Siirry pääsisältöön

Marinin hallituksen työtavoista hiukan...



Sanna Marinin hallitus ei ole sen kummempi hallitus kuin muutkaan hallitukset. Vaikka hallituksen pääministeri on Sanna Marin, niin kuitenkin hallituksessa päätökset tehdään yhdessä. Eli yksin Sanna Marin eikä ehkä kukaan muukaan maamme pääministeri ole päätöksiä tehnyt. Ja sitten tietenkin ongelma on siinä, että maamme politiikkaan on pesiytynyt tapa, että hallituksessa pysyminen on puolueelle tärkeämpi kuin mitä vaaleissa on luvattu. Tai siis onko vaaleissa ylipäätään koskaan puhuttu siitä, millaisia lakeja tässä maassa sitten lähdetään ajamaan? 

Tai onko noiden uusien päätösten vaikutusta tavalliseen ihmiseen ollenkaan mietitty? Eli näkyykö se vain sitten siinä, että oman sairaanhoitopiirin tilalle tulee joku HUS-niminen asia? Tai aiheuttaako joku päätös vain sitä, että uusi kyltti tulee terveyskeskukseen? 

 Tai siis korona teki tästä hallituksen alkuajasta poikkeuksellisen, mutta kuten tiedämme niin lopulta kun kriisi saadaan päättymään, niin silloin astuu mukaan kova reaalipolitiikka. Eli koronarauha on tipotiessään, ja kaikki puolueet tähyilevät jo seuraavia vaaleja.

 Koronasta sen verran että rokotettujen kohdalla päästään todennäköisesti normaaliin elämään hyvin pian, jos normaali elämä tarkoittaa bilettämistä aamuun asti. Mutta jos et ole hakenut rokotetta, niin todennäköisesti sen koronan saat. Tekstin aihe ei kuitenkaan ollut koronarokotukset vaan Marinin hallitus. Eli kuten tiedämme, niin hallituksessa jokaisella ministerillä on oma toimialueensa, jota he valvovat mustasukkaisesti. Jos jonkun ministerin toimialueelle tulee säästökuuri, niin se tietenkin saattaa vaikuttaa ministerin omaan suosioon seuraavissa vaaleissa. Eli kuten tiedämme, niin valtion rahoille on paljon ottajia, ja itsellenikin kelpaisi pari ylimääräistä seteliä, jos valtio niitä haluaa jakaa. 

Kuitenkin pitää ymmärtää että valtion omaisuus on rajallista. Ja samalle rahalle löytyy todennäköisesti monia muitakin käyttökohteita kuin minun tai kenenkään muun kansalaisen elämänlaadun parantaminen ilman vastineeksi annettua työpanosta. Enkä usko että kukaan muukaan jättää valtion antamia ylimääräisiä tuloja käyttämättä, jos valtio niitä sitten tulee tarjoamaan. Jos ajatellaan sitä, että valtio jakaa rahaa ihmisille, jotka eivät tee yhtään mitään, niin silloin voidaan sanoa, että hullu on se joka rahaa jakaa ei se joka rahaa ottaa. 

Siis ilmaisen rahan kohdalla syy on jakajassa, enkä ole kuullut koskaan että kukaan on jättänyt valtion takaamia yrityslainoja tai starttirahoja hakematta. Eli varmaan kaikki ovat sitä mieltä että rahaa ei ole koskaan tarpeeksi, ja vaikka sitä olisi paljon, niin silti eivät lisätulot, joiden eteen ei mitään tarvitsisi tehdä olisi koskaan pahitteeksi. Toisaalta jos valtio alkaisi jakamaan paria satasta per kuukausi postiluukuista, niin tuollainen toiminta voi nostaa hintoja, eli se mikä saattaa olla kansalaispalkan ongelma on se, että se saattaa kiihdyttää inflaatiota. Ja jostain pitää rahat tuohonkin kansalaispalkkaan löytää. 

Kun sitten säästöjä pohditaan, niin seuraavaksi sitten jokainen ministeri alkaa muistella sitä omaa äänestäjäkuntaansa. Ja sitten voidaankin säästöt ohjata johonkin toiseen kohteeseen. Mikäli sitten taas eteen tulee päätös, mikä ei ehkä äänestäjiä miellytä, niin sitten mennään sanomaan että "Sanna pakotti". Ja taas on edessä joukko ongelmia. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...