Siirry pääsisältöön

Gallupien vaikutus politiikkaan.

 

Siitä onko Gallupien vaikutus politiikkaan suurta vai pientä on käyty keskustelua hyvin pitkään. Kun joku puolue tai poliittinen liike pääsee Gallupien yläpäähän, niin silloin tuon liikkeen kanssa halutaan tehdä yhteistyötä. Tuolloin pienempien liikkeiden unelmana on päästä hallitukseen, eli saada paikka, missä liikkeet pääsevät esille paremmin, sekä tuomaan omaa agendaansa ihmisten tietoon. 

Gallupeja syytetään joskus siitä, että niitä on helppo manipuloida, eli valitaan haastateltavat siten, että nuo haastateltavat saavat mahdollisimman paljon etuja jonkun poliittisen liikkeen ohjelmasta. Eli otoksen kautta voidaan Gallupeja ja niiden tuloksia manipuloida. Ja sitten pääsemme päivän polttavaan aiheeseen, eli maamme poliittiset puolueet ovat vaihtaneet paikkaa, ja Gallupien johtosija menee tällä kertaa SDPlle. Kokoomus on pudonnut toiseksi, ja Perussuomalaiset kolmanneksi. Hallitusvastuu vie aina osan puolueiden suosiosta. Hallituksen tekemät päätökset eivät koskaan miellytä kaikkia, vaan aina löytyy joku, joka ei ole saanut sitä, mitä on odottanut.  

Se mikä sitten tekee tuosta asiasta mielenkiintoisen on se, että entisen hallituksen eli Marinin hallituksen alkuaikoina YLEn kotisivuilla oli joka toinen päivä Gallup siitä, miten puolueiden marssijärjestys kulkee Suomessa. Siis miksi nyt ei noita Gallupeja julkaista joka päivä, jotta voisimme intensiivisesti seurata sitä, miten Orpon oikeistohallituksen tapa kehittää maamme lainsäädäntöä sekä verotusta vaikuttaa noiden puolueiden suosioon? Siis nykyhallituksessa äänessä ovat lähinnä Kokoomus ja Perussuomalaiset, joiden mielestä maamme talous pannaan kuntoon sillä, että veroja kohotetaan tasaisesti.



Me kaikki tiedämme, että valtion taloutta pitää kohentaa. Mutta kukaan ei halua pienentää palkkaansa sen takia, että maamme talous saadaan pelastettua. Eli teoreettiselta tasolta käytännön ratkaisuihin siirtyminen on aina ongelmallista, koska kukaan ei oikeasti halua luopua saavutetuista eduista. 

Me kaikki olemme sitä mieltä, että jotain pitäisi tehdä talouden kohentamiseksi. Mutta me kaikki tiedämme senkin, että maassamme ei kukaan haluaisi luopua omistaan. Eli meistä kukaan ei halua maksaa lisää veroja, tai muuten alentaa palkkaamme. Jos palkkoja alennetaan esimerkiksi yhtiöiden toimesta, niin tuo voitto jää suoraan yhtiöiden kassaan. Mutta pahimmillaan se aiheuttaa sen, että valtion kassaan tulevien verorahojen määrä laskee. Eli yhtiö voi tietenkin saavuttaa kilpailuetua, jos se kykenee leikkaamaan henkilöstömenoista. Mutta tuo säästö saattaa siirtyä lyhentämättömänä yhtiön omistajien taskuun. 

Ongelmakohta on sitten se, että jos veroja korotetaan liikaa, niin tavarat jäävät suoraan kaupan hyllyille. Eli jos ostovoima putoaa, niin silloin raha ei enää liiku meidän maamme taloudellisessa ympäristössä. Ostovoimaa voidaan pudottaa esimerkiksi korottamalla henkilöverotusta tai sitten korottamalla arvonlisäveroa. ALV:n korotus on asia, mikä saa tietenkin hinnat kohoamaan, ja kauppaketjut siirtävät ALVn korotuksen suoraan kuluttajahintoihin. 

Jos taas yhtiöveroa korotetaan liikaa, niin silloin yhtiöt ulosliputtavat itsensä suoraan Tallinnaan. Tuolloin yhtiöiden maksamat verot siirtyvät lyhentämättöminä suoraan Viron valtiolle. Ja silloin Suomen valtio jää nuolemaan näppejään. Se mikä on edelleen ongelmallista on se, että ennen työntekijöiden verorahat menivät ulkomaille. Nyt tekoäly on ottamassa pois joukon työpaikkoja, joita ennen pidettiin varmoina verotuloina. 

https://yle.fi/a/74-20085866

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...