Siirry pääsisältöön

Miksi meidän on tärkeää tukea Navalnyita?

 

.

  

Miksi meidän on tärkeää tukea Navalnyita?

Lain mukaan esimerkiksi Suomessa maan ulkopoliittisia suhteita johtaa tasavallan presidentti. Mutta kuitenkin voidaan kysyä, että pitäisikö jokaisen Suomalaisen ottaa kantaa esimerkiksi siihen, mitä Venäjällä tapahtuu? Se että ihmiset ovat hiljaa kertoo tietenkin Venäjän kansalle, että muut maat hyväksyvät Vladimir Putinin tavan hoitaa asioita. Samalla tavalla tietenkin ajattelevat myös Putinin liittolaiset joista tunnetuin lienee Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko, joka myös haluaisi varmasti että ihmiset ainakin tuon maan rajojen ulkopuolella eivät välittäisi siitä, mitä kaikkea Valko-Venäjällä tai Venäjällä tapahtuu. 

Muistakaa että esimerkiksi Vladimir Putin ei ole ainoa epädemokraattinen presidentti maailmassa. Mutta Venäjä on voimakas valtio, ja sen ydinaseet ovat pelottava uhkailun väline. On paljon ihmisiä joiden mielestä olisi mukavaa, jos esimerkiksi Internetiä alettaisiin sensuroida esimerkiksi sen osalta, millaisia bonuksia kuten yksinoikeuksia järven rannalla sijaitseviin mökkeihin sekä leasing-autoihin ilman kilometrirajoituksia eräät yritysjohtajat ovat saaneet. Eikä varmaan ole mukavaa kun tässä fiktiivisessä esimerkissä vaikkapa vihreitä edustava poliitikko myy jotain metsää metsäyhtiöille luonnonsuojelualueelta. 

Mikäli tuollainen poliitikko ehdottaa sensuuria niin se olisi hänen tuhonsa. Joten olisi varmaan paljon mukavampaa käyttää suurta ja pelottavaa Vladimir Putinia kilpenä. Tuolloin poliitikko voisi vapautua vastuusta sanomalla että Putin pakotti, ja jos hän ei olisi totellut, niin Venäjä olisi hyökännyt Suomeen. 

Myös Suomessa varmasti on poliitikkoja, joiden mielestä ei ole mukavaa, kun heidän henkilökohtaista historiaa käydään läpi, joten sen takia pitäisi maahan saada nopeasti erilaisia sensuuri lakeja, joilla rauhoitetaan kaiken maailman keskusteluja siitä miten paljon puutavaraa on myyty jostain metsästä. Opposition vaientaminen on yksi asioista, mihin autoritaariset hallitukset uskovat. Ja syy tähän on se, että esimerkiksi motiivit jotka ovat johtaneet vallan keskittämiseen tai siitä johtuvaan epä- tai näennäisdemokratiaan ovat usein sellaisia, että ne eivät vastaa sitä, mitä julkisuudessa kerrotaan. 

Usein kysytään että miksi meidän pitäisi tukea nimenomaan Venäjän oppositiota, vaikka se saattaisi vaikeuttaa suhteita Putiniin johtuu siitä, että tuossa opposition äänien vaimentamisessa on kyse toiminnasta, missä esimerkiksi vieraan valtion alueella oleskelevia opposition tukijoita surmataan. Siis tällainen toiminta on ainakin jossain määrin tarkoitettu pelottamaan ihmisiä, ja pelko on se väline millä esimerkiksi FSB yrittää murtaa ihmisten tahdon vastustaa Kremlin määräyksiä. “Jos olet kiltti poika, niin jätämme sinut rauhaan” on viesti, mikä on kuulemma lähetetty ainakin osalle opposition kannattajia.

 Ja vaikka Venäjän johto on aina toiminut lain mukaan, niin silti pitää huomioida, että Venäjän lakikirjaa on räätälöity sen mukaan, että se palvelee nimenomaan Kremlin etua. Ja se mikä sitten myös palvelee Kremlin etua sekä ruokkii sen antamaa kuvaa siitä, että voimakkaat asevoimat suojelevat Venäläisiä muiden maiden mielivallalta ovat ne lukuisat populistiset poliitikot, joiden mielestä Venäjän kansa on yhtä kuin Vladimir Putin.

Se että Putinilla on käsissään ydinaseiden käyttöä ohjaavat koodit joilla hän voi laukaista Sarmat-ohjuksensa milloin haluaa tekee tuosta miehestä pelottavan tavallisten ihmisten silmissä. Venäjän ydinaseiden tarkoitus on nimenomaan pelottaa, ja sitä kautta tarjota tekosyyn olla vaiti Venäjän sisäisistä asioista. Navalnyin kaltaiset ihmiset aiheuttavat ikävää päänvaivaa Kremlin johdolle, koska he ovat julkisuudessa, ja muistuttavat ihmisiä siitä, miten upeaa on elää maassa missä kukaan ei saa julkisesti politikoida. Siis politiikkaan puuttuminen on Venäjällä kiellettyä, ellei tuo kirjoittelu ole Putinia tukevaa toimintaa. 

Syy miksi meidän pitää muistaa aina se, että koskaan ei saa antaa pikkusormea paholaiselle on se, että myös meillä Suomessa on ihmisiä, joiden mielestä olisi parempi että esimerkiksi koko kansanedustuslaitosta ei edes olisi olemassa. Venäjä ei ole oikeastaan maailman ainoa valtio missä tapahtuu asioita, joista ei kukaan halua puhua. Mutta vielä vähemmän meistä kukaan haluaa että nuo asiat, mitä esimerkiksi Navalnyille tapahtui tapahtuisi omalle itselle. 

Kirjeenvaihtajalta: Navalnyi on venäläisille joko pelastaja tai isänmaan petturi, mutta miksi myös Suomen tulee tukea Putinin tunnetuinta kriitikkoa? | Yle Uutiset | yle.fi (https://yle.fi/uutiset/3-11750367)

https://historiaajapolitiikkaa.wordpress.com/2021/01/23/miksi-meidan-on-tarkeaa-tukea-navalnyita/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara