Siirry pääsisältöön

Putinin vaatimukset turvatakuista ovat ikävää kuultavaa

 

 Putinin vaatimukset turvatakuista ovat ikävää kuultavaa



Tu-95 "Bear" saattajanaan F-22

Venäjän presidentti Vladimir Putin on esittänyt USA:lle vaatimuksia turvatakuista, ja yksi niistä on se, että NATO ei saa laajentua. Tuo asia on kansainvälisen oikeuden mukaan puuttumista valtioiden sisäisiin asioihin. Samoin Venäjän johdon ilmoitus siitä, että vallanvaihto Ukrainassa olisi sille kovasti mieleen saa aikaan ajatuksia, joita en toivoisi päähäni tulevan. Venäjä on valinnut tien, missä se toivoo saavansa arvostusta sekä kunniaa aseiden kautta. 

Eli voidaan ajatella että Venäjän johto on aikoinaan jatkanut  INF- sekä muita vastaavia ydinaseiden rajoittamista koskevia sopimuksia vain voittaakseen aikaa. Ja nyt sitten esimerkiksi  INF-sopimus on lakannut olemasta, kun on kehitetty uusia erittäin kehittyneitä aseita kuten SS-18 seuraaja RS-28 "Sarmat", ja liuta muita hyvin pelottavia ydintuhon levittämiseen  välineitä kuten 50 mt. taistelukärjellä varustettu Kanyon eli Status 6 ydintorpedo sekä "Skyfall" ydinkäyttöinen risteilyohjus. 

Asia mikä sitten aiheuttaa myös ikävää epävarmuutta on se, että Venäjän johto on ilmoittanut Neuvostoliiton olevan yhtä kuin historiallisen Venäjän, ja se tietenkin saa aikaan selkäpiitä karmivan ajatuksen siitä, että Venäjän johto haluaisi palauttaa Neuvostoliiton rajat ja ehkä myös vaatia Tsaarin ajan Venäjän rajojen palauttamista Itämerellä. Asiasta tekee vakavan se, että Venäjällä on takanaan paljon suuremmat voimat kuin jollain Irakilla. Eli järeiden ydinaseiden pelko saa aikaan sen, että tuo valtion johto uskaltaa pelata kovilla panoksilla. Se mitä tässä sitten on odotettavissa on ainakin uusi Kylmä Sota. 

Se mikä myös saa aikaan kylmiä väreitä on se, että Venäjän johto ei edes peittele kysyvänsä naapurien mielipiteitä siitä, mitä se on sanonut tai tehnyt. Se mikä tekee Venäläisestä nationalismista erikoisen on niin sanottu "Rodina"-aate. Tuo aate tarkoittaa sitä, että Venäjän johto näkee valtionsa kaikkien slaavilaisten kansojen johtajana. Ja ainakin alkuperäisen tsaarin ajoilta peräisin olevan version mukaan muut slaavilaiset kansat vain odottavat, milloin ne pääsevät liittymään "äiti venäjän" yhteyteen.  

Kun poliisi käyttää kovia otteita, niin se takaa sen. että poliisia vihataan. Ja vihattu poliisi on aina kuuliainen omille esimiehilleen.  Niin kauan kuin Putin jatkaa virassaan on noilla miehillä jotka hajottavat mielenosoituksia syytesuoja. Se takaa sen, että poliisi on uskollinen johtajalleen. Jos joku lähtee pois rivistä, niin silloin hän saattaa kohdata hakkaamansa mielenosoittajat kadulla ilman asetta tai univormua. 

Tietenkin myös entiset työtoverit voivat pahoinpidellä henkilöä, joka on lähtenyt omille teilleen, ja jättänyt paikkansa millisien riveissä. Jos henkilö eroaa, niin silloin hän saattaa levitellä asioita, joista kannattaa pitää suu kiinni. Tuolloin hänet tietenkin pidätetään, ja syynä saattaa olla tekaistu korruptio syyte, jolla on mukava hoidella sellaisia ihmisiä, jotka ovat vähän turhan pidettyjä. 

Venäjää johdetaan nyt saman kaavan mukaan kuin Neuvostoliittoa johdettiin aikoinaan. Eli kaikki sisäinen vastarinta tukahdutetaan kovalla kädellä, ja tuon mallin on luonut tsaari. Myös Stalin kehitti sekä käytti tuota mallia, missä kovan luokan väkivalta sekä sisäinen terrori luovat pelokkaan ilmapiirin. Ja tuo ilmapiiri takaa sen, että kukaan ei uskalla lähteä vastustamaan Kremlin johtoa. Stalin käytti menestyksellisesti urkintaa sekä salakuuntelua valtansa pönkittämiseen. Kovan luokan poliittinen väkivalta yöllisine pidätyksineen sekä salassa tapahtuvine teloituksineen takasivat sen, että myös poliisi oli uskollinen tuolle miehelle. 

Eli kovat otteet saivat myös salaisen poliisin virkailijat pelkäämään oman turvallisuutensa puolesta. Ja vaikka joku olisi ollut oikeasti tuomittu, niin joku saattoi väittää ampumista omin päin tehdyksi. Tuolloin tuomiota koskevat paperit vain katosivat, ja noin sitten liian paljon tietävät pyövelit saatiin likvidoitua eli heidät teloitettiin virkavaltuuksien ylityksestä sekä vankien laittomasta surmaamisesta, vaikka oikeasti he tottelivat Stalinin käskyjä. Eli samat otteet joita Neuvostoliiton poliisivoimat sekä armeija ovat menestyksellisesti käyttäneet ovat palanneet. Venäjä haluaa palauttaa itselleen sen arvovallan, mikä oli aikoinaan Neuvostoliiton tavaramerkki. 

Venäjä on panostanut uusiin aseisiin, joten sen kautta Putin toivoo saavansa maalleen takaisin sen kohtelun, mikä sen edeltäjällä Neuvostoliitolla oli ennen vuotta 1991, jolloin tuo valtio hajosi. Aseiden kautta saatu karisma ei ole kovin miellyttävä ajatus. Mutta ydinaseet lisäävät muiden maiden toleranssia tuota yhtä valtiota kohtaan.  Ja ydinaseiden turvin on hyvä lähteä kehittelemään uusia malleja siitä, miten voidaan omaa valtapiiriä vaikka vähän laajentaa.                                                                                                                                                                                                                                                              

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/suomalaistutkija-kauhistui-vladimir-putinin-uusinta-vaatimuslistaa-nain-huonolta-ei-nayttanyt-kylman-sodan-pahimpinakaan-paivina/d68b8185-46a1-4b4f-86b2-4df9d2f865e3

https://fi.wikipedia.org/wiki/INF-sopimus

https://en.wikipedia.org/wiki/9M730_Burevestnik

https://en.wikipedia.org/wiki/RS-28_Sarmat

https://en.wikipedia.org/wiki/Status-6_Oceanic_Multipurpose_System

Kuva:https://www.military.com/daily-news/2019/05/22/russian-bear-bombers-intercepted-near-alaska-second-time-two-days.html


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara