Siirry pääsisältöön

Millä saisi yrittäjiä kiinnostumaan kaupungista?


Millä saisi yrittäjiä kiinnostumaan kaupungista?

Kotkan kaupunki on kysynyt nobel-palkitulta taloustieteilijältä mitä sen tulisi tehdä, jotta kaupungin talous saataisiin kuntoon. Ja vastauksen varmaan jokainen meistä tiesi jo etukäteen, eli kaupungin olisi keksittävä jotain, millä yrityksiä saataisiin muuttamaan sen alueelle ja maksamaan veroja Kotkaan. Tuolloin voidaan saada kaupungin talous elpymään. Mutta miten saadaan kaupunkiin yrityksiä, kas siinä vasta onkin se suuri kysymys. Millä tavoin sijoittaja saadaan kiinnostumaan kaupungista? Kun kaupungin elinkeinorakennetta aletaan rakentaa, niin ensin pitää miettiä tarkasti sitä, että minkälaisiin yhtiöihin kaupungin kannattaa panostaa? Eli haluaako kaupungin johto perinteistä työtä, vai esimerkiksi ICT-alan yhtiöitä tai ehkä sen mielestä olisi paras panostaa matkailuun.

Matkailuun panostaminen toisi ehkä alueelle myös niitä haluttuja toimitusjohtajia tai start-up yritysten perustajia, jotka saattavat sitten samalla ryhtyä ajattelemaan sitä, että “siinä mukavassa kaupungissa, missä kesällä käytiin olisi hyvä lähteä tekemään bisnestä”. Tuolloin kuitenkin kaupungin pitäisi tuoda tuota bisnes puolta ikään kuin huomaamatta noiden potentiaalisten yrittäjien tietoon. Eli tuolloin voidaan hotellien sekä muiden majoituspaikkojen lähelle asettaa mainoksia, joissa markkinoidaan esimerkiksi toimitiloja, tai noiden toimitilojen mainoksia voisi löytyä myös tuon kaupungin kotisivuilta. Matkailun kautta voidaan siis lähestyä niitä ihmisiä, jotka tekevät yhtiöissä päätöksiä tällaisista asioista.

Matkailu olisi hyvä tapa saada ihmisiä kiinnostumaan mahdollisista toimitiloista

Kun puhutaan siitä, että johtaja näkee jonkun mainoksen, niin silloin pitää huomioida sellaisia asioita, että vaikka tuo johtaja ei juuri siinä lomalla tätä asiaa lähtisi hoitamaan, niin kuitenkin hän saattaa ottaa vaikka valokuvan tuollaisesta mainoksesta, missä kerrotaan toimitiloista, ja sitten loman jälkeen palata asiaan hiukan toisella tavoin pukeutuneena. Jos halutaan saada yrittäjiä kiinnostumaan kaupungista, niin silloin kannattaa lähestyä nimenomaan korkeasti koulutettuja, ja mielellään jo silloin kun he ovat vielä koulussa. Tuolloin voisi noille tuleville insinööreille sekä muille osaajille tarjota vaikka retkiä johonkin kaupunkiin, ja sen kautta esitellä mahdollisuuksia toimia yrittäjänä tuossa kaupungissa, missä ehkä käydään jossain panimossa tai muussa vastaavassa paikassa.

Tällöin kannattaa muistaa se, että ensivaikutelma on noille ihmisille erittäin tärkeä asia. Vaikka he eivät aivan vielä ole niitä enterprise-tason johtajia, niin silloin kuitenkin pitää muistaa se, että noiden ihmisten ura kehittyy kaiken aikaa. He saattavat kymmenen tai viidentoista vuoden kuluttua olla siinä tilanteessa, että ehkä oman yhtiön perustaminen on ajankohtaista, tai sitten jo oleva yritys on laajenemassa, ja laajeneva yritys tarvitsee tietenkin uusia toimitiloja, joita voisi löytyä vaikka jostain mukavasta kaupungista.

Kun ihminen lähtee miettimään sitä mihin hän ehkä oman ravintolan tai ICT-alan yhtiön laittaa toimimaan, niin hän varmaan muistaa sen, miten häntä itseään on tuossa kaupungissa palveltu. Ravintola-ala on siitä mukava toimija, että se tuo turisteja kaupunkiin, ja saattaa olla että ehkä joku liikemies matkoillaan pistäytyy noissa paikoissa syömässä. Ja ehkä hän siellä sitten sattuu tuota bisnes-puiston mainosta vilkaisemaan. Vaikka hän ei ehkä itse ole kiinnostunut uusista toimitiloista, niin hän saattaa niistä sitten mainita jollekin tuttavalleen, joka ehkä tulee katsomaan tuota paikkaa mielessään mahdollinen oman yhtiön sijoittaminen kyseiseen toimistotaloon tai bisnes puistoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara