Siirry pääsisältöön

Kuten Matti Vanhanen sanoi, niin muiden maiden huolet ovat myös Suomen huolia.


Venäläinen TOS-1 raketinheitin toiminnassa

Onko Venäjän johdon puheissa sellaisia yksityiskohtia tai Venäjän viimeaikaisissa toimissa sellaista, että meillä ei ole oikeutta pelätä tuota maata? Jos valtion johto käyttää ikävää kieltä, uhkailee muita, tukee kaiken maailman separatisteja, jotta he voivat sitten liittää oman valtionsa Venäjään, mutta kieltää kaiken itseään koskevan kritiikin, niin silloin me voimme pitää tuota valtiota hiukan erilaisena, kuin sitä mihin olemme tottuneet. Putinin into auttaa slaaviveljiä on suorastaan liikuttavaa. 

Siis eihän Putin käy hyökkäyssotaa, kun hänen asevoimansa on kutsuttu suojelemaan jotain valtiota, jossa kansanäänestys sitten osoittaa 80% väestöstä haluavan liittää maan Venäjään. Ja sitten kyseessä on tietenkin puolustussota, kun vihollinen uhkaa Venäjän aluetta. Samaan aikaan jos joku Venäjän alue päättää itsenäistyä, kun sinne ei riitä resursseja, niin seurauksena on asevoimien operaatio tuolle alueelle. 

Meidän pitää ymmärtää yksi asia, me emme ole toisella planeetalla. Se että me kauhistelemme Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja toistelemme samaa mantraa, eli "Venäjä ei ole meille uhka" ei ole asia, mikä edistää turvallisuutta. Kun me lähdemme puhumaan esimerkiksi Venäjän aiheuttamasta uhasta, niin silloin me voimme heittää hyvästit sille ajattelulle, johon olemme tottuneet. Venäjän taktiikka on se, että se etenee ja pyrkii saavuttamaan tavoitteensa tappioista välittämättä. Se tarkoittaa sitä, että se että olemme ajatelleet että aiheutamme Venäjälle sellaisen tappion, että kyseinen maa päättää pysyä erossa Suomesta on toiveajattelua. 

Tuon maan sotilasjohto voi uhrata niin paljon miehiä kuin se vain haluaa, ja koska tuossa maassa ei ole vapaata tiedonvälitystä, niin Venäjän johto voi olla varma, ettei sen toimintaa koskaan kyseenalaistetaan ainakaan Venäjän omassa mediassa. Samoin Venäjällä ei välitetä esimerkiksi siviiliuhreista eikä siitä, millaisia välineitä sen asevoimat käyttävät. Esimerkiksi termobaarisia ammuksia käyttävien TOS-raketinheitinten käyttöä ei Venäjällä katsota mitenkään pitkään. Eli Venäjän doktriinissa tarkoitus pyhittää keinot. Toisiin kuin siinä ajattelussa mihin me olemme tottuneet. 

Ja se mitä muut sanovat on taas aivan yksi ja sama asia. Kaikki mitä ulkomailla sanotaan otetaan Venäjällä vastaan provokaationa tai valehteluna. Jos joku on eri mieltä kuin esimerkiksi FSB, niin hänet heitetään muitta mutkitta vankilaan. Vaikka Venäjä ei ole tällä hetkellä meille uhka, koska se taistelee Ukrainassa, niin kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ja meidän pitää totutella siihen ajatukseen, että Venäjän uhka on todellinen. Se että valtio perustelee hyökkäystään toiseen maahan sillä, että sillä on yhteinen kulttuuri tuon maan kanssa ei varmaan kuulosta aivan niin hyvältä, kuin sen toivoisi kuulostavan. Seuraavaksi Venäjällä saatetaan muistella sitä, kuinka hyvin Suomella oli asiat silloin suuriruhtinaskunnan aikana, ja sitten tuota valtiollista yhteyttä lähdetään palauttamaan asevoimin. Eli kukaan ei tiedä, että onko Venäjän seuraava historian tunti kohdistettu Suomeen? 

Se että Venäjä pelottaa ihmisiä johtuu siitä, että Venäjän johdon puheet ovat aggressiivisia. Eli se kyllä oikeuttaa pelkoon. Koska Venäjä luottaa suureen miesmäärään, niin NATOlla tai kaikilla muilla valtioilla pitää olla mahdollisuus puolustaa itseään myös massahyökkäystä vastaan. Tuolloin eivät täsmäaseet oikein riitä, vaan ainoa mahdollisuus on käyttää klusteri- eli rypäletaistelukärkiä, rypälekranaatteja sekä rypälepommeja, joilla voidaan neutraloida suuria alueellisia uhkia. Nuo aseet ovat oikeastaan niitä kaikkein brutaaleimpia, mutta samalla myös tehokkaimpia keinoja murskata vihollisen massa-armeija, jonka johto ei välitä mistään tappioista. 


https://maailmastajaihmisista.blogspot.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara