Siirry pääsisältöön

Poliitikkojen julkisuuskampanjat sekä niihin liittyvät ongelmat



Hjallis Harkimo sanoo, että Sanna Marinin julkisuuskampanjoiden tarkoitus on ilmeisesti peittää puolue tai poistaa politiikka politiikasta. Eli tarkoitus on luoda kuva tavallisesta perheenäidistä harrasteidensa sekä päivätoimiensa kautta. Tuolla viittaan siihen että Sanna marin on esiintynyt myös TV:n viihdeohjelmissa. Omassa muistissani on aika kun eräs maamme puolueista piti tapanaan että sen johtaja otti osaa vaalivalvojaisiin jossain kapakassa aitojen äänestäjiensä keskellä.  

Se ei ole mikään uusi asia ainakaan ulkomailla, missä poliitikkojen persoonat ovat jyränneet sekä peittäneet sen, mikä on puolueen kanta johonkin asiaan. Sosiaalinen media sekä siihen liittyvät hivenen ehkä epäilyttävät keinot päästä julkisuuteen ovat asioita, joilla nostetaan yksittäisten poliitikkojen imagoa. Kun poliitikon imagoa rakennetaan, niin siitä pyritään tekemään sellainen, että se miellyttää äänestäjiä, kuten eräiden poliitikkojen tapa litkiä olutta äänestäjien keskuudessa aikoinaan oli. 

Ja yksittäisten poliitikkojen imagot ovat asioita, joista sitten muodostetaan kuva koko puolueesta, jos sitä nyt kukaan edes äänestyshetkellä viitsii edes muistella. Poliitikon persoona on nykyään paljon keskeisempi asia kuin se mitä puoluetta hän sattuu milläkin kerralla edustamaan. Tietenkin on paljon asioita, joista poliitikot eivät juurikaan puhu. Mutta sosiaalinen media on oikeastaan tuonut meidän eteemme poliittisen kentän, joka haluaa muuttua epäpoliittiseksi. Sosiaalinen media on aivan oikea paikka kohdata aitoja ihmisiä, mutta jotta sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää vaaleissa pitää poliitikon miettiä tarkoin sitä, mitä hän siellä sanoo. Jos vähän vääriä asioita alkaa tulla omalle sosiaalisen median tilille, niin se sitten karkottaa äänestäjät. 

Ennen vanhaan hyvään aikaan puolueilla oli niin sanottuja "avainehdokkaita". Noiden ehdokkaiden ympärille kasattiin konsepti, jossa yksittäisillä ehdokkailla ei ollut niin suurta väliä, kun vain keskushahmo saatiin miellyttämään ihmisiä. Mutta nykyään sitten asia on aivan muuta. Jokaisen poliitikon pitää tuoda itseään esille sekä tyrkyttää omia mielipiteitään muille. Nimittäin jos ihminen ei ole mitään, niin miksi häntä pitää jonkun äänestää? 

Ihmiset haluavat että heillä on ehdokas, joka tuo nimenomaan heidän ongelmiaan esiin sekä ajaa heidän etuaan parlamentissa. Siis se mitä poliitikko lupaa on tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on ettei hän tuota pettymyksiä äänestäjilleen. Äänestäjä on siis ihmisjoukko, jolle poliitikko lupaa eniten. Kun poliitikko rakentaa vaaliohjelmaansa, niin silloin hänen pitää miettiä sitä, millaisia ihmisiä hänen vaalipiirissään on eniten. Ja sitten tietenkin on ihmisiä, joille ei luvata mitään. Mikäli omille äänestäjille aiheutetaan pettymyksiä, niin poliitikko saa lähteä etsimään uutta työpaikkaa. 

Politiikka on aina vähän epäpoliittista, ja se millainen kuva poliitikosta välittyy ihmisille on hyvin tärkeä asia. Jokainen maailman poliitikko haluaa varmaan olla muutakin kuin "vain poliitikko". Mutta kuten varmaan kaikki ovat havainneet, niin aina löytyy ihmisiä, jotka haluavat nostaa oman suosikkinsa arvostelun sekä päivänpolitiikan yläpuolelle. 

 Kun maata johdetaan, niin silloin se mitä johdetaan muodostaa kokonaisuuden. Tietenkin on tärkeää että maatamme puolustetaan ja että sillä on uskottava puolustus. Mutta samalla pitää huomioida myös kokonaisinfrastruktuuria. Kun valtio jakaa rahaa, niin silloin tuolle samalle rahalle löytyy varmaan monia muitakin käyttökohteita kuin vain puolustusvoimat. Eli valtio on muutakin kuin vain asevoimia, eli teitä ja muutakin infrastruktuuriin kuuluvia asioita pitää välillä rakentaa.

Mutta sitten kuten tiedämme, niin on asioita jotka muuttuvat erilaisiksi farsseiksi, jos niitä tehdään epäpoliittisin perustein. Siis esimerkiksi nuo paljon puhutut koronanyrkit ovat sellaisia, että niiden avulla sitten jäädään valtaan lopun iäksi. Tuon asian ovat myös venäläiset sekä valko-venäläiset saaneet kokea, kun heidän maassaan toiminut korruption vastainen nyrkki on jäänyt asumaan presidentin palatsiin. 

Yksi hyvä esimerkki poliitikosta, joka nousi maassaan politiikan yläpuolelle sekä ajatteli vain oman kansansa etua on Vladimir Putin. Hän on aivan kuten kaikki muutkin Venäjän johtajat selkeästi päivänpolitiikan  yläpuolella tuolla kaukaisessa Venäjänä maassa. Jos sitten ajatellaan että esimerkiksi suomessa presidentti nousee ikään kuin kaiken muun politiikan yläpuolelle, niin sitten seuraa ehkä samanlainen tilanne, kuin mikä nosti Vladimir Putinin valtaan Venäjällä. Siis jokainen poliitikko hiukan ryvettyy tehdessään työtä valtion johdossa. Tai ehkä olisi parempi sanoa, että poliitikko tekee työtä valtion vallan portailla. He säätävät esimerkiksi lait, joiden mukaan meidän muiden pitää elää. Kellekään meistä ei koskaan tulla erikseen kertomaan sitä, miten lakeja pitää missäkin maassa noudattaa. Eli oletusarvoisesti lait ovat noudattamista varten. 


https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/hjallis-harkimolta-huomioita-sanna-marinin-julkisuuskampanjasta-todella-tied%C3%A4n-mist%C3%A4-nyt-puhun-olen-tehnyt-sit%C3%A4-40-vuotta/ar-AAPjqRm?ocid=msedgdhp&pc=U531

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...