Siirry pääsisältöön

Nikola Teslan arvoituksellinen kuolemansäde

 


"Nikola Tesla kuvattuna vuonna 1899 Colorado Springsin laboratoriossaan, missä hän tutki langatonta sähkönsiirtoa. Kuva paljastui myöhemmin kaksoisvalotetuksi: Tesla kuvattiin todellisuudessa silloin, kun korkeajännitegeneraattori ei ollut päällä. Olivatko hänen väitteensä kuolemansäteestäkin huijausta?" (Tekniikan maailma). Se että Teslan monet muut patentit ja ajatukset ovat osoittautuneet toimiviksi saa aikaan sen, että yleensä myös kuolemansäteen oletetaan olevan todellinen. 

No olisitko ehkä itse istunut noiden salamien keskellä? Osuessaan ihmiseen salama voi olla tappava ilmiö. Ja ehkä Tesla välitti hiukan omasta turvallisuudestaan.  Ehkä kuolemansäde oli salama, joka osuessaan kohteeseen voi olla hyvinkin tuhoisa. Toisaalta kuolemansäteeseen liittyy ajatus, että ehkä kyseessä oli kaksi antennia, joista toiseen kytkettiin plus ja toiseen miinusvirta. Tuolloin sähkövirta jatkaa läpi ilman radioaallon muodossa, ja noiden radioaaltojen risteyksessä muodostuu valokaari, joka voi hyvin helposti aiheuttaa kuolettavan vamman. 

Vielä nykyäänkin tutkijat ovat yrittäneet selvittää Nikola Teslan arvotuksellista kuolemansädettä. Eli ampuuko tuo laite elektroneja, ioneja vai ehkä fotoneja, joka saa sitten kysymään, että onko laserin keksijä ehkä Nikola Tesla? 

Teslan monet muutkin keksinnöt ovat olleet toimivia, niin miksi kuolemansädekin olisi ollut toimiva.  Kun me tutkimme tuota miestä, joka keksi mm. radio-ohjaimen sekä vaihtovirtageneraattorin, niin meidän pitää muistaa se, että lähes hänen kaikki työnsä liittyvät jotenkin sähkömagnetismiin. 

Tesla oli muka väittänyt laitteensa kykenevän ampumaan metallisia ioneja erittäin suurella nopeudella. Mutta saadakseen metalli-ionit lentämään pitkän matkaa pitäisi Teslan luoda käytävä ilman läpi. Tai muuten ionit menettävät välittömästi energiansa. Sama koskee elektroneja, ja Tesla saattoi käyttää esimerkiksi katodiputkia noiden säteiden muodostamisessa. 

Periaatteessa laserien tai akustisten laitteiden avulla voidaan luoda tarpeellinen kanava ilman läpi. Tuolloin laser tai koherentti mikroaalto eli maser-säde ionisoi ilman, sekä noiden laitteiden avulla voidaan luoda sellainen käytävä, että ionit tai elektronit voivat kulkea sen läpi. Ehkä Tesla ajatteli muodostaa keinotekoisen purkauskanavan ilman läpi sähkömagneettisen välineen avulla, ja sitten hän lähettäisi elektronit tai ionit kohteeseen. 

Saattaa olla, että Tesla valehteli siitä, mitä tuo laite voisi ampua. Mutta voi olla että kuolemansäde on ionitykki sekä akustinen väline, joka ampuu ionit suoraan ilmakanavan lävitse pitkän matkan päähän. 

Joidenkin ihmisten mielestä Teslan kuolemansäde saattoi olla eräänlainen hitsausliekki, röntgenkone, tai ehkä kyseessä on akustinen laite. 

Eräänlainen suunnattava akustinen ase, joka saattaa muistuttaa esimerkiksi USAn viranomaisten käyttämää LRAD (Long Range Acoustic Device) laitetta, jonka avulla luodaan hyvin tarkasti suunnattu akustinen keila. Akustinen säde tarkoittaa aaltoliikettä, jossa liikkuvina komponentteina ovat molekulaarisen tason hiukkaset. 

Akustisen laitteen avulla voidaan tietenkin luoda monotonista ääntä, jonka avulla kuulokeskuksen solut pumpataan tyhjiksi. Eli tuollainen ääni estää hermosoluja palautumasta, ja lopulta jos tuo akustinen stressi jatkuu tarpeeksi kauan, niin silloin hermosolut käyttävät loppuun niiden ravintovarastot, mikä johtaa kuolemaan. 

Tuo tarkoittaa sitä, että Teslan kuolemansäde saattaa olla oikeasti esimerkiksi elektroni- eli katodisäde, joka kohdennetaan elävään olentoon. Esimerkiksi salamat ovat oikeastaan äärimmäisen voimakkaita elektronisäteitä. Ja ainoa ongelma Teslan kannalta oli se, että miten hän kehittää tarpeeksi voimakkaan sähkövarauksen. 

Nopeat elektronit ovat toiselta nimeltään beta-säteilyä, ja nuo elektronit voivat helposti murskata solujen sisäosia. Elektroni- sekä ionisäteiden ongelmana on se, että ne eivät pysy hyvin koossa, koska sähkömagneettinen työntövoima hajottaa nuo samalla sähkövarauksella varustetut hiukkaset. 

Samalla tietenkin esimerkiksi ilmakehä estää normaalisti elektroni- tai ionisäteiden kulun. Mutta jos protoneja ammutaan elektronisäteen sisällä, niin se tietenkin aiheuttaa vetovoimaa, joka pitää tuon hiukkassäteen koossa, olettaen että laukaus suoritetaan ilmakehän ulkopuolella. Mutta sitten tietenkin akustisten laitteiden avulla voidaan ilmaan avata käytäviä, joiden avulla hiukkassäteet voivat matkata pidempiä matkoja. 

Tuolloin akustisten laitteiden kuten pyörivien fononien kuten pyörivien timanttien avulla voidaan ilmaan porata käytäviä, eli akustisia tornadoita, joiden avulla voidaan ilmaan luoda paikallinen tyhjiökäytävä, jota myös akustiseksi madonreiäksi kutsutaan. Tai sitten toinen tapa on varata kohde positiivisella sähkövarauksella. Tuolloin vastakkainen sähkövaraus vetää katodisäteitä puoleensa, ja nopeat elektronit aiheuttavat samanlaista tuhoa, kuin jos ne päästetään vapaaksi esimerkiksi ydinreaktoreista. 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Fononi

https://tekniikanmaailma.fi/tiesitko-nikola-tesla-vaitti-vuosikymmenia-kehittavansa-kuolemansadetta-keksijan-kuolema-villiinnytti-salaliittoteoreetikot



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...