Siirry pääsisältöön

Mitä yhteistä on Putinilla ja Kiinan johdolla?



Venäjän sota Ukrainassa on vaatinut erittäin suuren uhrimäärän. Venäläisiä on kuollut sekä haavoittunut erittäin paljon, eikä V. Putin ja hänen lempikomentajansa Surovkin ole mitenkään aikeissa lopettaa operaatiotaan, vaan tappioista huolimatta nuo miehet jatkavat sotaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Eli uuden liikekannallepanon odotetaan taas tapahtuvan, ja sitten tavalliset venäläiset saavat lähteä tykin ruoaksi palvelemaan maataan sekä Putinin mielettömiä haaveita Neuvostoliiton palauttamisesta. Mediassa on sanottu, että Venäjän asevoimat eivät ehkä kykene tuomaan rintamalle joukkoja, jotka edes kykenevät taistelemaan. 

Mutta ehkä Putinin tarkoitus on tapattaa poliittisia vastustajiaan Ukrainan asevoimilla. Kun hän siirtää esimerkiksi työttömiä miehiä suoraan rintamalle, niin nuo henkilöt eivät enää aiheuta "häiriöitä", eli heidän mahdollisen protestoimisensa lopettaminen on tuolloin perusteltavissa asevoimien rikoslailla. 

Asevoimien rikoslaki määrittelee Putinin vastaiset ilmaisut kapinoinniksi, ja siitä voidaan sitten noita miehiä rangaista. Eli asevoimia ei kaikissa maissa käytetä pelkästään maanpuolustukseen, vaan niiden rooli voi olla keskeinen myös silloin, kun vaiennetaan poliittista oppositiota. Samoin poliittisten vastustajien murhaaminen vetoamalla taisteluun sekä vihollisen tuleen on helpompaa kuin suoraan teloittaa tuollainen poliittinen vastustaja jossain vankilassa. Jos valtio käy sotaa, niin silloin voidaan teloitus panna toimeen salassa, ja sitten väittää teloitetun kuolleen jossain taistelussa. 

***********************************************************************



Putin on tavannut "kaatuneiden sotilaiden äitejä".

Putinin propaganda ottaa kaiken irti sodasta. Putin on tavannut "kaatuneiden sotilaiden äitejä". Ja tuo tapaaminen on ollut sellainen, että siinä esiintyvät henkilöt eivät ole "satunnaisesti valittuja". Heidän joukossaan on ollut esimerkiksi tunnettu propagandisti, eli äärinationalistinen runoilija, sekä henkilö, jolla on läheiset suhteet tämän hetken Venäjän ainakin rintamatason johtoon. 

Kolmas henkilö, joka toimii aktiivisesti äärinationalistisessa järjestössä Tuossa MTV3:n jutussa ei olla mainittu, että onko noilla naisilla, joiden nimet näette lehtijutussa, mihin linkki tämän  tekstiosan alla oikeasti poikia tai lapsia, jotka ovat kaatuneet Ukrainassa. 

Saattaa olla että tuo filmi on otettu jossain muussa tilaisuudessa, kuin tuossa väitetyssä kaatuneiden sotilaiden äitien tapaamisessa. No, joka tapauksessa jos Putinilta käy kutsu tällaiseen propagandatilaisuuteen, niin siitä ei sovi kieltäytyä tai V. Putin loukkaantuu. 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putinin-tapaamat-sotilaiden-aidit-eivat-olleet-satunnaisesti-valikoituja-henkilollisyydet-paljastuivat/8580208#gs.jwuvd4

*************************************************************************

Putinilla on sama asema kuin Xi:llä on Kiinassa. Hän on erehtymättömyyden symboli, joka ei voi olla väärässä. Putin on kasvatettu siten että periksi antaminen on epämiehekästä sekä heikkoutta. Joten siksi hän turvautuu niin mielellään Omon-joukkoihin hajottaakseen mielenosoituksia. Samalla tavoin toimii myös Kiinan presidentti, joka surutta murskaa oppositiota mellakka- ja muun poliisin avulla. 

Putin ei kuitenkaan ehkä saa enää Xi.n varauksetonta tukea osakseen, koska hänen asevoimansa eivät ole niin hyvät kuin niiden pitäisi olla. Xi varmasti haluaa myös vastinetta Venäjältä siitä, että hän antaisi tukeaan sodalle. Mutta ainoa mitä Venäjä voisi toimittaa Kiinaan on öljy sekä maakaasu. Tuossa liitossa Kiina varmasti haluaa olla johtaja. 

Ja Kiina muutenkin on osoittanut halua periä maailmanpolitiikassa sen aseman, mikä Neuvostoliitolla aikoinaan oli. Eli jos Kiina tarjoaa tukeaan Venäjälle, niin se varmasti haluaa sitten myös vastinetta tuolle tuelle. Se mikä sitten on ongelmallista on se, että jos Kiina kovin avoimesti tukee Venäjää, niin se aiheuttaa ongelmia esimerkiksi länsimaisten tuotteiden kanssa, joita Kiinassa valmistetaan todella paljon. Eli tuon valtion vienti, mikä koostuu pääosin länsimaisista, lisenssillä valmistetuista tuotteista suuntautuu pääosin länsimaihin. 

Mutta kuten tiedämme, niin Putinin tärkeimmällä tukijalla Kiinalla on omia sisäpoliittisia ongelmia, jotka ovat alkaneet koronarajoituksista. Nuo tiukat koronarajoitukset jatkuvat tuossa maassa edelleen, ja vaikka ne ehkä ovat alkaneet oikeasta epidemiasta, niin kuitenkin voidaan ajatella, että Kiinan johto käyttää koronaa keinona nujertaa oppositiota. Kun Kiinan johto aikoinaan murskasi Tiananmenin aukiolla aiheuttaen verilöylyn, missä kuolleiden lukumäärää ei kukaan ehkä koskaan saa oikeasti tietää, niin sen jälkeen tuo maa on kohdellut poliittisia vastustajia hyvin julmasti. 

Kovat poliisitoimet ovat saaneet aikaan sen, että painetta on varmasti kertynyt yhteiskuntaan. Eli poliisitoimet ovat aiheuttaneet patoumia Kiinalaisten mieliin. Ja esimerkiksi hallinnon kyvyttömyys sekä haluttomuus puuttua korruptioon ovat asioita, jotka varmasti ärsyttävät. Myös se että ihmisten käsketään olla sisällä aiheuttaa ristiriitoja. Ja lopulta sitten alkaa mitta tulla täyteen. Kun tuo niin sanottu käyrä menee tietyn pisteen yli, niin silloin edes pelko poliisin harjoittamasta pamputuksesta enää pidättele ihmistä. 

Mielenilmausten ongelma on siinä, että jos niihin liittymisen kynnys on korkealla, niin silloin tietenkin vihaa on patoutunut todella paljon. Ja vaikka aluksi protestit koskisivat vain jotain koronarajoituksia, niin joku huutaa joskus väärän sanan. Silloin tilanne saattaa muuttua hyvin radikaalisti, kun joku alkaa protestoida esimerkiksi korruptiota vastaan, niin silloin ihmisten mieleen tulee helposti samanlaisia kokemuksia. Tuolloin voi sosiaalinen virtaus aiheuttaa sen, että protestit alkavat vahvistua sekä lisää ihmisiä alkaa tulla tuohon joukkoon mukaan. 

Kyseessä on tuolloin sosiaaliseksi perhosvaikutukseksi kutsuttu efekti. Eli tuolloin mitättömältä tuntuva seikka saa aikaan sen, että mielenosoitukset alkavat kasvaa. Ja jos mukaan tulee esimerkiksi viha, niin silloin koko asia alkaa muuttua hyvin ikäväksi. Viha voi syntyä siten, että joku panee liikkeelle huhun, että mielenosoitus tai muu protesti on saanut alkunsa viranomaisten yhteistoimintamiesten aloitteesta. Eli henkilöitä on provosoitu jotta poliisi voisi heidät pidättää. 

Ja jos sitten viha ja pelko yhdistyvät eivätkä ihmiset enää uskalla mennä kotiin, niin silloin voi mielenosoitusten voima yllättää myös poliisin. Kiinan ongelmia lisää se, että esimerkiksi yhteydenpito poliittisista syistä pidätettyihin saatetaan katkaista jopa oman perheen toimesta. Silloin henkilö joka osallistuu poliittiseen aktivismiin saattaa kokea että hänellä ei ole mitään menetettävää, ja jos ainoa asia mikä voi pelastaa hänet on poliittisen järjestelmän kaataminen, niin se motivoi häntä todella paljon. 

Mutta Kiinan ja Venäjän ongelma lännen kannalta on se, että ne ovat molemmat ydinasevaltioita. Ydinaseilla on tapana kasvattaa muiden valtioiden toleranssikykyä ydinasevaltioiden toimia kohtaan. Samoin esimerkiksi kauppasuhteet varmasti kasvattavat länsimaiden sietokykyä Kiinan suhteen, ja varmaan jos Venäjä ei olisi hyökännyt Ukrainaan, niin me kävisimme sen kanssa kauppaa aivan normaalisti. 

Kansainvälisen lain mukaan jokainen valtio päättää itse, miten se kohtelee rikollisia. Kiina sekä Venäjä ovat määritelleet esimerkiksi valtion johdon vastaiset protestit rikoksiksi, joten sen takia nuo valtiot tai niiden johtajat katsovat saavansa tehdä oppositiolle mitä haluavat. Eli he saavat pamputtaa ja pidättää sekä ampua ihmisiä, jos heidän naamansa ei satu miellyttämään. 

Mutta nykyään sosiaalinen media on suuri ongelma. Sosiaalisessa mediassa leviää kuvia ja tietoja, jotka eivät mairittele esimerkiksi Kiinan johtoa. Ja länsimaisten hallitusten täytyy huomioida myös kansalaisten mielipiteet. Se tekee nykyisestä kansainvälisestä kentästä entistä monimutkaisemman. 

Yliopistot ovat perinteisesti paikkoja, joissa on syntynyt suuria ajatuksia. Kiinan johto ei kuitenkaan halua sellaisten ajatusten kuten aidon tasavaltalaisen demokratian leviävän maahan. Tuon takia se on pitänyt yliopistot kiinni koronaan vedoten. Kiinan johto on  tähän asti murskannut oppositiota tehokkaalla poliisikoneistolla. 

Mutta jos esimerkiksi mielenosoitukset leviävät suurkaupunkeihin, niin aikooko Kiinan johto sitten suorittaa uuden Tiananmen verilöylyn? Eli tietenkin poliisiväkivalta auttaa pitämään virkakunnan rivit tiiviinä sekä suorina. Jos poliisi pamputtaa mielenosoittajia kadulla sekä putkassa, niin silloin tietenkin poliisin etu on se, että vanha itsevaltainen kommunistien valta säilyy vallassa. Pelko tutkimuksista sekä syytteistä saa aikaan sen, että poliisi tekee työnsä innokkaasti ja tukee Xi:n hallitusta. 

Kiinassa ja Venäjällä ongelmia lisää korruptio. Poliisin koko aika kuluu erilaisten toisinajattelijoiden jahtaamiseen, joten sen takia muita rikoksia ei ehkä edes ehditä tutkia. Samoin esimerkiksi se, että poliisi tunnistaa henkilön mielenosoituksesta saattaa aiheuttaa hänelle kohtuuttomasti harmia. Eli poliittisesti epäluotettavaa henkilöä ei voida Kiinan viranomaisten mielestä lähettää esimerkiksi yliopistoihin. Ja noiden agitoinnista epäiltyjen kohtalo saattaa olla lähetys kaivoksiin.

Kiinan kaivoksissa sattuu todella paljon epäilyttäviä onnettomuuksia, jotka voivat johtua esimerkiksi turvatoimien puutteellisuudesta. Tai sitten nuo räjähdykset ovat tarkoituksellisia murhia, joilla estetään ihmisiä kertomasta siitä, mitä Kiinan talousihmeestä hyötyvät henkilöt Kiinan kommunistisessa puolueessa sekä viranomaisten ja yhteisyritysten johdossa halua muiden näkevän. 


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putinin-tapaamat-sotilaiden-aidit-eivat-olleet-satunnaisesti-valikoituja-henkilollisyydet-paljastuivat/8580208


https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kiinan-sensuurikone-kay-ylikierroksilla-mutta-pian-iso-osa-maata-voi-joutua-kaaoksen-partaalle/f98520fe-50d7-4d1d-bc5d-58829d9d3d95


https://ajatuksiakahvikupinaaressa.blogspot.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara