Siirry pääsisältöön

Sanna Marinille kelpaa valta, aivan kuten kaikille muillekin poliitikoille

 


Sanna Marinille kelpaa valta, aivan kuten kaikille muillekin poliitikoille

Sanna Marin on ammattipoliitikko, kuten kaikki muutkin puolueiden puheenjohtajat sekä ministerit ovat olleet. Kaikki pääministerit ovat olleet puolueiden puheenjohtajia, eli siksi Sanna Marin ei ole ainutlaatuinen tapaus maamme historiassa. Eli se että henkilöllä on ura poliitikkona ei ole ainutlaatuista maamme historiassa. Kun ajatellaan esimerkiksi Paavo Väyrystä sekä monia muita eduskunnassa pitkään istuneita edustajia, niin heillä ei ole oikeastaan mitään muuta työkokemusta kuin politiikassa toimiminen, mikä sitten tietenkin tuo julkisuutta sekä sitä kautta ääniä. Eli nykyään poliitikon pitää samalla olla julkisuuden henkilö koska julkisuuden henkilö saa helpommin ääniä kuin joku harmaaseen massaan kuuluva ihminen. 

Julkisuus on asia mikä saa ihmiset googlettamaan jotain nimeä, ja sen kautta he saavat sitten tietoa, jonka kautta valitaan se ketä aiotaan äänestää vaaleissa. Puolueet saavat julkisuudessa olevien ehdokkaiden kautta omaa sanomaansa esille, ja sen takia on tärkeää että puolueet saavat edustajiaan näkyville paikoille. Ja jos sitten ei politiikka miellytä, niin äänet lähtevät toisille puolueille. Tärkeää politiikan teossa on se, että puolue pitää sen mitä se on luvannut. Jos suurten puheiden jälkeen ei tule tekoja, niin sitten se aiheuttaa pettymyksen äänestäjien silmissä. 

Mikäli tätä COVID-19 tilannetta seurataan esimerkiksi Lapin matkailun kannalta, niin siellä sitten tarvitaan kyllä tukitoimia, koska juuri nämä yritykset kärsivät eniten asiakkaiden puuttumisesta. Nimittäin hotelli- ja ravitsemisalalla ei voida ruokaa varastoida loputtomasti, ja sen takia juuri ruokahävikki saa aikaan suurta kassavajetta. Samoin tyhjät hotellit eivät tuo rahaa liiketoiminnan pyörittämiseen sekä kehittämiseen. Hotellista menee aina lämmityskulut sekä myös verot ja vuokrat pitää hoitaa ajallaan. Sekä myös henkilökuntaa pitää olla saatavissa koska vaikka hotellissa ei sillä hetkellä ole asiakkaita, niin jos niitä sitten tulee, niin asiakkaiden pitää saada palvelua. 

Mutta ennen oli ennen ja nyt on nyt. Eli poliitikko ei saa loputtomiin anteeksi, vaikka hän olisi kuinka loistavasti toiminut jossain erityistilanteessa.

Tässä vaiheessa sitten toteamme sen, että poliittinen muisti on varsin lyhyt, ja vaikka erityistilanteessa asiat hoidetaan hyvin, niin ennemmin tai myöhemmin valta tulee vaihtumaan niin puolueissa kuin hallituksessa. Eli kuten tiedämme niin valta kuluttaa suosiota. Ja lopulta aina eteen tulee tilanne, missä valta siirtyy oppositiolle, ja sitten taas lähdetään rakentamaan uusia malleja. Kuten sanotaan niin “katoavaista on maallinen kunnia”, mikä tarkoittaa sitä että lopulta aina käy niin, että haastaja voittaa. 

Se mikä sitten teki esimerkiksi Brexitistä mahdollisen oli se, että se oli Britanniassa vain yksi teemoista, mitä edustajat lupasivat parlamenttiin pyrkiessään. Tuolloin pitää muistaa se, että ihmiset äänestävät kokonaisuuksia, ja esimerkiksi ulkopoliittiset kysymykset eivät ole aivan kärkipäässä sen kanssa, mitä ihmiset kokevat arjessa. Eli eduskunnassa tehdään muitakin päätöksiä kuin vain niitä, että erotaanko vai pysytäänkö EU ssa. 

EU siis ei tarkoita sitä että rajavalvontaa ei voida lähteä harjoittamaan. Eli maahamme tulevilta voidaan kysyä henkilöllisyystodistus ja heiltä ottaa esimerkiksi biometrinen tunniste kuten sormenjälki, joka voi kyllä korvata tulevaisuudessa täysin fyysisen passin. Biometristen tunnisteiden käyttö henkilöllisyystodistusten sijasta on sikäli hyvä asia, että niitä ei voida väärentää, ja laser lukee esimerkiksi kämmenen jälkeä useiden metrien päästä, joten sitä kautta voidaan tunnistautumisesta tehdä hyvin joustava sekä nopea tapa hoitaa maahan tulevien ihmisten rekisteröinti. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara