Lehtikuva |
Putinin uusi slogan on tänään koristanut jääkiekkohallin seinää. Se kuuluu näin .Olemme yhtenäinen kansa, olemme yksi kansa ja meillä on yksi Venäjä, seinässä luki. Siis tuo slogan on kopioitu ilmeisesti Hitleriltä jonka motto oli aikoinaan "Ein volk, ein reich, ein führer". Eli yksi kansa, yksi valtakunta ja yksi johtaja", mikä kertoo jotain Putinin ajattelutavasta.
Koska natsit aikoinaan vainosivat kommunisteja, sekä pitivät venäläisiä sekä muita slaavilaisia kansoja ali-ihmisinä, niin meidän on jotenkin vaikeaa ajatella että Venäjä olisi fasistinen diktatuuri. Me ajattelemme että Neuvostoliitto oli se valtio, jonka joukot vapauttivat Auschwitz-Birkenaun keskitysleirin sekä myös kaatoivat Hitlerin hallinnon. Mutta jos me tutkisimme tarkasti neuvostoliittolaista sekä venäläistä historiankirjoitustapaa, niin silloin me ensinnäkin huomasimme, että nimenomaan uhrien neuvostoliittolaisuutta korostetaan, eli esimerkiksi sitä vähätellään, että syy esimerkiksi massamurhiin on ollut nimenomaan juutalaisten tuhoaminen. Myöskään venäläisten omaa juutalaisiin kohdistuvaa vainoa eli "pogomeja" ei ole juurikaan muisteltu.
Neuvostoliitossa ei myöskään muisteltu liiemmälti Natsien ja Neuvostoliittolaisten insinöörien yhteistyötä esimerkiksi asekehityksen yhteydessä. Tuolloin kehitettiin hyvin paljon kemialliseen sodankäyntiin sopivia aseita, mutta tarkkaa tietoa noista aseista ei ole. Kuitenkin esimerkiksi kemialliset aseet olivat Versaillesin rauhansopimuksen perusteella Saksalta kiellettyjä, mutta tuon alan osaamista kuitenkin oli.
Neuvostoliitolla ei ollut samoja rajoitteita kuin Weimarin Saksalla, ja tuo yhteistyö hyödytti molempia osapuolia. Samoin joitakin sota-aluksia kehitettiin yhteistyössä Neuvostoliiton kanssa. Se mitä tuon yhteistyön pohjalta oikeasti kehitettiin on jäänyt historian hämärään.
Sotilasyhteistyö Neuvostoliiton sekä Saksan välillä käsitti kaksi jaksoa. Ensimmäinen jakso alkoi vuonna 1923 ja päättyi Hitlerin valtaannousuun vuonna 1933. Kyseinen jakso oli oikeastaan pakon sanelemaa. Tuolloin nuori neuvostovaltio oli poliittisessa paitsiossa, ja se tarvitse kipeästi aseita sekä sotilaallista osaamista. Tuota osaamista oli valmis jakamaan Saksa, joka oli hävinnyt Ensimmäisen Maailmansodan. Ja toinen lyhyempi jakso kesti vuodesta 1939 vuoteen 1940.
Tuo yhteistyö huipentui Neuvostoliiton sekä Saksan väliseen hyökkäämättömyyssopimukseen vuonna 1939. Toisen maailmansodan jälkeen ainakin osa saksalaisista ase-experteistä jatkoi työtään Neuvostoliiton valvonnassa, kun heidät siirrettiin Siperiaan. Ja ainakin tuolloin mukaan tulivat myös hermokaasut, eli "V-kaasut".
Syy miksi Stalin aikoinaan korosti natsien tekoja on yksinkertaisesti se, että juutalaisten tuhoaminen palveli hänen etuaan sekä propagandaansa eikä niinkään Stalinin halu korostaa natsien julmuutta johtunut hänen halustaan olla humaani muita ihmisiä kohtaan. Venäjän ongelma on niin sanottu "rodina"-ajattelu. Sen mukaan muut slaavilaiset kansat vain odottavat liittymistä suuren "Äiti-Venäjän" yhteyteen. Mutta miksi Venäjä ei ole käynyt läpi näitä asioita? Syy tähän on se, että Venäjän eikä Neuvostoliiton tarvinnut tehdä tiliä omasta historiastaan.
Venäjällä asiat on nähty samalla tavalla kuin Suomessa. Kun puhutaan siitä että Suomessa asiat nähtiin sisällissodan jälkeen vitivalkoisten lasien läpi, niin samanlaisten, mutta punasävytteisten lasien läpi myös Neuvostoliitto on nähnyt oman historiansa. Mutta yksi ero tietenkin on. Nimittäin Neuvostoliitto on aina ollut voittajavaltio. Meillä Suomessa muutos historiankirjoitukseen on tullut nimittäin ulkoisten vaikuttajien kautta. Kun sisällissodan jälkeen Suomi itsenäistyi, niin vallalla oli kuva valkokaartista, joka puhtoisesti puolusti valkoista Suomea. Vasta tappio Jatkosodassa vuonna 1944 sai aikaan muutoksen historiankirjoitukseen.
Aikoinaan Neuvostoliitossa Talvisota nähtiin täysin erillisenä tapahtumana. Tuossa maassa virallisen historiankirjoituksen mukaan "Suuren isänmaallisen sodan" alku on Hitlerin hyökkäys Neuvostoliittoon vuonna 1941. Talvisota nähdään taas Venäjällä täysin erillisenä tapahtumana. Mutta ehkä me itsekin olemme syyllistyneet vastaavaan asiaan. Eli puhumme Talvi- ja Jatkosodasta erillisinä tapahtumina. Vaikka ne ovatkin osa Toista Maailmansotaa.
Se oli yksi voittajavaltioista, joka antoi valtavan uhrin Toisessa Maailmansodassa. Ja yksi asia tietenkin on meidän maamme omassa historiankirjoituksessa unohtunut.
Kun Suomi aikoinaan itsenäistyi vuonna 1917, niin silloin Venäjä sekä venäläisyys olivat asioita, joita ei Suomessa siedetty. Tuolloin asiat nähtiin "valkoisten lasien läpi". Valkoisen armeijan teoista ei edes yritetty löytää mitään väärää. Punaiset olivat kapinoitsijoita joiden ampuminen oli ikään kuin valkoisten oikeus. Eikä mitään huomatuettavaa löytynyt mistään mitä valkoiset tekivät punaisille. Kyseessä oli virallisen totuuden mukaan "oikeutettu kosto" siitä, mitä punaiset tekivät pidättämilleen "valkoisille".
Tiukka oikeistolaisuus, kommunismin vastaisuus sekä se että kommunismi samaistettiin venäläisyyteen aiheuttivat sen, että Neuvostoliitossa ei nähty mitään positiivista. Kun Suomi sitten vuonna 1944 solmi välirauhan ja myöhemmin YYA-sopimuksen Neuvostoliiton kanssa, niin heiluri heilahti toiseen suuntaan. Eli Neuvostoliitossa ei enää nähtykään mitään huonoa, vaan toinen ääripää astui mediaan. Ihmisille tuli valtava tarve osoittaa, etteivät he olleet natseja tai osallisena Hitlerin tukemisessa. Samoin valkokaartin tekoja alettiin arvioida toisin. Eli punaiset ottivat tuolloin uhrin aseman, ja valkokaarti taas muuttui rikolliseksi.
Neuvostoliittoa ihannoitiin estoitta, ja viha kääntyi kohti amerikkalaisia, joiden yhteiskunnasta etistiin vikoja oikein urakalla. Neuvostoliitto nähtiin tuolloin hyvänä ja USA oli paha. Kun Neuvostoliitto romahti, niin silloin oli nähtävissä se, että myös Suomessa alettiin arvostella Neuvostoliiton aikaa, mutta sitten taas heiluri heilahti kohti vanhaa YYA-Suomea. Ja kun putin hyökkäsi Ukrainaan, niin silloin lähti heiluri taas toiseen ääripäähän, kun ihmisillä oli yllättäen tarve osoittaa, etteivät he ole Putinin sätky-ukkoja.
https://www.msn.com/fi-fi/urheilu/jaakiekko/khl-hallin-sein%C3%A4%C3%A4n-ilmestyiv%C3%A4t-kylm%C3%A4%C3%A4v%C3%A4t-putinin-sanat-muistuttavat-natsi-saksan-mottoa/ar-AA12VCUV?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=b2feefd01e9e4702b7344ada1f0a3248
https://nuke.fas.org/guide/russia/cbw/jptac008_l94001.htm
https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliiton_ja_Saksan_suhteet_ennen_toista_maailmansotaa
Kommentit
Lähetä kommentti