niin voidaan tietenkin etsiä myös jotain henkilöä, joka oli ehkä ajanut Buttin sinne, minne ruumis oli kätketty, mutta tietenkin voidaan myös olettaa että Butt toimi yksin. Eli hän sekosi jostain syystä, sekä sitten hakkasi Raisa Räisäsen hengiltä. Mutta onko asia sitten niin että Räisänen vain suututti Buttin, joka oli ehkä huumeiden tai doping-aineiden vaikutuksen alaisena. 

Mutta sitten on mieleen tullut eräs asia, joka saattaa merkitä hyvinkin paljon. Nimittäin motiivi. Miksi Raisa Räisänen surmattiin? Oli surmaaja sitten Virpi Butt tai joku muu, niin oliko kyseessä mustasukkaisuusmurha. Eli Raisa Räisänen olisi ehkä katsellut tuon mahdollisesti naispuolisen murhaajan poikaystävää vähän liian pitkään, kuten alussa kirjotin. Tai ehkä tuo murha liittyi mahdollisesti Raisa Räisäsen käyttämiin henkilöllisyyspapereihin. 

Raisa Räisänen saattoi käydä kapakoissa kaverilta saatujen henkilöllisyyspapereiden avulla, ja sitten saattoi olla niin, että Raisa Räisästä luultiin joksikin muuksi. Ja ehkä tuo "joku muu" oli jotain velkaa väärille ihmisille. Joten jos tekijä oli Butt, niin toimiko hän spontaanisti vai ehkä jonkun käskystä? Ja mihin ruumis on haudattu?

https://yle.fi/a/74-20004578

https://yle.fi/a/74-20004405

https://fi.wikipedia.org/wiki/Raisa_R%C3%A4is%C3%A4sen_katoamistapaus

https://fi.wikipedia.org/wiki/Virpi_Butt

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara