Siirry pääsisältöön

Valko-Venäjän rooli tulevaisuudessa saattaa aiheuttaa korkeaa verenpainetta Lukashenkalle

Valko-Venäjän rooli tulevaisuudessa saattaa aiheuttaa korkeaa verenpainetta Lukashenkalle


Valko-Venäjä ei ole asettanut joukkojaan Venäjän käyttöön ainakaan toistaiseksi. Tuo asia varmaan kismittää Vladimir Putinia, jonka mielestä Valko-Venäjä on Venäjän satelliittivaltio, ja jonka johdon pitäisi totella Putinia. Mutta jostain syystä Valko-Venäjän johto ei ole ollut kovin suosiollinen Venäjän johdon ajatukseen antaa valkovenäläisiä joukkoja Kremlin miesten käyttöön, koska Lukashenka saattaa ajatella niin, että Valko-Venäjän asevoimien sotilaat ovat tuolloin vain tykinruokaa, jolla Venäjä jonka johto pitää itseään herrakansana käyttää omien tappioidensa peittelyyn. Lukashenkan toiminta ainakaan Kiinassa missä hän on julkistanut yhdessä Kiinan johdon kanssa julkilausuman, missä Ukrainan sodan toivotaan loppuvan ei varmaan ole Putinille mieleen. 



https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/40a8b14c-f4cc-4b6f-b5b2-a52df6b1bf5f

Mutta sitten on asia, joka on saattanut alkaa aiheuttaa Aleksandr Lukashenkalle unettomia öitä sekä vatsanväänteitä. Tuo asia on Venäjän huhutut aikeet liittää Valko-Venäjä itseensä. Ja jos Venäjä on tosissaan liittämässä Valko-Venäjää itseensä, niin silloin varmaan Lukushenkan mielessä pyörivät aavistukset siitä, että myös hän voi olla seuraava, joka saa oudon sydänkohtauksen. Tällä tarkoitan sitä, että Lukashenka saattaa aavistella, että Putinin lähellä ei ole sijaa entisille valtion johtajille, jotka sitten tulevat omine ajatuksineen Putinin lähelle. 

Lehtijutun mukaan Putinin haave on se, että Valko-Venäjä liitetään Venäjään vuonna 2030 mennessä, ja sen jälkeen Valko-Venäjän identiteetti tuhotaan. Tuo asia ei varmaan miellytä Valko-Venäjän johtajaa Lukashenkaa, jonka kansallisuus on valkovenäläinen. Ja samoin hän saattaa pelätä, että myös häntä odottaa siihen mennessä sydänkohtaus tai putoaminen parvekkeelta. 

En usko että Putinilla on mitään sen suurempia virkoja varattuna ainakaan Lukashenkalle. Joten sen takia Lukashenkan kohtalo saattaa olla hyvinkin samanlainen kuin mitä esimerkiksi Baltian presidentit kokivat Stalinin käsissä. Heidät lähetettiin suoraan GULAGiin jossa nämä miehet ilmeisesti myös kuolivat. Siis Viron presidentti Päts (1874-1956) kuoli vankeudessa, ja Latvian presidentti Ulvanis (1877-1942) taas ilmeisesti jonkinlaisessa teloituksessa vuonna 1942. Liettuan presidentti Antanas Smetona (1874-1944) taas kuoli USAssa 1944. Häntä seurasi sitten vielä Antanas Merkys (1875-1955) de facto presidenttinä vuonna 1940. Hänet lähetettiin sisäiseen karkotukseen, jossa Merkys kuoli vuonna 1955. Lukashenkan Valko-Venäjä ei ole kovin paljon loistanut ihmisoikeuskysymysten noudattamisessa, ja sielläkin oppositiota kohdellaan hyvin ikävällä tavalla. 


Yllä: A-50 lentonäytöksessä Moskovassa vuonna 2019
Kuva: HS.fi

Oliko hyökkäys Venäjän A-50 tutkavalvontakonetta vastaan aidon vastarintaliikkeen tekemä vai oliko mahdollisen "false flag"- eli lavastusoperaation tarkoitus hoputtaa Valko-Venäjää toimimaan kuten Putin sen haluaa toimivan?

Kremlin listalla varmaan tärkeimmässä roolissa ovat miehet, joita se toivoo Valko-Venäjän lähettävän Ukrainaan. Samoin Putinin toive saattaa olla että Valko-Venäjän johto asettuisi tiukemmin sen komentoon. Valko-Venäjä on myös kiistänyt iskun A-50 konetta vastaan. 

Venäjän asevoimat auttoivat Valko-Venäjän johtoa pitämään asemansa. Mutta samalla kuitenkin herää kysymys, että tulivatko venäläiset joukot kutsusta paikalle? Vai tuliko Putin kutsumatta tuohon maahan, tuolloin suurmielenosoitusten aikaan, jolloin Lukashenkan ja hänen tovereidensa valta oli jo luisumassa pois heidän käsistään. Mutta sitten Putin lähetti joukkojaan turvaamaan "laillista hallitusta".

Ja jos tuota toimintaa ajatellaan sitä vasten, että ehkä Valko-Venäjällä on oikeasti joku vastarintaliike, niin se merkitsee sitä, että joku asia on menossa kohti väärää suuntaa. Jos hyökkäys A-50 konetta vastaan taas oli "false flag"-operaatio, niin sen takana saattaa olla FSB joka haluaa tietenkin Valko-Venäjältä tiukempaa sitoutumista Kremlin käskyvaltaan. 

Mutta kuitenkin Lukashenka hallitsee tällä hetkellä ainakin Vladimir Putinin mielestä Moskovan sekä Kremlin luvalla. Joten sen takia hän saattaa hamuta myös Valko-Venäjää itselleen. Itse olen sitä mieltä että Putinin tavoitteena on Neuvostoliiton palauttaminen. Ja tietenkin hän haluaa myös puskurialueita Euroopan sekä Venäjän väliin. Ja Valko-Venäjän raja on suhteellisen lähellä Moskovaa, ja jos tuo maa sallii jonkun länsimaan perustaa alueelleen elektronisia valvonta-asemia, niin nuo asemat ovat silloin kykeneviä kuulemaan myös sen, mitä esimerkiksi Moskovan poliisi ei halua muiden tietävän. 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009420926.html


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/40a8b14c-f4cc-4b6f-b5b2-a52df6b1bf5f


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009407090.html


https://yle.fi/a/74-20020835


Vuonna 1940 Baltian maiden presidenttien biografiat. 

Merkys: Liettua "De facto"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Antanas_Merkys

Päts: Viro

https://fi.wikipedia.org/wiki/Konstantin_P%C3%A4ts

Smetona: Liettua

https://fi.wikipedia.org/wiki/Antanas_Smetona

Ulvanis: Latvia

https://fi.wikipedia.org/wiki/K%C4%81rlis_Ulmanis



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara