Siirry pääsisältöön

Kansallisesta itsemääräämisoikeudesta sekä poliittisista päätöksistä



Kun ihminen valitsee tiukasti jonkun tietyn linjan, niin se sitten eskaloituu kaikkeen muuhunkin toimintaan, varsinkin jos tuo henkilö on valtiopäämies. Kun Tasavallan presidentti Sauli Niinistö selvästi ilmoitti, että NATOoon mennään yhdessä Ruotsin kanssa, niin hän tietenkin ajatteli puolustuksen syvyyttä sekä sitä että yhdessä Suomi ja Ruotsi ovat vahvempia. Mutta sitten hän samalla antoi äärioikeiston käsiin keinon, jolla he voivat suoraan jarruttaa tai jopa estä kahden valtion NATO jäsenyyden. Tai siis äärioikeistolaiset toimijat eivät välttämättä toimi omasta aloitteestaan, vaan saattaa olla niin, että he ajattelevat että Putinin kanssa he ovat vahvempia. 

Koko maailmasta ei löydy kovin monia ihmisiä, jotka eivät tiedä että niitä jotka ovat tukeneet Putinia odottaa kovan luokan palkkio. Ja saattaa olla niin, että äärioikeistoksi itsensä nimittäneet jengien jäsenet ajattelevat että Putin sitten palkitsee heitä esimerkiksi antamalla tai myymällä noille toimijoille aseita. 

Se mitä sitten tietenkin meillä Suomessa tai Ruotsissa ei olla koskaan ajateltu on se, että Putin saattaa tulkita tilannetta toisin kuin mitä me olemme ilmoittaneet. Hän saattaa ajatella niin, että presidentti Niinistö sekä maamme hallitus toivoo että Suomen NATO jäsenyys hylätään kolmannen osapuolen eli Ruotsin kautta. Ruotsin ongelma on nimenomaan ollut se paljon puhuttu löysä suhtautuminen ääriaineksiin. Ruotsi ei ole puuttunut esimerkiksi PKK eli Kurdistanin työväenpuolueen toimintaan ainakaan kovin ponnekkaasti, koska se vaikuttaa tietenkin myös oman äärioikeiston asemaan. 

Ruotsissa ei ole esimerkiksi ilmeisesti täysin käsitetty että osa "äärioikeistosta" on vain rikollisjärjestöjä, jotka tietenkin korostavat "poliittisia päämääriään". Eli kyse on lähinnä tempusta jolla ostoskeskuksissa maleksivia työttömiä nuoria houkutellaan erilaisten epämääräisten pilottimiesten joukkoon. Se miksi nuo järjestöt haluavat tukea Putinia eli estää integroitumisen NATOoon johtuu siitä, että he haluavat esimerkiksi pari rynnäkkökivääriä palkkioksi tuestaan Venäjän diktaattorille. Se että Putin tukee "patrioottisia rikollisjärjestöjä" tietenkin saa aikaan ajatuksen, että jotkut rikolliset saattavat haluta tuoda esimerkiksi heroiinia Venäjältä länsimarkkinoille. 

Samoin se että pieni valtio ei kuulu mihinkään liittoon tekee rikollisista vahvempia. He voivat pienessä valtiossa pujahtaa mukavasti rajan yli pitämään kokouksiaan, jolloin heitä eivät oman maan poliisit pysty seuraamaan. 

Ruotsissa poliitikot ovat aina pelänneet puuttua ääriryhmien toimintaan, koska se on vienyt heiltä ääniä, sekä tuonut tietenkin vihapostia laatikoihin. Joten sen takia tanskalais-ruotsalainen äärioikeiston edustaja voi jarruttaa kahden valtion NATO-hakemuksen käsittelyä polttamalla Koraanin viikossa Turkin lähetystön edessä. Ja Ruotsissa uskonnollisen teoksen polttaminen ei ole kiellettyä. Ruotsissa ongelma on myös se, että Suomi on Ruotsin ja Venäjän välissä. Joten maahyökkäys Ruotsiin tapahtuu Suomen kautta. Eli se että Suomi on Ruotsin ja Venäjän välissä tuo heille turvaa, vaikka tietenkin Venäjä voi ampua ohjuksia Ruotsiin Suomen yli. 

https://ajatuksiakahvikupinaaressa.blogspot.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsimme sitten lopulta NATO:n jäseneksi.

Turkin parlamentti sitten päätti puolen yön aikaan, että maamme voidaan ottaa NATOn jäseneksi. Se mikä tietenkin vähän surettaa, on se, että Ruotsi jäi ulkopuolelle. Mutta Ruotsi on eri valtio kuin Suomi, ja meidän pitää muistaa, että vaikka yhdessä olisimme vahvempia, niin kuitenkin meidän pitää ajaa myös omaa kansallista etuamme. Suomi on Ruotsin ystävä, ja maidemme välinen ystävyys on aivan aitoa, mutta meidän pitää huomioida se, että Suomi on Ruotsin ja Venäjän välissä.  Kun teemme turvallisuuspoliittisia linjauksia, niin meidän pitää kysyä sitä, että riittääkö yhteistyön voima siihen, että se pysäyttää Venäjän? Ruotsin turvallisuus- sekä geopoliittinen tilanne on eri kuin Suomessa. Jos Venäjä hyökkää pohjoismaihin, niin sen hyökkäys tapahtuu Suomen sekä Pohjois-Norjan läpi. Ja yksi hyökkäyksen kohteista voisi olla Pohjois-Norja jonne perustetuista sotilastukikohdista voisi NATO suorittaa hyökkäyksiä Murmanskin alueella olevia laivoja, sukellusveneitä sekä muita sotilaallisia kohte

Miksi oligarkit eivät osoittaneet avoimesti tukea Prigozhinin kapinalle? (Sekä kommentti kenraali Surovikinin pidätyksestä)

Oligarkkien kannalta katsottuna tuo Wagner Groupin kapina olisi ollut epävarma sijoitus. Nimittäin kyseessä on pohjimmiltaan rahasta eikä aatteen takia taisteleva joukko. Ja tuollaisten joukkojen hallinta voi olla hyvin vaikeaa. Palkkasotureiden ongelma on siinä, että noiden miesten sekä naisten kanta asioihin saattaa muuttua hyvinkin nopeasti, ja jos Putin maksaa noille miehille tarpeeksi, niin hän saa kapinan lannistettua. Oligarkit eivät olleet varmoja siitä, että onko kapinan takana oikeasti kapinoiva joukko, vai onko kyseessä Putinin trolli, jonka tarkoitus on saada hänen poliittiset vastustajansa esiintymään itsevarmasti. Ja sitten nuo Putinin vastustajiksi paljastunet  henkilöt olisi pidätetty.  Siitäkään ei olla varmoja, että onko Wagner Groupin kapina vekseli- vai aatevetoista, joten sen takia nuo henkilöt päättivät olla asettumatta ainakaan kovin avoimesti Wagner miesten puolelle. Näet jos ja kun kapina loppui nopeasti, niin asettuminen häviäjän puolelle voi maksaa Venäjällä

Ukrainan salamurhakomennuskunnat operoivat Venäjällä

Lenin sanoi aikoinaan, että terrorin tarkoitus on terrorisoida. Salamurhakomennuskuntien käytön tarkoitus on pelottaa vihollista sekä vihollisen kanssa yhteistyötä tekeviä henkilöitä. Ja tietenkin aina voidaan keskustella siitä, että onko miehitysvallan hyväksi työskentelevä henkilö, tai henkilö joka lietsoo vihaa omaa puolta kohtaan sellainen kohde, johon tuollainen komennuskunta saa iskeä. Lennokki-iskujen sekä salamurhakomennuskuntien tarkoitus on tuoda sota viholliseksi luokitellun tahon olohuoneisiin uudella sekä kouriintuntuvalla tavalla. Kuitenkin jos ajatellaan että siviilien surmaamista tulee välttää, niin tietenkin mikäli kohteet ovat sotilashenkilöitä, sekä henkilöitä jotka työskentelevät sotilaskomentajien alaisuudessa esimerkiksi ilmiantajina, niin voidaan sanoa noiden kohteiden olevan hyväksyttävissä.  Salamurhakomennuskuntien sekä ilmeisesti heidän käyttämiensä lennokkien tarkoitus on myös osoittaa, että kuka vain voi missä vain joutua iskujen kohteeksi. Samoin niiden ta