Siirry pääsisältöön

Koronasta sekä tiedottamisesta



Onko niin että voimme luottaa toimittajiin tietolähteinä? Riippuu vähän siitä, että onko toimittaja ammattitaitoinen, tai käyttääkö hän asiantuntevaa lähdettä, kun hän tekee työtään, eli julkaisee lehtijuttuja. Se mitä koronasta voidaan sanoa on se, että mitään muuta ei voida tehdä kuin käyttää kasvomaskia, ottaa rokote sekä pitää turvaväliä. Siis meidän pitää tunnustaa korona voittajaksi, ja sitten vain purra hammasta. Kaikesta huolimatta korona rokote kannattaa ottaa, koska se tekee koronasta lievemmän, vaikka henkilö saisikin delta-variantin. 

Koronasta levitetty väärä tieto maksaa ihmishenkiä. Eli kun koronasta kirjoitetaan, niin kannattaa tarkistaa tietoa jakavan henkilön osaaminen. Mutta sitten kun pääsemme siihen, että onko esimerkiksi koronaa edes mahdollista poistaa yhteiskunnasta, niin voimme aivan huoleti sanoa, että korona on tullut jäädäkseen. Koronavirus ei pidä kesälomaa, eli se tarttuu myös silloin kun ihmisillä on vapaata, ja heidän välillään on hyvä tahto. Myöskään siis uskonnollinen vakaumus ei suojaa tuolta virukselta. 

Eli myös kesäaikaan sekä herätys seuroissa voi saada koronan. Korona tartuntojen määrää tarkastellessa pitää huomioida se, että niissä näkyvät vain ne ihmiset, jotka ovat käyneet testissä, kun heillä on kurkku kipeänä. On varmaan paljon ihmisiä, jotka kuittaavat nämä oireet flunssana, eivätkä he sitten mene testiin. 

Sitä ei saa enää mitenkään pois, ja sen takia voidaan sanoa, että virus on ehkä yksi tulevaisuuden influenssoista. Siis mitä korona on meille oikeastaan opettanut. On parempi että ei luulla mitään, vaan kaikki asiat kuten lainsäädäntö kannattaa tarkistaa, ennen kuin lähdetään tekemään mitään päätöksiä, koska jos sitten tehdään tyhjiä päätöksiä, joita ei sitten kukaan koskaan tule noudattamaan, niin silloin varmasti saadaan aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä. 

Ihmiset eivät jaksa varmaan myöskään joka päivä lukea kirjoituksia siitä, että mikä alue nyt milloinkin on siirtynyt leviämis- tai kiihtymisvaiheeseen. Tietenkin näitä asioita pitäisi vilkaista, mutta mitä sitten jos oma kotikunta sattuu olemaan kiihtymis- tai leviämisvaiheessa? Riittääkö tuolloin soitto pomolle, että pelkää saavansa koronan, jos sattuu olemaan alalla, jolla ei vielä ole mahdollista tehdä etätyötä? Yksi noista aloista tietenkin on siivooja, jonka pitää vielä tulla töihin. Samoin monia muitakin ihmisiä on, jotka sitten joutuvat vielä käymään fyysisessä työssä, kunnes heidät korvataan roboteilla. Itse olen joskus miettinyt, miksi siivoojan työhön ei voi kuulua se, että hän tekisi työtään omassa taloyhtiössään tai sen lähellä olevissa kohteissa? Ehkä tuota asiaa ei koskaan olla mietitty tarkasti. 

Jos sitten lähdetään siitä, että korona leviää, ja jollekin alueelle pitää saada lisää rajoituksia, niin tietenkin silloin pitää huomioida se, että korona voi tarttua myös ennen ilta yhdeksää. Samoin se että rajoituksista päätetään viikon kuluttua ei varmaan ole sellainen asia, millä sitten estetään koronan leviäminen tässä viikon aikana. Myös se että esimerkiksi päätöksiä koulujen sulkemisesta sekä etäopetuksesta tehdään parin viikon periodeissa varmaan sitten stressaa aivan jokaista ihmistä. Olisi varmaan paikallaan tehdä nuo päätökset siitä, että jatketaanko etäkoulua vai ehkä mennään kouluun esimerkiksi koko lukukauden ajaksi, jotta ihmiset voivat suunnitella vähän menemisiään ennalta. 

Kaikkein vakavin tilanne tulee silloin jos päätöksissä hypitään suuntaan ja toiseen. Jos esimerkiksi koronan kohdalla tehdään päätös siitä, että kouluun mennään kahdeksi päiväksi, niin silloin varmaan kaksi päivää riittää siihen, että korona voi tarttua lapsesta toiseen. Siis se että korona on tullut yhteiskuntaamme jäädäkseen pitää myöntää. 

Ihmisen pitää vain nöyrtyä luonnon edessä tai ryhtyä estämään infektio-alueille matkustaneita henkilöitä pysymään poissa kotimaastaan, ja tuohon tuskin on halukkaita. Eli korona kiihtyy ja leviää, sekä me tietenkin pohdimme taas ensi vuotta sekä sitä, mitä se ehkä tuo tullessaan. Tuoko se lisää etätyötä? Tai siirtyykö esimerkiksi siivooja tekemään työtään lähikohteissa, eli hän ehkä ryhtyy käymään työssä omassa taloyhtiössään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...