Siirry pääsisältöön

Holokaustin muistopäivä on taas huomenna

   

.

 

Holokaustin muistopäivä on taas huomenna

Me muistamme taas huomenna niitä viattomia ihmisiä, jotka kuolivat natsien keskitysleireillä (1) heidän hirviömäisen rotu-oppinsa takia. Tuon puhtaan veren vaalimisen nimissä surmattiin miljoonia ihmisiä. Mutta samalla kun muistamme holokaustin uhreja, niin silloin unohdamme helposti sen, että holokausti on oikeastaan vieläkin meidän keskuudessamme. 

Se mikä oikeutti ihmiset heidän omasta mielestään surmaamaan viattomia ihmisiä oli natsien propaganda, joka esitti juutalaiset, romanit, sekä kaikki muut vähemmistöt ali-ihmisinä, joiden kohtalona oli palvella “herrenvolkea” eli herrakansaa. Mutta se mikä teki holokaustista mahdollisen oli se, että holokaustin toteuttaminen perustui sokeaan tottelevaisuuteen. Eli kun esimies käski, niin alaiset tekivät mitä esimies heidän käski tehdä. 

Jos ajatellaan että vain melko pieni osa saksan asevoimista osallistui holokaustin yhteydessä  varsinaiseen kaasukammioiden käyttöön,  niin tietenkin meidän pitää muistaa se, että yhtä kaasukammioita käytti yksi mies, joka kaatoi Zyklon-B kiteet kammioon. Jos haluatte katsoa esimerkiksi nimilistoja niistä vartijoista, jotka työskentelivät aikoinaan esimerkiksi Belźekin, Sobiborin Chelmnon tai Treblinkan sekä Auschwitz-Birkenaun kaltaisilla tuhoamisleireillä(2), niin huomaatte että suuri osa noista vartijoista oli Ukrainalaisia. 

Kun Himmler vuonna 1942 käynnisti Juutalaisten järjestelmällisen murhaamisen, niin hän ohjeisti alaisiaan SS-Obergruppenfürer Hans Frankia(2) sekä Odilo Globocnikia (3) niin että varsinaisen “likaisen työn” tekijöiden piti aiheuttaa minimaalista rasitusta arjalaiselle väestölle. Eli Himmler aikoi sitten myöhemmin vierittää syyn esimerkiksi Ukrainalaisten SS-miesten niskoille, ja ilmeisesti väittää näiden toimineen ilman lupaa.

Ilmeisesti tuon takia Himmler valitsi tuhoamisleirien johtajaksi SS- kenraali Odilo Globocnikin, joka oli hänestä sopiva tuohon tehtävään. Ehkä hän sitten aikoi myöhemmin vierittää syyn ali-ihmisenä pitämänsä Globocnikin niskaan, ja väittää tämän toimineen vastoin määräyksiä. Se miksi tähän päätelmään olen päätynyt on se, että nimensä takia tuhonnasta vastaava upseeri Odilo Globocnik olisi ollut sopiva syntipukki tuohon Holokaustin tai Aktion Reinhardin, mikä oli etnsen tuhoamisohjelman koodinimi.

Tuo propaganda on asia, mistä meidän pitäisi keskustella hyvin vakavasti. Nimittäin yksi asia mistä me emme koskaan juurikaan keskustele on propaganda, mikä kiistää holokaustin. Yleensä tuollaisen propagandan levittäjä väittää esimerkiksi Puolassa olevan Birkenaun keskitysleirin olevan ainoa Auschwitzin leiri. 

Siis kyseessä on Auschwitzin järjestelmään kuuluva Birkenaun keskitysleiri, ja keskitysleirejä on siis todellakin paljon enemmän kuin pelkästään Birkenaun leiri, jonka komentaja Rudolf Höss tunnetaan yhtenä historian legendaarisimmista massamurhaajista. Auschwitz on siis oikeastaan joukko keskitysleirejä, ja tuo tie kohti Birkenauta tai muita sen tasoisia leirejä sekä kaasukammioita oli jokaisella vangilla edessä, joka joutui näille leireille. Alussa jokainen vanki joutui työleirille, missä häntä rääkättiin sekä henkisesti että fyysisesti, ja sitä kautta vankien fyysinen sekä psyykkinen vastarinta saatiin murrettua. 

Sen jälkeen vangit lähetettiin edelleen Birkenaun tai muihin vastaaviin leireihin, ja viimeinen siirto oli kaasukammioon lähettäminen. Se kuinka paljon ihmisiä mikäkin keskitysleiri surmasi on oikeastaan arvailujen varassa, koska vankeja surmattiin myös mielisairaaloiden yhteyteen rakennetuissa kaasukammioissa sekä esimerkiksi Saksan alueella olevissa keskitysleireissä surmattuja ihmisiä merkittiin itäisillä alueilla olevilla leireillä murhatuiksi. 

Kaasukammioissa käytettiin yleensä hiilimonoksidia tai syaanivetyä, joista jälkimmäistä valmistettiin pudottamalla syanidia happoon, mikä tuottaa tuota äärimmäisen vaarallista kaasua. Samoin vankeja myös ammuttiin järjestelmällisesti.Mutta kuten tiedämme, niin esimerkiksi holokaustia kiistetään vaarallisen usein. Tuolloin vedotaan siihen, että kaasukammioita ei muka olisi ollut tai että niitä olisi ollut vain joissakin leireissä ovat yleisimpiä argumentteja. 

Ja kun katsomme karttaa missä on luettelo keskitysleireistä, niin saatamme huomata esimerkiksi Maly-Trostnetsin leirin murhattujen määrän olevan erittäin korkea vaikka leirillä ei käytetty ilmeisesti ollenkaan kaasua. Eli kyllä konekivääreillä saatiin myös aikaan sellaista jälkeä että oikein itkettää. 

(1) https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_natsien_keskitysleireist%C3%A4

(2) https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuhoamisleiri

(2) https://fi.wikipedia.org/wiki/Hans_Frank

(3) https://fi.wikipedia.org/wiki/Odilo_Globo%C4%8Dnik

https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/article/ss-and-the-camp-system

Kuva : https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_natsien_keskitysleireist%C3%A4#/media/Tiedosto:WW2_Holocaust_Europe_N-E_map-fr.svg

https://historiaajapolitiikkaa.wordpress.com/2021/01/26/holokaustin-muistopaiva-on-taas-huomenna/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara