Siirry pääsisältöön

Nibelungein kullan jäljillä


Hagen heittää kullan Reiniin. 

Nibelungein kulta tai Reinin kulta on asia, josta olen kirjoittanut monia kertoja ennenkin. Eli tämä oletettavasti ainakin osittain todellinen aarre liittyy mieheen nimeltään Hagen, joka takaa-ajajiensa edessä heitti tuon aarteen Reiniin Wormsin kaupungin kohdalla. Tuon aarteen epäillään siis olevan Reinin mutkan kodalla, mutta kukaan ei ole vielä löytänyt kyseistä aarretta, jonka arvo voi olla todella suuri. Wormsissa olevan patsaan mukaan Hagen heitti Reiniin oman kruununsa, kilpensä sekä miekkansa. Ja joskus olen miettinyt, että onko ehkä niin, että Hagen oli heittänyt Reiniin kompassin, joka oikeaan paikkaan laitettuna näyttäisi mistä aarteen voisi löytää. 

Saattaa olla että metsästystorvi olisi ehkä jonkinlainen lukon avaaja. Eli jos henkilö puhaltaa oikeaan torveen oikeassa kohdassa, niin hän saattaa murtaa jonkun kristallilasin, jonka takaa löytyy tarkempi ohje siitä, missä aarre sijaitsee. 

Eli olisiko tuo paikka ehkä joku Hagenille tärkeä lampi tai ehkä hänen kastelähteensä. Sitä ei kukaan voi tietää, mutta jos Hagenin aarre käsitti vain nuo esineet, niin silloin niissä esineissä itsessään oli jotain merkityksellistä. Ja joidenkin UFO-tarinoiden mukaan nuo esineet olivat jonkinlainen ydinpommi, eli miekka ja kilpi olisi tehty uraanista, ja kruunu olisi siis ollut neutronilähde. Mutta itse en tuohon versioon oikein usko. 

Mutta siis toisaalta jos aarretta ei löydy Reinistä, niin silloin me voimme lähteä seuraamaan sellaista olettamusta, että jos aarretta ei koskaan ollut olemassa. Ehkä sitten kyseessä olisi liian helppo selitys, joten voimme ehkä olettaa, että Reinin kulta, joka mainitaan Nibelungein-kronikoissa olisi ehkä jotain muuta kuin kultaa, jonka tunnemme keltaisena jalometallina. Esimerkiksi tärkeitä asiapapereita koskeva kuljetus saatettiin ehkä naamioida kultakuljetukseksi, jotta rosvot eivät koskisi pergamenttiin ja siinä oleviin kirjoituksiin. 

Olisiko niin, että "Nibelungein" olisi jonkun suvun sukunimi. Tuolloin myyttinen "Hagen" voisi olla nimeltään "Hagen von Nibelungein". 

Tai sitten ehkä voimme ajatella, että Nibelungein kulta on oikeasti olemassa. Mutta se ei ehkä ole Rein-joen pohjassa. Tuo tarkoittaa sitä, että joku muu joki kuten Seine tai ehkä Veiksel on saatettu nimetä Reiniksi. Itse olen joskus ajatellut, että ehkä "Hagen" ei ole sen henkilön nimi, joka tuon tarinan on aikoinaan keksinyt. Voi olla että tuo "Hagen" on ollut ehkä joku päällikkö jossain asevoimassa, mutta hän saattoi käyttää taiteilijanimeä. Ja ehkä tuo Rein joki on ollut viittaus johonkin tarinaan, joka kulkee jossain suvussa. Eli joki voi olla symbolinen perintö, tai "verilinja", joka on ehkä ainakin joskus pitänyt sisällään jonkun suvun perimätiedon. Joten voimme kysyä, että olisiko Nibelungein ehkä joskus ollut jonkun suvun käyttämä sukunimi? 

Mikäli tarinan kertoja on todella "Hagen", niin hän on saattanut puhua itsestään kolmannessa persoonassa. Eli hän on ehkä käyttänyt toista nimeä, ja kertonut itsestään "Hagenina". Ehkä hän ei ole maininnut olevansa tuo mies, joka joidenkin mielestä pakeni ehkä taistelukentältä. No, oli miten oli niin Nibelungein- kulta on mielenkiintoinen tarina. Ja ehkä tuo aarre makaa vielä jossain jonkun Eurooppalaisen joen pohjassa. 

https://historianet.fi/tutkimus/aarteenetsinta/reinin-kullan-metsastys

https://fi.wikipedia.org/wiki/Nibelungein_laulu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...