Siirry pääsisältöön

"Pastorin" kuolema eli kuka murhasi Johann Hägerströmin.


"Johann Hägerströmin käyttämä Sony Ericsson P900 -kamerapuhelin ja Stubbe-suvun vaakunasormus ovat edelleen kateissa. Kuva: Eetu Pietarinen "(YLE.fi/"Pastorin" kuolema)

Johann "Pastori" Hägerström oli sarjahuijari, eli mies joka tehtaili erilaisia huijauksia, joissa hän käytti hyväkseen eräitä tunnettuja sekä luotettavina pidettyjä henkilöitä. Hänen peitetarinansa oli se, että tuo mies oli teologian tohtori sekä vihitty pappi, mikä tietenkin herätti luottamusta hänen aikomuksiaan kohtaan. Todellisuudessa Hägerström ei ollut päivääkään opiskellut ainakaan papiksi, ja hän oli istunut vankilassa. Hägerström asui Virossa, ja saattaa olla niin, että hän oli aikoinaan hakenut rikollisilta lainaa jotta voisi saada näyttöä siitä, että oli liikemies. Eli suuri rahakasa pankissa tietenkin herättää luottamusta, mutta mistä kavalluksesta tuomion saanut mies saisi lainaa tai suuren määrän rahaa, jotta voisi hankkia toimiston sekä muuta petoksissa tarvittavaa rekvisiittaa. 

Petollinen toiminta tietenkin toi mukanaan paljon vihamiehiä, joista jotkut kantoivat ehkä Hägerströmille kaunaa, ja sitten eräänä päivänä joltain paloi pinna lopullisesti, ja hän päätti surmata Hägerströmin. Huijarit ovat ihmisiä, jotka ratsastavat luottamuksella, mikä tietenkin tuo heille erittäin paljon vihamiehiä. Samoin osa huijareista kohtelee uhrejaan hyvin alentavasti. Ja se sitten saa aikaan vihaa sekä häpeää. Ja jossain vaiheessa sitten jonkun henkilön mitta tulee täyteen. Tai sitten joku huijari onnistuu saamaan esimerkiksi huumekauppiaan koukkuunsa, ja nuo alamaailman toimijat eivät hyvällä katsele, jos heiltä katoaa satojatuhansia euroja tai markkoja. 

Pastorin ruumis löytyi myöhemmin Kirveenrauman sillan läheltä Rymättylästä, "Pastorin" muistikirja taas nykyisestä Raaseporista. Eli oliko tuo murha tehty ensin, ja sitten tekijä tai ehkä toinen tai yksi tekijöistä, mikäli heitä on useampi on selaillut muistikirjaa sekä heittänyt sen pois. Rikos on 18 vuotta vanha, mutta poliisi uskoo että se voisi selvitä. 




Kuten yllä olevan kuvan tekstistä, joka on suora lainaus YLE:n jutusta voitte lukea, niin Hägerströmin puhelin sekä myös muutamia muita esineitä on kateissa, ja YLE:n jutusta voitte lukea, että poliisi on paikallistanut tuon puhelimen Mustion saareen. Ja sitä poliisi ei kerro, että koska tuo paikallistaminen on tehty. On nimittäin pieni mahdollisuus että kyseinen puhelin olisi otettu uudelleen käyttöön jossain huumepiireissä. 

YLEN jutussa sanotaan näin: "KRP kertoi viime syyskuussa selvittäneensä, että Hägerströmin yhä kateissa oleva matkapuhelin on paikantunut Mustion alueelle Länsi-Uudellemaalle".(YLE.fi/"Pastorin" kuolema). Eli onko tuo matkapuhelin ehkä jonkun käytössä edelleen?
 

Tuo viimeinen  huijaus oli sellainen, että Hägerström oli saanut Sitran mukaan tuohon tekoon, ja hän myös vedätti erästä kansanedustajaa, jonka nimi ei näy YLE:n jutussa, jonne on linkki tekstin lopussa. Samoin tuosta "Pastorin" viimeisestä huijauksesta on kerrottu tuossa jutussa paljon, joten en sitä tässä rupea kertaamaan. 

Mutta kun tuota Hägerströmin kuolemaa tarkastellaan lähemmin, niin tietenkin hän saattoi joutua henkirikoksen uhriksi jostain muusta kuin tuon kyseisen huijauksen takia. Mutta kuten tiedämme, niin huijarit ovat ihmisiä jotka ratsastavat toisten hyväuskoisuudella. Hägerström kuitenkin esiintyi pappina, joten hän saattoi tuon esiintymisensä kautta hankkia ehkä tietoja, joiden avulla hän ehkä hankkiutui joidenkin julkisuuden henkilöiden lähipiiriin ja sitten vedätti noita ihmisiä mukaan yrityksiinsä. Ja saattoi olla niin, että hänelle uskouduttiin melko helposti, koska pastoria pidetään usein luotettavana ihmisenä. 

Mikäli joku on avautunut tuolle huijarille hyvin henkilökohtaisista asioista, ja sitten Hägerströn on paljastunut joksikin muuksi kuin mitä hän on, niin silloin saattaa jopa rauhallinen sielu saada raivokohtauksen, mitä hän ei kykene hallitsemaan. Tai sitten joku joka on Hägerströmin kanssa toiminut onkin ollut esimerkiksi huumekauppias, ja sitten jos herra pastori onkin tuonut poliisit tuon toimijan lähelle, niin silloin tuo toimija on ehkä surmannut kyseisen liikemiehen eli huijarin. Itse ihmettelen sitä, että miksi tuollainen selvästi useita petoksia tehtaillut henkilö ei ollut esimerkiksi liiketoimintakiellossa? Petostuomiot olisivat siihen varmaan riittäneet. 

Eli miksi hänellä oli yritys, jonka avulla hän tehtaili petoksia. Mielenkiitoinen kysymys herää tietenkin siitäkin että miksi kukaan ei tarkastanut Hägerströmin tutkintoa? Eli kenellekään ei pälkähtänyt päähänsä lähteä kyselemään tutkintotodistusten aitouden perään, jos Hägerström sellaisia edes koskaan näytti? Ja jos sitten puhutaan siitä, että Häggström väitti olevansa Stubben aatelissuvun perijä, niin kuitenkin meidän pitää muistaa se, että esimerkiksi Suomi on tasavalta. Täällä ei ole olemassa aateluuteen perustuvia erioikeuksia. Joten se kuuluuko henkilö aateliseen sukuun on sen takia sivuseikka. 

https://yle.fi/a/3-12666187

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara