Siirry pääsisältöön

Koulukiusaaminen sekä eristäminen ovat asioita, jotka aiheuttavat mielenterveyden ongelmia

 


Koulukiusaaminen sekä eristäminen ovat asioita, jotka aiheuttavat mielenterveyden ongelmia


Jengeissä kulkee paljon ihmisiä, joiden mielestä esimerkiksi jonkun alueen saa varata täysin omaan käyttöön. Esimerkiksi Helsingin Rautatieasema on mielestäni veronmaksajien rahoilla kustannettu paikka, missä saa jokainen ihminen oleskella. Mutta sitten joku aina käsittää että tuo asema on jotenkin heidän omaisuuttaan sekä että tuo ilmeisesti väkivallalla tapahtuva valtaaminen oikeuttaa jotenkin perimään maksuja tuolla paikalla oleskelevilta. 

Tietenkin on hyvin ikävää se, että tuo aseman ympäristö on joskus aina täynnä sellaista ulkoilmassa viihtyvää kansaa, jonka porukkaan ei kannata lähteä edes yrittämään. Ja noiden ihmisten mielestä sitten on mukavaa huudella kaikille, jotka ovat erilaisia kuin he itse ovat. Ainakin joskus aseman penkit ovat ikään kuin varattu ihmisille, joilla on jonkinasteisia päihdeongelmia. Mutta mikä sitten on nuo ihmiset ajanut tuohon tilaan? Ja onko sitten vasta ulkomaalaisten ilmaantuminen näihin ryhmiin aiheuttanut sen, että näitä jengejä on alettu käsitellä hiukan enemmän julkisuudessa? "On steissillä ennenkin turpiin saatu” on asia mistä ehkä kannattaisi hiukan keskustella. 

Sanotaan että ulkomaalaistaustaisilla on enemmän mielenterveyden ongelmia kuin valtaväestöön kuuluvilla, ja syytä tähän voidaan varmasti etsiä kasvuympäristöstä. Eristäminen sekä esimerkiksi koulukiusaaminen olivat ennen varmaan yleisempiä, kuin nykyään, koska silloin ei asioista keskusteltu aivan niin julkisesti kuin nykyään. Se että ihminen ei ole samanlainen kuin muut “oikeuttaa” joidenkin mielestä eristämään tämän kaikista muista. 

Vasta ulkomaalaiset ovat nostaneet tämän asian hyvin ikävällä tavalla julkisuuteen, ja ennen ei varmaan ollut mitenkään helpompaa, koska silloin asiaa ei aina käsitelty mitenkään julkisesti. Kiusaamista pidettiin jostain syystä jotenkin kiusallisena asiana, mutta mieleen tulee joskus, että pitääkö kiusaamista käsitellä niin, että varsinkin kiusaajalle tulee hyvä olo? Se mikä ajaa ihmiset jengeihin on luontainen tarve hakeutua itsensä kaltaisten yksilöiden seuraan. Eli jos yksi joukosta on kiusaaja, niin silloin myös suurella todennäköisyydellä muut ovat samaa maata. 

Sosiaalisen median myötä myös tällaiset hyvin ikävät asiat ovat tulleet ihmisten tietoon, eikä se tee kiusaamisesta kovin mukavaa asiaa. Ulkomaalaiset eivät muuten ole mikään sellainen yhtenäinen ryhmä, vaan hekin ovat yksilöitä. Mutta se että esimerkiksi joidenkin perheissä vain isoveli saa käydä ulkona ei ole asia, mistä kauheasti keskustellaan. Se että nuoremmat sisarukset käyvät ulkona saattaa aiheuttaa noissa piireissä erittäin kovia keskusteluja sekä myös niin sanottuja kunniamurhia. 

Myös ulkomaalaisten perheissä kiusataan sekä käytetään päihteitä, ja niissä saattaa yhteisön johtajalla olla sellainen valta, että hän voi käskeä esimerkiksi isoveljeä lyömään nuorempia sisaruksiaan, jotta nämä oppisivat kunnioittamaan vanhempaa miestä. Tuo tapa ei muuten rajoitu vain niihin, jotka ovat vähemmistöihin kuuluvia, vaan myös valtaväestön edustajilla on outo näkemys siitä, miten kunnioitusta haetaan. Eli jos ei jengissä osoiteta kunnioitusta, niin silloin otetaan tuohon “tyhmyriin” sellainen “reilu asenne”, että hänet tönäistään maahan, ja sitten viisi kaveria potkii tuon uhrin suoraan sairaalaan tai ruumishuoneelle. 

Eli jos “olet vasikka niin kuolet” on joidenkin ihmisten mielestä se oikea asenne. Tietenkin myös esimerkiksi suojelurahaa on noissa timantin kovissa jengeissä tapana käydä keräämässä. Jos uhri puolustautuu tai ei maksa vaadittua suojelurahaa, niin silloin hän on “tyhmä”.  Jengin pomo tietenkin on sellainen alfauros, joka yhdessä alfanaaraan kanssa johtaa ryhmää.  Ihmisillä on sisäänrakennettu tarve miellyttää johtajaa. Joten sen takia jengin pomoa totellaan, mutta kuitenkin se miten jengin pomo on saanut asemansa on joskus jäänyt pimentoon. 

Eli onko esimerkiksi nuorisojengin johtaja sitten nostettu  aikuisten toimesta pomoksi on kysymys, mihin varmaan moni haluaa vastauksen. Sekä tietenkin miten muut saadaan pitämään suunsa kiinni on asia, mistä ehkä myös viranomaiset haluaisivat tietoa. Voisiko kyseessä olla esimerkiksi huumekauppiaiden juoksupoika, joka pillereillä on asemansa ostanu, vai miksi häntä niin totellaan? Ovatko muut sitten kuin koiria, joille annetaan makupaloja, kun he ovat tehneet sen mitä jengin pomo heiltä vaatii? Kun tehtävä on suoritettu, niin alainen saa mukavan pikku amfetamiini tabletin palkkioksi. 

Mikäli joku sitten uskaltaa esimerkiksi aloittaa seurustelun ennen tuota alfa-pariskuntaa, niin silloin siitä seuraa ankarat rangaistukset. Mutta vaikka tämä susilta peritty käytös tietenkin on sellainen, mikä on lajin säilymisen kannalta tärkeä asia, niin kaikkea ei ehkä kuitenkaan kannata tuolle alfa-pariskunnalle kertoa. Joissakin jengeissä on kuulemma tapana, että jos joku on käyttäytynyt jengin pomoa kohtaan “epäkunnioittavasti”, niin silloin pitää tuota huonosti käyttäytyvää henkilöä lyödä niin, että hänestä näkyy hakkaamisen jäljet. 

 Siihen että ihmistä kiusataan riittää se, että hän on jotenkin erilainen, eli ennen kiusattiin “siirtoväkeä” eli karjalaisia, sitten kiusattiin “landeja” tämän jälkeen kiusattiin “hurreja”, sekä romaneja ja lopulta sitten kiusattiin ulkomaalaisia. Se miten kiusaamista ennen käsiteltiin ei voisi varmaan nykyään kukaan edes ajatella tekevänsä. Tuolloin sanottiin suoraan että kiusattu vain sattui olemaan liian herkkä, ja sitten tehtiin selväksi että kaikille olisi parempi, että kiusattu nyt vain lähtisi pois, niin sillä asiat hoidetaan. Sitten seuraavaksi kiusataan homoseksuaaleja, ja niitä jotka eivät muuten vain miellytä. 

Silloin oli tapana se, että kaikki oli hyvin, jos asiasta ei puhuttu. Ja miksi asioista pitäisi puhua, kun omaa raakaa voimaa uhkuvan nuoren takana on puoli koulua, ja jos ei sitten ollut tuossa toiminnassa mukana, niin silloin tuo henkilö myös jätettiin pois “porukasta”, eli hän teki silloin valinnan, että olisiko hän sitten mieluummin noiden kiusaajien kanssa, joiden porukassa on “säpinää” vai sitten jonkun epäsosiaalisen rillipään kaveri? Tuolloin saattoi käydä niin, että kiusaajat ikään kuin ripoteltiin eri luokille, jotta muuta ryhmää voidaan pitää silmällä, tai ehkä tämä on niin sanottua vainoharhaa, mikä johtui siitä että henkilö saattoi pelätä kouluun menoa. Mielenterveyden ongelmat ovat asioita, joiden kautta sitten voitiin ongelmia peitellä. 

Eli kun henkilö todettiin kiusaamisen jälkeen hulluksi, ja sitä tunnetta saatettiin kuulemma vielä saatettiin lisätä sujuttamalla pari pilleriä tuon uhrin juomiin, jotta hänet saadaan voimaan pahoin. En tiedä kuinka paljon tästä tarinasta on totta, mutta sen tiedän, että eräissä tapauksissa on joku ravintolassa kehunut tehneensä tuollaista tai että joku kaveripiirissä on noiden pillereiden kanssa leikkinyt.  Ehkä tuollaisten juttujen tarkoitus on ollut vain hankkia mainetta ja kunniaa, kukapa sen tietää.

Kuva: https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_p%C3%A4%C3%A4rautatieasema


https://historiaajapolitiikkaa.wordpress.com/2020/11/26/koulukiusaaminen-seka-eristaminen-ovat-asioita-jotka-aiheuttavat-mielenterveyden-ongelmia/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara