Siirry pääsisältöön

Venäjän opposition merkityksestä

   

.



Venäjän opposition merkityksestä 


Venäjän opposition ongelma on käänteisessä mielessä sama kuin Vladimir Putinin, eli kun on lähdetty osoittamaan mieltä sekä vastustamaan Putinia, niin silloin edessä on joko voitto tai tuho. Eli Venäjän valtakoneisto pitää huolen siitä, että ihminen saa ongelmia melko pienistä asioista, ja esimerkiksi työnhaun estäminen on erittäin ikävä juttu. Mikäli Venäjän johtoa vastustetaan, niin silloin edessä on tilanne, missä vaikkapa esimerkiksi verokortteja haettaessa noiden asiakirjojen käsittely viivästyy, eikä työpaikkoja saa sitten ollenkaan. 

Vladimir Putinin ongelma on sitten se, että kun hän alkoi murskata oppositiota, niin silloin hän joutui tilanteeseen, missä valtaa täytyy pitää käsissä hinnalla millä hyvänsä. Jos ihminen on tehnyt sen, mitä Putin sekä hänen OMON-miehensä, niin en usko että esimerkiksi turvallisuusjoukkojen upseeri haluaa Putinin eroavan tehtävistään. 

Vaikka Putin itse eroaisi, ja hän saisi takuut siitä, että häntä ei syytetä, niin samoja takuita eivät esimerkiksi OMON-miehet varmaan saisi. Joten niin kauan kuin Putin on vallassa, saavat nuo sisäministeriön joukkojen miehet nauttia syytesuojasta, ja sen takia noiden joukkojen kapinointi on hyvin epätodennäköistä. Mutta kuten tiedämme, niin väkivalta ei tuo koskaan lopullista ratkaisua mihinkään ongelmaan. Eli vaikka mielenosoitukset hajotetaan pampuilla sekä kyynelkaasulla, niin koskaan ei oppositiota saada painetuksi täysin hiljaiseksi. 

Vaikka Putin haluaa näyttää voimansa sekä sen, että hänellä on turvallisuusjoukkojen ja armeijan vankkumaton tuki, niin silti hänellä on edessään tilanne mihin ei löydy vastausta pamppujen, vankiloiden sekä Siperiassa suoritetun työterapian muodossa. Se mitä Kremlin johto haluaa on se, että ulkomaat uskovat että Venäjän johto on niin vahva, että sen toiminta vain hyväksytään aivan hiljaa, eikä kukaan edes uskalla korottaa ääntään tai sanoa mitään Putinia vastaan. 

Samoin Venäjän oppositiolle halutaan näyttää että ulkomaat eivät  välitä mitä tuossa maassa edes tapahtuu. Eli tuota Putinin valtaa pönkitetään Sarmat-ohjusten esittelyllä sekä muilla näyttävillä ydinase-videoilla sekä laeilla, joiden tarkoitus on se, että kaikki poliisin työn arvostelu on kiellettyä.

Tänään on suuri päivä Venäjällä, eli väistyykö Vladimir Putin vai ei? Ja arvatkaa vain väistyykö tuo mies, joka on tehnyt sen uudistuksen, että hänen aikanaan on tuossa maassa valtaa keskitetty hänen käsiinsä. Venäjän kohdalla ongelma on se, että tuolla valtiolla on valtavasti ydinaseita sekä ilmeisesti myös muita erilaisia tappavia välineitä, joita on siellä antaumuksella kehitetty. 

Siksi Venäjän vakautta halutaan puolustaa sekä samalla myös tuon maan johtajan vaihdosta pelätään. Samalla pitää muistaa että FSB:llä eli Federaation turvallisuusvirastolla on erittäin suuri valta tuossa maassa, ja vaikka sitten valta vaihtuisi, niin silti edessä voi olla sydänkohtaus, mikä on ollut Neuvostoliiton johtajien kuolinsyy, ja myös Boris Jeltsin kuoli kuulemma sydänkohtaukseen. 

Saattaa olla että Putin otti tuolloin vain hetkestä kiinni, kun hän ryhtyi johtamaan Venäjää, mutta silloin hän oli ehdottomasti FSB:n mies. Ja koska hän oli tuossa virastossa töissä, niin silloin tuolla virastolla on häneen ote, mikä tarkoittaa sitä, että heillä on jotain, mikä takaa FSB:n koskemattomuuden myös Putinin taholta. Tai en tiedä takaako se koskemattomuutta, mutta kuten tiedämme niin FSB ei koskaan ota ketään töihin, ellei se tätä organisaation jäsentä kykene sitten hallitsemaan.

Kuitenkin FSB vastaa kaikista Putinin turvatoimista sekä suorittaa upseerien sekä miliisien taustatutkimukset. Eli sen takia tuo virasto varmasti on sikäli mielenkiintoinen toimija, että sen agentteja on Putinin ympärillä vaikka kuinka paljon. Ja tällä tarkoitan että Putin ei yksin johda Venäjää. Hänen ympärillään on ihmisiä, joiden mielestä on mukavaa jos tuo mies sitten jatkaa vaikka seuraavat 50 vuotta Venäjän johdossa. 

Mutta kansa ei ole enää tyytyväinen suureen johtajaansa. Valtaan noustessaan hän toi eteen uudistuksia, jotka on sitten paiskattu roskiin. Mutta vaikka kansa on mitä mieltä hyvänsä tuosta miehestä, joka johtaa Venäjää ainakin omasta mielestään suurella sydämellä sekä rautaisella otteella niin hän jatkaa ilmeisesti vallassa ainakin jos tuota asiaa kysytään Vladimir Putinilta. 

Syy tähän on se, että jos ihminen lähtee väkivallan tielle, niin silloin hänen on vaikeaa lähteä asemaansa muuttamaan. Jos Putin nyt sitten eroaa niin hän tietenkin vaatii takuut siitä, että häntä ei syytetä, mutta jos hän menettää muodollisen valtansa, niin silloin pitää muistaa että lait voidaan myös kumota. Vaikka Venäjän oppositio ei ole yhteneväinen, niin silti se voi saada jotain aikaan. Pelko on asia mikä ajaa ihmisiä toimimaan, eli myöskään opposition aktiivit eivät voi perääntyä, koska heillä ei enää ole mitään menetettävää. 

Venäjän valtakoneisto tekee esimerkiksi työnhausta hankalan jos sitä on joku vastustanut, ja sen takia ihmiset ikään kuin pakotetaan vastustamaan Vladimir Putinia. Jos joku on kerran osallistunut mielenosoitukseen, missä vastustetaan Venäjän johdon linjaa, niin silloin on vaarana se, että henkilö joutuu pahoinpidellyksi joko mielenosoituksen eli virkakielellä “mellakan” yhteydessä, tai sitten myöhemmin “Putin-nuorten” toimesta. 

Venäjällä ongelmia lisää se, että jos henkilö on ennen armeijaa edes näyttäytynyt mielenosoituksen lähellä, niin hän saattaa kohdata armeijassa hyvin mielenkiintoisia asioita. Joten tietenkin sitä kautta voidaan asiaa tarkastella siten, että jos FSB sattuu tulkitsemaan niin, että samassa rapussa asunut oppositio-aktiivi on saastuttanut jonkun nuorukaisen pään jollain ikävillä asioilla. 

Niin silloin saattaa jonkun nuoren luutnantin karatepotku iskeytyä tuohon pääkoppaan, mihin ei ole mahtunut se ajatus, että suuri ja mahtava Vladimir Putin on erehtymättömyyden takia ainoa oikea johtaja tuossa suuressa maassa. Ja jos sitä ei satu ymmärtämään, niin edessä on sitten lähete mielenterveys-instituuttiin, koska vain hullut vastustavat Venäjän presidenttiä. Putinin valtaa pönkitetään tietenkin asevoimilla, joissa hän voi mielin määrin luvata ylennyksiä ihmisille, jotka tekevät hänelle palveluksia. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara