Siirry pääsisältöön

Internet on väline siinä missä muutkin asiat.


Venäjän YK edustaja haluaa demilitarisoida Internetin. Ja siinä sitten tietenkin syytellään länsimaita siitä, että ne sallivat Venäjän vastaiset kirjoitukset. Tai siis länsimaat sallivat kirjoitukset sekä julkaisut, jotka ovat ristiriidassa Venäjän johdon näkemysten kanssa, ja sitten tietenkin länsimaat käyttävät nettiä täysin väärin, ja internet on ydinaseisiin verrattava väline. 

Eli voi että kun taas ollaan niin pieniä ihmisiä, että oikein itkettää. YYA-Suomessa Ukrainan sota olisi ollut pelkkä "levottomuus". Ja tietenkään jos olisin esimerkiksi Putin, niin en varmasti pitäisi siitä, mitä minusta kirjoitetaan Internetissä. Internet on asia mikä varmasti on todella tuhoisa väärissä käsissä. Mutta jos sitten ajatellaan esimerkiksi informaatiosotaa, niin olisin kyllä sitä mieltä, että Venäjä on tuon toiminnan aloittanut, ja sitten kun ei enää pärjätä, niin aletaan vaatia koko verkon lopettamista.

 Mutta kuten tiedämme, niin internet on tuonut ihmisten eteen uuden sukupolven kauko-ohjatut joukkotuhoaseet. Droneparvet sekä niitä vastaan kehitetyt mikroaaltoaseet ovat uutta, ja muuta uutta ei sitten aseiden kehityksessä ole tapahtunut. Ensin kehitetään ylivoimainen ase nimeltään droneparvi, ja sitten sitä vastaan kehitetään vasta-ase eli mikroaalto, joka pudottaa dronen sekä myös miehitetyn lentokoneen taivaalta. Mutta jos sitten lähdetään selvittämään sitä, miksi me olemme menossa taas uuteen suuntaan asiassa, mikä on osoitus ihmisen ikävimmästä puolesta, eli väkivaltaisuudesta toista ihmistä kohtaan.

 Asevoimat nähdään tällä hetkellä välttämättömyytenä, mutta kuten tiedämme niin on toista olla kenraali kuin sotamies. Eli alaisten rekrytointi on vaikeutunut todella paljon, ja kuten kuvassa 2 olevasta kaaviosta nähdään, niin tammi-toukokuun välillä on useita reserviläisiä hakeutunut sivariin. Eli siitä voidaan päätellä, että tosipaikka pelottaa aivan kaikkia. Se että me dronet ovat tehokkaita oikeuttaa niiden käytön. Ja jos sitten ajatellaan että rintamalle lähetetään motivoitumattomia, huonokuntoisia sekä huonosti asevoimiin suhtautuvia ihmisiä, niin he ovat vain tykinruokaa tuossa paikassa. 

Kuva 2:) https://yle.fi/uutiset/3-12441561

Eli uusi doktriini on syntynyt taistelukentälle. Se on mikroaalto vs. drone. Mutta onko mitään uutta auringon alla. Aikoinaan IT-ohjuksia sekä reaktiivisella kerrospanssarilla varustettuja tankkeja pidettiin lentokoneen loppuna. Mutta vielä nykyäänkin esimerkiksi A-10 "Warthog" kykenee tuhoamaan jopa kaikkein nykyaikaisimpia panssarivaunuja. Droneja myös varmasti tullaan käyttämään, vaikka niitä voidaan tuhota mikroaalloilla. Ja siihen pitää vain mukautua. 

Saattaa olla että tulevaisuuden dronet varustetaan niin, että jos ne putoavat mikroaaltoaseen voimasta, niin ehkä joku huoltodrone tai toiset droneparven yksiköt voivat ladata siihen uuden käyttöjärjestelmän sekä ohjelmat. Eli jos mikroaalto vain pyyhkii piirien ohjelmoinnin tyhjäksi, niin nuo mikropiirit voidaan palauttaa toimintakuntoon. 

 Ehkä Venäjä nyt on alakynnessä, mutta jos ajatellaan peloista pahinta, niin silloin Venäjän asevoimat ottavat oppia Ukrainasta, ja aloittaa uuden drone-mikroaaltoase-ohjelman. Dronet ovat asioita jotka aiheuttavat jatkuvaa kritiikkiä, koska ne keskittävät entistä suuremman tulivoiman yhä harvempien käsiin. 

Tuon sivariin siirtyvien määrän kohoaminen tarkoittaa sitä, että jonkun pitää sitten tehdä nuo työt ja tehtävät, mitä noilla miehillä sekä naisilla on ollut. Ja yksi tapa on siirtää vastuu sotimisesta ihmisiltä koneille. Tai sitten meidän pitää kehittää joku uusi malli motivoida reserviläisiä. Kolmas vaihtoehto olisi opetella elämään rauhassa. Mutta asia on niin, että se että jos maan puolustaja kokee itsensä tekemän maanpuolustustyön arvottomana, eikä hänellä ole motiivia, niin silloin hän varmasti hakeutuu sivariin. Jos ihmiselle huudetaan ettei hänellä ole mitään merkitystä ja että hän vain hidastaa muita, niin miksi hän sitten jatkaa turhaa taistelua. Komppania pärjää varmaan paljon paremmin ilman häntäkin. 

Jos taas ihminen todetaan jotenkin sairaaksi, niin hänelle itselleen on parempi hakea sivariin, koska silloin hän voi sivarin jälkeen jatkaa elämäänsä muuten. Mikäli hän ei tuota hakemusta sivariin tee, niin silloin edessä saattaa olla intti vielä 30-vuotiaana. Tai säännöllinen käynti jossain kutsunnoissa, josta voi sitten tulla eteen palvelukseenastumismääräys. 

Eli hakeutumien sivariin selkeyttää omaa asemaa, ja sivari pysyy sitten poissa muiden tieltä. Se mikä ehkä motivoi sitten käymään jotain tylsää teknillistä koulua saattaa liittyä siihen, että nuo insinöörit sekä kaikki muut nörtit, itseni mukaan lukien ymmärrämme varmaan paremmin tuota ihmistä, kuin joku sekatyömies, jolle puolustusvoimat on ainoa paikka, jossa hän voi kokea olevansa toisen yläpuolella. 


https://www.talouselama.fi/uutiset/venajan-yk-edustaja-teki-oudon-ydinsotavertauksen-ja-esitti-lansimaille-tiukan-vaatimuksen-internetin-demilitarisoinnista/22625cc4-1d3c-40cc-a04d-75487d04efce


https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/dronet-putoavat-taivaalta-mikroaaltoaseella/6f5eed55-51c7-4935-90b9-6537127c6368

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara