Siirry pääsisältöön

Yksi asia mitä kannattaa Venäjän suunnalta pelätä on se, että siellä voidaan sanoa ja tehdä eri asioita

 

Kuva 1) Su-34

Venäjän lausuntojen mukaan Suomi ei ole sille uhka, ja että NATO-jäsenyys merkitsee sitä, että Venäjä suuntaa ohjuksia Suomeen. No ehkä kannattaa miettiä sitä, että mistä kukaan tietää minne Venäjä on ohjuksiaan suunnannut, ja että miten paljon Venäjä on ajatellut maamme itsenäisyyttä jatkossa kunnioittaa. Eli vaikka sen edustajat ovat sanoneet, että Venäjä ei aio hyökätä Suomeen, niin silloin tietenkin meidän pitää huomioida se, miten tuolla valtiolla menee Ukrainassa. Vaikka Venäjän johtajat sanoisivat, etteivät he ole hyökkäämässä maahamme, niin silloin tällöin tulee mieleen se, että mitä sitten muutaman vuoden päästä tapahtuisi? 

Ehkä muutaman vuoden kuluttua kaivetaan jossain Kremlin huoneessa auki joku historiankirja, jonka mukaan Venäjällä on oikeus maahamme, koska vuonna 1809 Suomi liitettiin Venäjään, ja sitten tietenkään mikään muu kanta kuin se, että me liitymme Venäjään ei voi olla oikeutettu, koska jossain historiassa maamme on joskus tuohon suureen ja mahtavaan kuulunut. Venäjä oikeuttaa omasta mielestään hyökkäyksen Ukrainaan sillä, että historiallisesti Ukraina on ollut pitkään Venäjän ja Neuvostoliiton yhteydessä. Samalla tavalla Venäjä voisi vaatia Baltian maita, Puolaa, Suomea, ja Ruotsissa olevaa Sundsvallin kaupunkia itselleen, koska se on joskus näitä alueita hallinnut. 

Siis nyt kun Ukraina on menestynyt hyvin Venäjää vastaan, niin meidän kannattaa lähteä hakemaan tukea liittoutumisesta. Venäjä voi nyt sanoa, että se ei tule maahamme hyökkäämään, mutta miten on parinkymmenen vuoden kuluttua, kun se on modernisoinut kalustoaan?

Vaikka NATO ei jäsenyysneuvottelujen aikana sekä ennen jäseneksi hyväksymistä anna täysiä turvatakuita, niin meidän pitää huomioida sellainen asia, että saihan myös Ukraina aseita sekä sympatiaa, kun Venäjä hyökkäsi. Siis tietenkin sekin mahdollisuus on olemassa, että joku jäsenmaa sitten jättää toisen NATO-maan oman onnensa nojaan. Siis aina on mahdollisuus, että joku lipeää joukosta, jos kyseessä on liittokunta. 

Ja tällaisilla asioilla spekulointi on valtavan upeaa. Sitä voidaan verrata siihen kuuluisaan keskusteluun, missä todetaan että mitä jos tädillä olisi munat. No silloin kyseessä olisi setä. Eli aina voidaan spekuloida ja jossitella loputtomasti. 

Tietenkin NATO vaatii meiltä jotain, kuten osallistumista Baltian ilmavalvontaan. Mutta samalla tietenkin NATO myös osallistuu samalla tavalla maamme ilmavalvontaan. Ja jos esimerkiksi maamme varusmiehet kävisivät vaikkapa Liettuassa tai Virossa sotaharjoituksissa, niin olisiko se sitten niin kauhean paha asia? Ei se Viro niin pitkällä ole, ja nuo miehet ovat siellä jatkuvasti esimiesten valvonnassa, eli Viroon on paljon lyhyempi matka kuin Rovaniemelle. 

Kuva 2) Visby-luokan korvetti



Onko Venäjän koneita päivitetty ollenkaan sen jälkeen kun Neuvostoliitto hajosi?


Venäjän lentokoneiden oudot rautalankaratkaisut saattavat johtua siitä, että Venäjän asevoimat eivät ole ehkä päivittäneet vanhoja koneitaan Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Tuolloin on voinut käydä niin, että esimerkiksi Su-34 koneiden avioniikassa sekä elektroniikassa ei ole tehty sellaisia päivityksiä, joita olisi pitänyt tehdä. Eli kysymys kuuluu, että onko noita Su-27/34 koneita esimerkiksi rakennettu sen jälkeen uusia, kun Venäjä irrottautui Neuvostoliitosta. Sanotaan että esimerkiksi 1980-luvun lopussa Su-27 saattoi olla käänteen tekevä superhävittäjä. 

Mutta sitten jos noita hävittäjiä ei kukaan viitsi päivittää elektroniikan sekä esimerkiksi avioniikan osalta, niin ne varmasti jäävät jälkeen siitä kehityksestä, mitä niiden kilpailijat ovat kokeneet. Ja modernien ECM- yms. järjestelmien puute tekee noista koneista helppoja maaleja länsimaisille ohjuksille. Ehkä sitten Su-52 on näitä Su-27/34 koneita parempia, mutta kuitenkin nuo Ukrainassa käytetyt hävittäjät ja hävittäjä-pommittajat eivät nojaa uusimpaan teknologiaan. Mutta ehkä Venäjä on halunnut osoittaa, että sen vanhempikin kalusto herättää kunnioitusta. 

Tähän ongelmaan saattaa tulla tulevaisuudessa muutos. Eli kuten alla olevasta mediajutusta voitte lukea, niin Su-34 hävittäjän maalinosoitus sekä muita järjestelmiä aiotaan tulevaisuudessa päivittää. Ja Su-34 on kuulemma erittäin hyvä kohteita vastaan, joilla on suuri tutkapinta-ala sekä myös niiden sijainti on hyvin tiedossa ennen operaation alkamista. Ongelma on sitten siinä, että stealth-teknologia on hiipinyt myös laivastoon. Eli riittääkö noiden koneiden tarkkuus löytämään esimerkiksi Visby-luokan korvetin, joka käyttää stealth-teknologiaa sekä kohdistamaan aseet siihen? 


https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/mika-aaltola-t%C3%A4h%C3%A4n-ven%C3%A4j%C3%A4n-ansaan-ei-kannata-langeta/ar-AAXk3T4?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=e7885bab44e242da9068f8e9e7e06ccf

https://www.tivi.fi/uutiset/venajan-superhavittajien-ohjaamoista-tehty-yllattavia-loytoja/b8026edd-837c-497c-a9d1-0552b32c8a1f

Kuva:

1) https://www.tivi.fi/uutiset/venajan-superhavittajien-ohjaamoista-tehty-yllattavia-loytoja/b8026edd-837c-497c-a9d1-0552b32c8a1f


2) http://www.teknolelu.fi/turvallisuus/ruotsin-laivasto-saa-stealth-alukset-visby-luokka/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...