Siirry pääsisältöön

Estonian uppoamisen syy oli siis keulavisiirin putoaminen...



Oliko syynä Estonian uppoamiseen bakteeri, joka hapettaa voimakkaasti rautaa? Jos tuollaista bakteeria pääsee laivan runkoon, niin silloin se varmasti olisi syövyttänyt laivan runkoa voimakkaasti. Tai ehkä joku oli laittanut kultajauhetta vaseliinin sekaan, ja sitten vahingossa ruiskuttanut tuota seosta Estonia-laivan keulavisiirin sekä Atlantin portin tankoihin. Se olisi voinut aiheuttaa ennenaikaisen syöpymisen. Tai sitten laivan tarkastuksia ei oltu tehty ajallaan.  

Sanotaan että kaikki me tiedämme, että kovassa myrskyssä Estonia-laivan keulavisiiri, ja sen takana oleva varmistusportti pettivät, ja se mikä sitten on se, mikä uppoamisen on aiheuttanut on keulavisiirin pettäminen kovassa myrskyssä. Mutta mikä sitten sai keulaportin pettämään on se, mikä aiheuttaa päänvaivaa? 

 Siis tietenkin voidaan sanoa että syöpymä tai metallin pettäminen jostain muusta syystä on syy, miksi Estonia-laiva upposi. Mutta onko syy tähän metallin syöpymiseen tai väsymiseen se, että jokin asia katkaisi Estonian keulavisiiriä kiinnipitävät tapit. Joten varmaan ehkä joskus löydämme vastauksen tähän kysymykseen. Mutta kun kaiken maailman salaliittoteoreetikot haluavat suurennella kaikkia asioita, niin lopulta päädytään aina johonkin suuren luokan torpedoon tai törmäykseen ehkä ydinsukellusveneen kanssa. 

Jos sitten ajatellaan että Estonian rungossa olevat vauriot ovat syntyneet törmäyksessä vedenalaisen kohteen kanssa, niin se törmäys voi tapahtua aluksen upotessa merenpohjaan. Tai sitten se voi tapahtua törmäyksessä ehkä suurikokoisen veden alla liikkuvan sukellusveneen kuten Typhoon tai Oscar luokan sukellusveneen kanssa. Mutta siihen en oikeastaan usko. 

Tai ehkä tätä ei pitäisi kirjoittaa. Mutta kuten tiedämme, niin tietenkin on aina ollut mahdollista, että Venäjän mafia on kuljettanut salaista aseteknologiaa käsitteleviä käsikirjoja tai mikrofilmejä sekä diskettejä Estonia-laivalla. Ja ehkä Venäläisten tai jonkun muun laivaston erikoismiehet ovat käyneet leikkaamassa noita reikiä Estonian kylkiin, koska oat halunneet varmistaa sen, että mahdolliset salaisuudet pysyvät poissa ihmisten silmistä. Tuolloin he olisivat ehkä käyttäneet jotain ydinaseiden palauttamiseen tarkoitettua sukellusvenettä. 

Samalla pitää lisätä, että sillä että jollain Estonialla matkustavista henkilöistä olisi ollut ehkä taskussaan diskettejä, joissa on tietoja laser- tai kemiallisista sekä biologisista aseista ei tarkoita sitä, että uppoaminen olisi ollut kenenkään syytä. 

Tai ehkä syy löytyy laiminlyödyistä tarkastuksista, joiden takia keulavisiiri irtosi repien aluksen keulaa alaspäin. Mutta jos syynä olisi sitten syöpyminen, niin olisiko syynä tähän syöpymiseen oikeasti joku mikrobi, joka ehkä hapettaa rautaa. Tuollaisia mikrobeja ilmeisesti tutkitaan joissakin biologisen sodankäynnin laboratorioissa. Ne eivät välttämättä ole ihmisille mitenkään vaarallisia, mutta heikentävät metallia. Eli olisiko tuollaista mikrobia voinut päätyä esimerkiksi noihin saranoihin, sekä Atlantin portin lukitus tappeihin?


https://www.globalsecurity.org/military/world/russia/678.htm

https://www.globalsecurity.org/military/world/russia/1910.htm


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008120417.html

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008406841.html

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...