Opiskelijabileiden syvällisestä mallista
Opiskelijoiden juhlat eivät ole mitään pikkujuttuja, varsinkaan jos opiskelija opiskelee sellaisella linjalla, että hänestä tulee suuren yrityksen johtaja. Noissa juhlissa opiskelija tietenkin tutustuu muihin opiskelijoihin sekä pääsee perille siitä, mitä kaikkea mukavaa voi opiskellessa tehdä. Mutta samalla hän verkostoituu muiden vastaavan alan sekä muiden vastaavan tason opiskelijoiden kanssa, ja jos opiskelija sitten joskus myöhemmin hakee työtä jostain yhtiöstä, niin silloin saattaa joku pomo muistaa tuon opiskeluajan toverin, ja sen kuinka osaava sekä mukava henkilö oli kyseessä.
Opiskelijabileet ovat hyvä paikka verkostoitua sekä myös tutustua toisiin myös niin sanotussa “off duty” roolissa. Ja siellä sitten voi tehdä vaikutusta tyttöihin muihin, kuten sanotaan. Mutta opiskelijabileet ovat toisaalta paikka, missä voi tehdä myös hyvin negatiivisen vaikutuksen, eli niissä voi myös näyttää sitä, kuinka paljon alkoholia joku teekkari tai kylteri voi ottaa joutumatta vatsahuuhteluun. Opiskelijabileet ovat useimmille mukava kokemus, mutta välillä kohtaamme henkilön, jolta bileiden kautta “karkaa mopo käsistä”, mikä tarkoittaa sitä, että bileistä tulee pääasia, mikä sitten saa aikaan sen, että opiskelu unohtuu.
Kun me lähdemme opiskelemaan esimerkiksi kauppatieteitä sekä tutkintoa nimeltään ekonomi, niin silloin me usein emme ajattele sitä, että jossain vaiheessa lähdemme koulusta pois valmiina ekonomeina tai mitä sitten tuossa oppilaitoksessa opetetaankaan. Eli emme koskaan opiskele lopun ikämme, mikä tarkoittaa sitä, että se mitä olemme tehneet opiskelijabileissä saattaa vaikuttaa siihen, millainen urakehitys myöhemmin on edessämme.
Se että olemme jossain bileissä mokanneet täysin saattaa jättää jonkun mieleen hyvin negatiivisen kuvan siitä, mitä me olemme, vaikka kyseessä olisi vain yksi kerta, kun “otimme liikaa”, ja tanssimme pöydillä ja oksensimme opiskelija-asunnon eteiselle. Tuollaisen kuvan pyyhkiminen pois toisten silmistä saattaa olla hyvin vaikeaa, vaikka me kuinka yritämme, varsinkin jos tuo kerta oli se ainoa kun toiset opiskelijat näkivät meidät.
Kuten tiedämme niin kaikki asiat ovat aina sellaisia että niillä on kaksi puolta. Ja joskus ihminen kokee sen, että häntä “ei kaivata”. Maailma on täynnä ihmisiä, joista alkoholi paljastaa sen “pimeän puolen”. Ja joskus käy niin, että joku ihminen kehittää sellaisen ajatusmallin, missä kaikki pyörii hänen itsensä ympärillä, ja silloin saattaa mieleen tulla se, että muitakin pyydetään näyttämään niitä hiljaisia, tylsiä hissukoita esimerkiksi peukaloa heilauttamalla, joiden ei toivota näyttäytyvän noissa bileissä tai yhtään missään.
Tuolloin sitten voi tämä “jonka seuraa ei kaivata” saattaa kokea tilanteen muuna kuin mukavana. Eli tuolla tavalla voi sitten toisen opiskeluajan täyttää ikävillä muistoilla, mutta toisaalta se että ihminen suljetaan yhteisön ulkopuolelle saa aikaan sen, että hän valmistuu ilmeisesti hyvin nopeasti verrattuna näihin “party animaleihin” jotka niin lennokkaasti kertoivat niistä mukavista työpaikoista, mistä sai lisätienestejä opiskeluja eli bileitä varten sekä siitä, kuinka he eivät ole koulussa oikein mitään oppineet. No vähän vaikea tietenkin on mitään oppia, jos ei koulua viitsi käydä eikä edes tehtäviä viitsitä tehdä. Siis valmistuminen tarkoittaa sitä, että henkilö saa käteen todistuksen hyväksytystä tutkinnosta sekä laillisen oikeuden käyttää esimerkiksi titteliä “ekonomi” työmarkkinoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.