Siirry pääsisältöön

Venäjän oppositiota voidaan kurittaa mutta se ei kuole koskaan

   

.

Venäjän oppositiota voidaan kurittaa mutta se ei kuole koskaan


Aleksei Navalnyin kohtalo saattaa johtaa siihen, että ihmiset jatkavat mielenosoituksia seurauksista piittaamatta. Eli heitä ajaa eteenpäin pelko siitä, että postiluukusta pamahtaa vähän pölyä, joka paljastuu Novitšok-myrkyksi. Jos Putin saadaan vaihdettua, niin tuo kammottava tervehdys jää sitten tulematta, on ajatus mikä varmaan yhdistää monia ihmisiä. Kunnia tai kuolema on noiden ihmisten ainoa vaihtoehto, kun he ovat mieltään osoittaneet Venäjän johtoa vastaan. Kun kerran on lähdetty jollekin tielle, niin tuo tie pitää vain mennä loppuun, vaikka matkalla tulee itku tai miliisin pampusta päähän. 

Jos Putin saadaan syrjään, niin silloin on edes toivoa siitä että ainakaan Novitšok-kemikaalia ei enää käytetä, mutta jos Putin jatkaa, niin silloin saattaa edessä olla joka tapauksessa Novitšok-myrkytys tai salaperäinen yliajo. Kaikki tietävät joka tapauksessa, että vaikka kaikkia mielenosoittajia ei voitu ottaa kiinni, niin miliisi saattaa palata asiaan muutamien päivien, viikkojen tai kuukausien päästä. Mikäli Venäjällä joutuu miliisin mustalle listalle, niin silloin on edessä joko kadulla asuminen, kun mikään ei omalla kohdalla toimi. 

Miliisi saattaa vahingossa taittaa henkilöllisyystodistuksen, ja pidätyksen yhteydessä voivat pankkikortit kadota. Ja siinä parin kuukauden ajan voi olla mukavaa odotella uutta henkilöllisyys korttia, kun vanha pitäisi palauttaa, ja se vanha henkilökortti on jonkun maastopukuisen miehen haalarin tai luodinkestävän liivin taskussa. Näet vanha henkilökortti pitää tietenkin palauttaa, ja jos sitä ei palauteta, niin saattaa nousta epäilys että Venäläinen henkilöllisyystodistus on myyty jollekin länsimaiselle tiedustelupalvelulle. 

Kun miliisin kanssa joutuu riitoihin, niin silloin virasto-ohjesääntöä noudatetaan pilkun tarkasti, ja kaikki asiat tehdään muutenkin niin kauhean pitkän kaavan mukaan että oikein hirvittää. Joten varmaan kaikki tietävät, että esimerkiksi vuokraa ei tuolloin pysty maksamaan, ja muutenkin kaikki asiat tapahtuvat niin hirveän hitaasti, että siinä alkaa seittiä muodostumaan hatun lippaan. Kuten tiedämme byrokratia on Venäjällä voimissaan, ja siellä jokainen virkapukua käyttävä on Putinin varjo. 

Jos Putinia arvostellaan, niin silloin tuo arvostelu kohdistuu hänen alaisiinsa, jotka herkästi suuttuvat kun heidän johtajaansa arvostellaan. Näet jos Putin on hyvin vihainen, niin silloin ei tule ylennyksiä, ja jos miliisissä aiheuttaa pettymyksen, niin silloin on vaara siinä, että henkilöstä tehdään varoittava esimerkki siitä, mitä tapahtuu jos aiheuttaa V. Putinille sen, että hän menettää kasvonsa. Siinä voivat mennä asunto, kaverit sekä muut mukavuudet, kun entinen miliisi joutuu potkujen jälkeen lähtemään kohti Siperiaa metsätyömaalle. 

Tämä alku kuulostaa hyvin dramaattiselta, mutta se mitä tällä tarkoitan on se, että massoittain tapahtuvat pidätykset sekä miliisien kovat otteet eivät oppositiota mihinkään hävitä. Ja se mitä tarkoittaa se, että oppositio ei koskaan kuole johtuu siitä, että vaikka kuinka miliisit käyttävät pelkoa sekä voimaa mielenosoitusten tukahduttamiseen, niin tuo toiminta on kuin painekattilan kantta painettaisiin kiehuvan nesteen päälle. 

Aluksi voidaan tuo myllerrys peittää, mutta lopulta sitten alkaa paine poreilla ulos kattilasta, eli ellei lämpöä lasketa sekä painetta päästetä ulos, niin tuo kiehuminen sitten taas alkaa näkyä kattilan ulkopuolella. Se mikä ajaa ihmisiä ulos kaduille sekä vaarantamaan oman turvallisuutensa kirjoittamalla sosiaaliseen mediaan johtuu siitä, että he pelkäävät sitä, mitä tapahtuu jos he eivät ole julkisuudessa. 

Saattaa olla niin, että kansainvälinen media hiukan rajoittaa miliisin toimintaa. Ja ehkä kyynelkaasu sekä pamput saavat jonkun mielenosoituksen lakkaamaan, mutta voidaan sanoa että myöskään miliisi ei voi ulkona loputtomasti seisoa. Jossain vaiheessa on näidenkin miesten sitten lähdettävä ainakin käymään vessassa sekä nukkumassa, vaikka he eivät vuoronsa pituudesta paljon piittaisi. 

Eli kauanko miliisin miehistö voi tuolla Moskovassa seisoa ketjussa ihmisten edessä ilman että heitä alkaa sitten vähän väsyttää. Se että opposition jäsenet tai siksi epäillyt saavat kohdata koko Venäjän suuren valtiollisen koneiston raivon saa sitten aikaan tilanteen, missä pelko ajaa noita ihmisiä eteenpäin. Esimerkiksi johtavien oppositio poliitikkojen salaperäiset sydänkohtaukset saavat aikaan sen, että pelko ajaa ihmisiä toimimaan Putinia vastaan. 

Ihmiset pelkäävät että jos he eivät jatka aktiivista toimintaa, niin seuraukset ovat pahemmat kuin jos he olisivat jonkun mielenilmauksen jälkeen hiljaa. Jos ajatellaan että elämä on arvotonta, niin silloin ei ihmisellä ole mitään menetettävää. Eli vaikka sanotaan että järjestelmä jättää henkilön rauhaan, jos hän on hiljaa, niin mitä sitten jos vaikka joku soittaa nimettömän ilmiannon miliisille. Tai sitten joku omasta seurueesta näyttää miliisille keskisormea, ja sitten tulee pampusta? 

Tai että jos joku innokas osoittaa kadulla mieltään, ja joku vain sattuu kävelemään paikan ohi, ja sitten illalla pari nahkatakkia käyttävää miestä vääntää ranteen sijoiltaan pidätyksen yhteydessä. Tai sitten aamulla on auton tuulilasiin laitettu sakkolappu miliisin halventamisesta, kun joku on muka kertonut heille, että henkilö on panetellut virkamiestä sekä presidenttiä? Mitä jos tuo sakkolappu tulee ilman mitään syytä? 

Ehkä silloin mieleen tulee se, että “mitä minä olenkaan tehnyt”, ja sitten käy niin, että miliisi ei tuota lappua peru, koska sen tiedottaja on niin kauhean luotettava. Venäjä on hyvin autoritaarinen maa, missä miliisi ja turvallisuuspalvelu harvemmin myöntävät niitä virheitä, mitä noiden laitosten edustajat saattavat tehdä. Samoin Venäjällä esimerkiksi veteraanien tai muiden valtiolle palveluksia tehneiden henkilöiden halventaminen on kiellettyä, joten vaikka ihminen olisi sitten käyttäytynyt kuinka hyvin tahansa sekä pysynyt poissa politiikasta. 

Niin hän voi joka tapauksessa rikkoa jotain lakia tai loukata jonkun herkkiä tunteita, ja siitä sitten tulee varmasti ongelmia. Mikäli ongelmia ei synny esimerkiksi kotikaupungin miliisisetien kanssa, niin niitä varmasti syntyy esimerkiksi armeijassa. Venäjällä armeijaan menoa pelätään, ja tuota laitosta kunnioitetaan hieman suuremmassa mittakaavassa kuin Suomessa, missä vastaavia laitoksia saa jopa hiukan arvostella. 

Ja tuomari sitten joutuu turvautumaan aineistoon mitä hän saa miliisiltä. Siinä ei ehkä kovin mukavalta tunnu, kun koko parin vuoden tili meni johonkin sakkoon. Tämän jälkeen koko Venäjän virkakoneisto kääntyy ihmistä vastaan, ja silloin ei sitä verokorttia ole mukavaa hakea, kun kaikkialla on edessä jäätäviä kommentteja sekä ilmoituksia siitä, että miten miliisiä sekä Venäjän valtiota  pitää kunnioittaa. 


https://yle.fi/uutiset/3-11765155


Image: https://hs.mediadelivery.fi/img/468/33283ae8a7c2476eb62c9470de8d7d8b.jpg

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara