Siirry pääsisältöön

Venäjä, urheilu sekä Putin


Vladimir Putin on kaikkialla korostanut sitä, "kova jätkä" imagoaan, jossa hän esittelee judotaitojaan, ammuskelee tiikereitä ja tekee mitä stuntteja milloinkin. Mutta oletteko koskaan ajatelleet, että esimerkiksi Ukrainan sodassa ei Putin ole missään vaarassa. Siis ainakaan Ukrainan pommit eivät ylety Moskovaan, mutta aina on pieni mahdollisuus, että joku soluttautuu läpi rintamasta. No ehkä Vladimirin turvamiehet hoitavat tuollaisen tilanteen muutamassa sekunnissa. 

Tietenkin Putinia tukeva media toitottaa hänen KGB taustastaan sekä muista kovista jutuista, mutta voidaan kysyä että missä ovat Putinin omat muistelmat noilta hurjan nuoruuden ajoilta, jolloin hän kulki Makarov taskussa pitämässä milloin mitäkin kohdetta silmällä. Mutta ehkä hän on jotenkin vain unohtanut tuon ajan, kun on pitänyt käydä hankkimassa botoxia naamaan suurten julkkisten tyyliin, kuten Saska Saarikoski on kirjoittanut. 

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008645178.html


Mutta jotain muutakin piti tässä kirjoittaa. 

Jos Finnair ei pääse lentämään Venäjän yli, niin se menettää kilpailuedun. Toki jos ihmiset alkavat pelätä että Putin pakottaa heidän lentojaan alas, niin sekin varmaan vähentää noilta reiteiltä saatavaa voittoa. Samoin jos Finnair jatkaa liikennöintiä, niin se sitten varmaan myös maksaa tästä oikeudestaan hyödyntää Venäjän ilmatilaa. Ja tuo raha päätyy varmaan myös esimerkiksi Putinin omaan taskuun tai sillä voidaan rahoittaa sotaa. 

Mutta jos Finnairin koneisiin aletaan soitella uhkaussoittoja tai hävittäjät pakottavat niitä lakeutumaan, niin silloin voi käydä niin että ihmisten ei kannata lähteä lentelemään tuonne Kauko-Itään ainakaan Venäjän ilmatilan läpi, koska jos on tullut sanottua vähän jotain Putinin hallintoa vastaan, niin se saattaa merkitä hyvin ikäviä hetkiä jossain lentokentän takahuoneessa. Joten kannattaa vähän miettiä sitä, että missä aikoo lomansa viettää, tai ehkä kannattaa lentää vähän pidemmän kautta, jos haluaa tehdä lomasta onnistuneen. Tiedetään että FSB on kostonhimoinen, jos joku sitten sattuu uhkaamaan Putinia. 

Vladimir Putinin tapa käyttää mediaa on outo. Miksi hän on ilmestynyt ihmisten eteen nauhoitettujen puheiden ja esiintymisten muodossa? Eli miksi hän ei ole järjestänyt suoraa lähetystä? Miksi hän ei koettanut jatkaa painostusta? Miksi siis hän hyökkäsi Ukrainaan juuri nyt? Mitä hän on jättänyt kertomatta tuolla Venäjällä? Jos ajatellaan että Venäläiset urheilijat ovat toimineet vastoin FIS:n sääntöjä, eli käyttäneet kansallistunnuksiaan sekä antaneet kommentteja, joissa kuultaa syvä tuki Putinin toimille, niin silloin unohdetaan yksi asia. 

Nimittäin pelko on asia, mikä saa ihmiset tekemään asioita, joita he eivät ehkä halua tehdä. Siis jos Venäläinen urheilija sanoo jotain Putinia vastaan, niin hän varmaan kokee sen myös nahoissaan. Putin ei hyvällä katso ihmisiä, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä. Mutta me kaikki tiedämme että pakotteet kohdistuvat tavallisiin ihmisiin eivätkä heti vaikuta Putiniin. 

Mutta eikö pakotteiden tarkoitus ole kannustaa ihmisiä luopumaan Putinin tukemisesta? Eikö tarkoitus ole luoda rakoa tavallisten venäläisten sekä oligarkkien ja Putinin väliin? Siis vaikka tavallisten ihmisten kohtalo Venäjällä on palvella Vladimir 1. Suurta, niin kuitenkin nuo tavalliset ihmiset lähtevät armeijaan, ja sitten he myös päätyvät sotiin käyttämään aseita. Eli eikö tavallinen Venäläinen ole kuitenkin osittain vastuussa siitä millaista tukea Putin saa? 

Kun Putin saa sitten signaalin että kansa tukee häntä, niin silloin tietenkin hän automaattisesti olettaa voivansa lähteä sotaan. Joten tietenkin pakotteiden pitäisi näkyä myös tavallisten ihmisten elämässä. Mutta tietenkään esimerkiksi lapset eivät ole vastuussa siitä, mitä Putin tekee tai mitä hän sanoo. Eli missään nimessä Venäjän ja Ukrainan tilannetta ei saa käyttää esimerkiksi tekosyynä koulukiusaamisen hyväksymiseen. 

https://www.iltalehti.fi/talviurheilu/a/69a06094-dd14-464a-a14c-14eb102808fd

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara