Siirry pääsisältöön

Venäjän sota on ajanut sen nurkkaan, mistä ei ole paluuta



Venäjän sota Ukrainassa on ajanut sen pisteeseen, mikä aiheuttaa ilmeisesti Kremlin edun vastaisia reaktioita kautta koko maailman. Putinin tarkoitus on ilmeisesti ollut esitellä Venäjän asevoimien voimaa sekä sen mainostamien "nykyaikaisten aseiden" tehoa. Eli sanoa maailmalle, että "jos meille ei olla mieliksi, niin silloin pamahtaa". Ja sitten kun lähdettiin tositoimiin, niin ei Venäjän asevoimista ollut suorittamaan niille asetettuja tehtäviä, ja seurauksena on katastrofi. Se että Venäjän asevoimat on tehnyt joukon sotarikoksia saa aikaan pelkoa. Putinin ottama asenne Venäjän naapureita sekä oppositiota kohtaan on sellainen, että hän ei voi astua sivuun. 

Eli jos ajatellaan että esimerkiksi Putinin seuraaja päättää armahtaa poliisit sekä kansalliskaartilaiset, jotka ovat mukiloineet mielensoittajia, niin viha ei lähde aivan niin helposti, kuin toivoisimme sen lähtevän. Murtuneet sormet saattavat olla kipeät koko lopun elämää, ja juuri väkivaltakoneiston tuki pitää Putinia vallassa. Samoin kauhunhetket, mitä ukrainalaiset siviilit ovat kokeneet eivät hevillä unohdu. Eikä kukaan muu kuin rikollisen teon uhri voi antaa anteeksi. 

Pelko sitten ajaa muita valtioita liittymään yhteen sekä vahvistamaan puolustustaan. Pelko ajaa myös Suomea kohti NATOa sekä samalla kiihdyttää Venäjän eristämistä, koska naapurimaat pelkäävät Venäjän väkivaltaista eskalaatiota. Se että Ukrainan asevoimien toiminta on ollut hyvin tehokasta, rohkaisee muita toimimaan Venäjän etua vastaan. Kun puhutaan siitä, että Venäjän kanssa olisi voitu vielä neuvotella, niin meidän pitää muistaa se, että Venäjä vaati tuolloin lähes koko Ukrainan rannikkoa itselleen. 

Ja tuollaiseen vaatimukseen kukaan ei voi suostua. Sanoisin että Venäjän vastaisten pakotteiden pitäisi jatkua niin kauan kunnes putin eroaa vallasta, sekä valtio osoittaa ettei se ole enää aggressiivinen naapuri. Eli Venäjän pitäisi luopua siitä ajatuksesta, että se on imperiumi eikä sen tavoite enää saisi olla Neuvostoliiton palauttaminen. Samoin tuon valtion politiikan pitäisi muuttua niin, että sen johto ei enää uhkaile naapureitaan aseella. 

Tiedetään että myös se, että muut maat joukossa Suomi lähtevät aseistamaan Ukrainaa ajavat niitä kohti tietä, josta on vaikeaa kääntyä pois. Eli tiedetään että Putin ei tätä aseapua tule anteeksi antamaan. Samoin se että esimerkiksi Suomessa sekä Ruotsissa pelätään Putinin kostoa merkitsee sitä, että maamme lähti kohti NATOa. Siis Venäjän hyökkäys Ukrainaan sai ihmisten mielipiteet muuttumaan nopeasti. Ennen Putinia lepyteltiin, koska pelättiin että hän lähtee hyökkäämään. Se että esimerkiksi Syyrian sota tapahtui islamisteja vastaan sekä Syyrian hallinnon ainakin näennäisestä pyynnöstä saa aikaan sen, että länsimaat ovat olleet hiljaa Venäjän toimista. Mutta sitten tuli hyökkäys Ukrainaan.

Georgian sota vuonna 2008 sai aikaan epävarmuutta sekä sen, että myös Suomen NATO-jäsenyydestä alettiin ensimmäisen kerran muuten kuin vain hokemalla maamme itsenäisyyttä. Mutta sitten kun hyökkäys Ukrainaan alkoi, niin luottamus Venäjään meni lopullisesti. Venäjä noudattaa aina samaa kaavaa, eli jollain alueella tapahtuu venäläismielinen mielenosoitus. Ja sitten paikalle tulee suuri joukko pyssymiehiä, jotka sitten alkavat "suojella" paikallisia. 

Nämä pyssymiehet sitten provosoivat tilannetta kaikin mahdollisin tavoin. Tämän jälkeen paikalle perustetaan valtio, ja sitten tuo valtio liittyy Venäjään, mikä saa aikaan sen, että Venäjä voi lähettää joukkoja alueelleen. Yleensä tuo alue valitaan siten, että tuo vastapuolella oleva valtio eristetään merestä. Eli Ukrainassa Georgian tilanne toistui uudelleen. Joukko venäjän kielisiä henkilöitä alkoi osoittaa mieltä ja vaatia valtion rantaviivan eroamista emämaasta. Argumenttina toimi se, että venäläisiä sorretaan tuolla alueella. 

Ukrainan sota sekä Ukrainan saama aseapu osoittaa sen, että Venäjä on menettänyt asemansa maana, jolle ei kannata lähteä uhittelemaan, ja lännen avoin ase-apu Ukrainalle merkitsee sitä, että länsimaat ovat kadottaneet viimeisen pelonsekaisen kunnioituksen kunnioituksen Venäjän asevoimiin perustuvaa politiikkaa kohtaan. Mutta meidän pitää muistaa se, että joskus Venäjä  vielä tulee nousemaan. Se että millainen Venäjän tämä uusi nouseva Venäjä on Putinin jälkeen on tietenkin arvoitus. Mutta jos haluamme normalisoida sitten joskus suhteet Venäjän kanssa, niin silloin Venäjän pitää myös osoittaa halua kunnioittaa muita maita sekä niiden suvereniteettia. 

Eli kuten tämän päivä "Puoli kaupunkia"-lehdessä (Luettu 20.5.2022) professori Kari Alanius toteaa, niin Venäjän näkemys itsestään imperiumina ei ole kadonnut. Tuo mielikuva itsestä imperiumina saa aikaan sen, että Venäjä on lähtenyt suoraan uhkailemaan sitä ympäröiviä valtioita. Ja tuo aiheuttaa sitten sitä paljon puhuttua pelkoa sekä epävarmuutta, ja se ajaa muita maita päättäväisyyteen katkaista välit sekä lopettaa riippuvuus Venäjän kaasusta ja öljystä. 

Se että Venäjän asevoimat ovat flopanneet Ukrainassa saa aikaan sen, että tuon valtion aseet eivät mene kaupaksi, mikä vähentää vielä ennestään Venäjän ulkomailta saatavia tuloja. Samoin se että Venäjän konventionaaliset aseet eivät ole lännen tasolla merkitsee ainakin toistaiseksi sitä, että Venäjän puolustus on pitkälti ydinaseiden varassa. Eli Venäjän asevoimat sekä putin ovat palanneet lähtöpisteeseen. Venäjällä ei ehkä ole muuta varustetta kuin ydinaseet, joihin putin voi tällä hetkellä luottaa. Noita aseita voidaan käyttää myös omia joukkoja vastaan, jos ne alkavat kapinoida. 


https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/ven%C3%A4j%C3%A4-on-ajanut-itsens%C3%A4-nurkkaan-ukrainassa-ja-sinne-se-saattaa-j%C3%A4%C3%A4d%C3%A4kin-ven%C3%A4j%C3%A4n-ei-ole-mahdollista-korjata-t%C3%A4t%C3%A4-muutoin-kuin-liikekannallepanolla/ar-AAXsmUf?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=56a67c79c0a14b43824feb03931ed391


https://maailmastajaihmisista.blogspot.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...