Siirry pääsisältöön

Ukrainan vastahyökkäys ei ole edennyt kovin paljon eikä Venäjä ole epäröinyt pommittaa Ukrainan viljavarastoja

Venäjän toimintamallia kuvastaa erittäin hyvin se, että tuo valtio itse pommittaa säälittä toista valtiota sekä sen energia- ja myös muuta infrastruktuuria, mutta samalla pitää iskuja omalle alueelleen anteeksiantamattomana tekona. Eli Venäjän ongelma on siinä, että sen johtajat eivät näe mitään väärää siinä, että he hyökkäävät voimalaitoksia sekä muuta infrastruktuuria vastaan välittämättä ollenkaan siitä, että onko kohde siviili vai sotilaskohde. Voidakseen vaikuttaa noihin pommituksiin pitäisi Ukrainan kyetä hyökkäämään Venäjän alueella olevia kohteita vastaan. 

Samoin esimerkiksi Kertsin salmen silta on kohde, jonka kautta Ukraina voi vaikuttaa Krimin niemimaalle sijoitettujen joukkojen kykyyn vaikuttaa tilanteeseen Ukrainan puolella. Eli kuristamalla Krimin niemimaan sekä erityisesti Simfepolin laivastotukikohdan huoltoa voi Ukraina suoraan pakottaa Venäjää päästämään sen viljan läpi. Tuolloin tullaan siihen päätelmään, että jos Simfepoliin ei saada polttoainetta tai aseita, niin silloin Venäjä ei kykene operoimaan täydellä voimalla Mustameren alueella. 


Lähde: https://yle.fi/a/74-20041504

Mutta sitten kun me katsomme tilannetta, jossa Ukraina ei ole edennyt juuri ollenkaan, niin meidän pitää huomioida se, että Venäjä on suojannut omat asemansa raskaalla miinoitteella. Kuitenkin uskon että säätila Ukrainassa eli 25-30 asteen helle saa aikaan sen, että Ukrainan komentaja ei halua edetä liian nopeasti. Liian korkea lämpötila saa aikaan ongelmia sekä miehistölle että kalustolle. Joten tällä hetkellä ei Ukraina ehkä halua lähteä voimakkaaseen hyökkäykseen, koska se asettaa huollon sekä miesten jaksamisen todella koville.

Ukraina on riippuvainen lännen aseavusta. Ja jos Ukraina menettää esimerkiksi tankin, niin silloin se joutuu pyytämänä länneltä uutta tilalle. Mikäli rintamaan tulee pullistumia, niin silloin vihollinen saattaa hyökätä sivustaan, jolloin tappiot voivat nousta hyvin suureksi. Samoin Ukrainassa saattaa olla huoli siitä, että jos lännen ase-apu ei jatku samalla tavalla, niin silloin Ukrainalla pitää olla kalustoa myös päivän varalle. 

Siis todellisia syitä hyökkäyksen hitauteen voidaan aina spekuloida, mutta kuitenkin Ukrainan asevoimien komentajat voivat myös haluta tuhota Venäjän kalustoa niin paljon kuin vain on mahdollista. Ukrainan komentajien ongelma on siinä, että heidän pitää välittää alaisistaan. Venäläiset komentajat eivät ole samalla tavalla riippuvaisia mielipiteistä, ja he voivat tehdä lähes loputtomasti tappioita, jos heidän esimiehensä eivät asiaan halua puuttua. 

Jos Ukrainan komentaja haluaa minimoida omat tappionsa, niin silloin hänen pitää raivata miinat pois. Samoin jos Ukrainan asevoimat lähtevät liian innokkaasti etenemään, niin Venäjän asevoimat saattavat saada nuo joukot raskaan tykistönsä ja pommikoneiden maalitauluiksi. 

Tuolloin Venäjän torjuntatuli yhdessä voimakkaasti linnoitettujen asemien kanssa voivat aiheuttaa kohtalokkaan tappion Ukrainalle. Ja tuolloin tietenkin seuraa suuria tappioita. Samoin liian nopeasti etenevät joukot voivat jättää taakseen esimerkiksi pesäkkeitä, joista voidaan suorittaa sissi-iskuja vihollisen selustaa vastaan. Saattaa olla niin, että Ukrainan komentaja yrittää saada Venäjää kuluttamaan voimiaan kuten tykistöä sekä ammuksia vastahyökkäyksissä. 


https://yle.fi/a/74-20041504

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...