Siirry pääsisältöön

Taistelen loppuun asti, sanoo Donald Trump


Taistelen loppuun asti, sanoo Donald Trump

Donald Trump on mies, joka on hakenut historiasta vertaistaan. Ja hän näyttää edelleen olevansa maineensa veroinen. Eli kuten tiedämme, niin äänestäjien päätöksellä ei ole mitään merkitystä, kunhan hän vain saa jatkaa presidenttinä, joten tietenkin se mitä lakikirjassa sanotaan on erittäin tärkeää tässä vaiheessa. Yhdysvalloissa on tietenkin sellainen järjestelmä, missä valitsijamiehet tekevät muodollisen päätöksen siitä, kuka tulee voittamaan vaalit, ja Trump on muodollisesti presidentti Tammikuun 20. päivään asti. Joten sen kautta voidaan ajatella, että hän on mies joka ei tappioon taivu.

Eli jos sitten vaikka valitsijamiehet saadaan äänestämään toisin kuin mitä luvut osoittavat, niin Trump voisi silloin lain mukaan ilmeisesti jatkaa Valkoisessa talossa. Tuolloin laki menee sen yli, mitä ihmiset ovat halunneet, ja tässä sitten medialla on varmasti ollut osuutta asiaan. Kauan sitten mediassa usein puhuttiin siitä, että kuinka joku on haastanut toisen oikeuteen, mutta sitten esimerkiksi tuota oikeudenkäyntiä sekä oikeuden päätöstä ei olla juurikaan kommentoitu, joten tietenkin Trump on sitä kautta uuden tilanteen edessä.

Rahaa hänellä on, ja sitä kautta tietenkin omia sekä hyvin palkattua lakimiehiä, joiden tehtävänä on ajaa hänen omaa asiaansa. Siinä sitten muistellaan sitä, että lain mukaan valitsijamiehet päättävät siitä, että kuka on USA:n presidentti. Ja kun hyväpalkkaiset lakimiehet tekevät työtään, niin silloin lakia tulkitaan aina vähän tarkemmin kuin normaalissa elämässä.

Trump on poliittinen kauhukakara, kuten varmaan kaikki tietävät. Hänen kampanjansa perustuu siihen, että “Amerikka on numero yksi”, ja että kenenkään ei tarvitse tinkiä yhtään mistään, ja osittain myös aseet ovat suuressa roolissa ainakin hänen virallisen kampanjansa ympärillä toimivissa ryhmissä. Viralliset kampanjat tietenkään eivät koskaan tee noiden ihmisten kanssa mitään yhteistyötä, mutta kuitenkin esimerkiksi kommentit “stay alert” on tarkoitettu vihjeeksi että Trumpilla on “valttikortteja taskussaan”.

Se mikä tekee niistä ryhmittymistä hiukan ongelmallisia on se, että niiden jäsenten komeat maasturit kertovat siitä, että kyseisillä ihmisillä on varaa hankkia noita välineitä. Eikä rynnäkkökivääri ole mikään ilmainen vaikka ollaankin jossain villissä lännessä, missä aseet ovat keittiötarvikkeita, ja jokaisella ihmisellä on aina ase mukanaan. Ja vaikka virallisesti kaikki varmaan toivovat Trumpin lähtöä, niin maailmassa on paljon ihmisiä jotka ovat toista mieltä kuin mitä he sanovat.

Ja jos ajatellaan esimerkiksi sellaisia asioita kuin Pariisin ilmastosopimus, niin silloin kaikki tietävät, että Trump on tuota sopimusta vastaan. Eli olisi tietenkin hienoa jos hän vaikka vesittää tuollaisen sopimuksen muiden puolesta, ja sitä kautta tietenkin oma pesä pysyy puhtaana. Tuolloin meistä jokainen voi huoleti ostaa neliveto-maastureita sekä kuluttaa mielensä mukaan.

Samoin esimerkiksi se, että USA poistuisi Euroopasta varmasti olisi joillekin ihmisille mieleen, koska silloin Venäjän ydinaseisiin vedoten voidaan lähteä esimerkiksi rajoittamaan sanan- sekä muita vapauksia. Siis muistakaa että sananvapaus koskee kaikkia, mutta suurimmat sananvapauden viholliset ovat populisteja, joiden mielestä heillä on oikeus trollata ihmisiä sekä vihjailla siitä, että “muutama isäntä on tulossa juttelemaan sellaisten kanssa, joilla on eriäviä mielipiteitä noiden suurten johtajien kanssa”.


https://historiaajapolitiikkaa.wordpress.com/2020/11/29/taistelen-loppuun-asti-sanoo-donald-trump/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara