. |
Kansa sai mitä se halusi, ja Boris Johnsonin ura on nousukiidossa
Britannian ero EU sta on ehkä hyvä oppitunti siitä, mitä populismi saa aikaan. Se opetti sen, että vaikka tuota eroa masinoitiin valtavalla mediakampanjalla, missä tuon eron tuomia etuja korostetaan, niin silloin unohdetaan se, että kaikki kiva maksaa. Kun Brexitiin päädyttiin, niin silloin tietenkin korostettiin Britannian valtiollista itsenäisyyttä ja kansa oli tietenkin oikeassa, mutta jos Brexit tulee jotain maksamaan, niin sen maksun suorittavat sitten ne samat veronmaksajat jotka päättivät että Brexit on se oikea tie. Ja ehkä tämä on sitten oppitunti siitä, että jos otetaan hilpeänä kaljaa illalla, niin sitten tulee aamulla harmaa krapulapäivä.
Eli joku maksaa hinnan Brexistista. Se joku on Brittiläinen työläinen, joka varmaan mielellään rahoittaa nuo kaikki uudet verot sekä byrokratian, mitä EU sta eroaminen hänelle tuo. Mutta eipä tuolla ole mitään väliä, kun vain kaljaa tulee hanasta ja työpaikkoja löytyy SAS-joukoista sekä paikallisesta hampurilaisbaarista. Tai ehkä hän menee Oxfordin yliopistoon opiskelemaan, ja ryhtyy sen jälkeen uudeksi pääministeriksi.
Toki esimerkiksi ulkomaalaisten karkotuksilla voidaan luoda myös työpaikkoja esimerkiksi siivous, hoitotyön sekä muista vastaavilta aloilta, joten tietenkin Britit aivan innolla ryntäävät hakemaan noita työpaikkoja, joita heille on tässä tarjolla. Mutta kyllä kansa tietää, on suuri valtiomies Urho Kekkonen sanonut. Ja sama mies kyllä on sanonut myös ne legendaariset sanat “saatanan tunarit”, mikä tarkoittaisi Brexitin kohdalla ehkä sitä että tietenkin on kiva saada paljon ääniä, mutta sitten kun lähdetään luomaan politiikkaa jonkin asian kohdalla, niin silloin saadaan aikaan todella paha sotku. Päätösten tekeminen saattaa olla helppoa, mutta niistä pitää sitten myös ihan itse kantaa vastuu. Jos halutaan eroon EU sta, niin tietenkin voidaan myös ajatella niin, että vapaakauppasopimukset tiettyjen omalle kaupalle tärkeiden valtioiden kanssa ovat asia, mikä korvaa EU-suhteet.
Ja sitten tietenkin unohdetaan mukavasti se, että sopimus on aina kahden välinen asiakirja. Siihen pitää olla molempien osapuolten suostumus, ja sen takia esimerkiksi vapaakauppasopimus on asia, mikä ei aina toteudu siinä muodossa, kuin mitä sen halutaan toteutuvan. Eli toisen valtion etu voi olla toinen kuin oma etu, ja silloin sopimus voi olla jopa mahdoton toteuttaa. Joten ehkä Britannia käy vastaisuudessa mieluummin kauppaa Singaporen sekä Japanin kanssa, kuin EU n. Ja tietenkin tuo matka maailman toiselle puolen rahtilaivalla tarjoaa loistavan aiheen joillekin dokumentin tekijöille siitä, millaista on ajaa laivalla maailman ympäri, sekä tietenkin loistavia kuvia kahvia juovista tatuoiduista merimiehistä, jotka pohtivat sitä, mihin he käyttäisivät nuo matkasta saamansa rahat sekä sitä, kun he siirtyvät siivoojiksi johonkin Piccadilly Circusin pubeihin. Ja saahan tuosta matkasta paljon enemmän materiaalia kuin jostain Doverin kapeikon ylityksestä. Joten BBC varmaan saa tuollaisesta toiminnasta hyvät rahat.
Brexit eli Britannian ero EU sta on sitten parin päivän kuluttua totta, ja kuten varmaan tiedämme, niin tuon eron hinta on varsin kova. Mutta Britit saivat mitä halusivat, eli sen suuren valtion missä he ovat eläneet takaisin. Ja tietenkin lehdistö sitten sai myös aikaan sen, että mitään muuta kuin EU-eron myönteisiä asioita ei edes viitsitty huomioida, joten tietenkin voidaan sanoa että EU ero on lehdistön riemuvoitto. Joten miksi kukaan edes viitsii kysyä sellaisia asioita, kuin että mitä tämä kaikki maksaa?
Tai mitäpä sillä on väliä, kun Boris Johnson vain saa ääniä, ja ehkä se Britannia sitten lakkaa valtiona olemasta. Uskoisin että kyseinen ajatus ei olisi ainakaan Putinista mitenkään erityisen vastenmielinen, jos ajatellaan että hän haluaa hajottaa sekä romuttaa NATO:n. Ja miksi ei haluaisi. NATO:n romahtaminen kasvattaisi Venäjän asemaa maailmalla sellaisiin mittoihin, että jopa Neuvostoliitto kalpenee sen rinnalla.
Boris Johnson on karismaattinen mies, joka tietää mitä kansa tahtoo, ja se mitä kansa tahtoo on se, mitä sen pitää saada. Joten mitäpä sillä on väliä mitä joku sanoo sen suuren Britannian kustannuksista tavallisille ihmisille, kun media sekä populistit sekä “kriittisesti EU hun suhtautuvat tahot” ovat saaneet sen mitä he halusivat. Ainoa vika on sitten siinä, että osa ihmisistä pelkää populisteja, joiksi kukaan maailman poliitikko ei varmaan halua itseään kutsuttavan. Populistien pelko johtuu siitä, että heillä on loistava tyyli saada ihmiset äänestämään itseään.
Nimittäin populismiin kuuluu se, että populisti kysyy miksi enemmistön pitää esimerkiksi opetella mitään vähemmistökansojen kulttuurista, kun vähemmistöt voidaan aina pakkokeinoin liittää valtaväestöön, eli jos valtaväestön käsityksiä kielestä sekä kulttuurista ei hyväksytä sellaisenaan, niin ne tungetaan vaikka väkisin noiden vähemmistöjen edustajien päähän, ja sitä kautta sitten saadaan aikaan konsensus. Mitä varten mitään murteita tai kulttuuria pitää vaalia, koska aina voidaan säätää lakeja, joiden turvin voidaan tehdä mitä hyvänsä. Ja se että valtaväestö kannattaa omaa politiikkaa sitten takaa sen, että poliitikko jatkaa virassaan vaikka hän olisi tehnyt miten ikäviä asioita hyvänsä.
Eli kansa saa mitä haluaa voi kuulostaa loistavalta tavalta tehdä politiikkaa, ja ehkä se sitten jotain tulee maksamaan, mutta toki muutamat oluttuopit sekä valtion palvelukseen luodut työpaikat tekevät sen, että kukaan ei viitsi sitten edes korvaansa lotkauttaa sellaisille kysymyksille, kuin että mistä ne uudet loistavat työpaikat oikeastaan tulevat? Eli toki uusien SAS-kommandojen koulutus sekä poliisin ja tullin henkilöstön rekrytointi ovat asioita, joista voidaan tehdä upeita vaaliteemoja, mutta kuitenkin voidaan kysyä että kuka noiden ihmisten koulutukset sekä palkat maksaa, koska esimerkiksi tullimies, poliisi sekä kommandomies eivät tuo automaattisesti rahaa valtion taskuun, ellei sitten käy niin mukavasti että tulliin tulee paljon tullattavaa, tai että ihmiset ajavat paljon ylinopeutta, jolloin sakkojen sekä tullimaksujen muodossa saadaan myös rahaa valtion taskuun tai kassaan.
Mutta jos sitten lähdetään miettimään sitä, miltä esimerkiksi skoteista, Walesilaisista tai muista vastaavista ihmisistä sattuu tuntumaan, kun joku kehittää ajatuksen siitä, että Britannia on maa jossa puhutaan Brittienglantia, käytetään pukua sekä tietenkin lauletaan “It’s a long way to Tipperary”. Kansallistunne on tietenkin hieno asia, mutta joidenkin mielestä saattaa olla pelottavaa, kun suuri ja mahtava pääministeri kyselee jatkuvasti, että “tarvitsemmeko sitä tai tarvitsemmeko tätä”. Ja jos joku on eri mieltä, niin silloin muutama sata miestä marssii pesäpallomaila kädessä kertomaan jollekin ihmiselle, että kun on tullut synnyttyä duunarien kastiin, niin silloin pitää herra pääministeriä totella nöyrästi ja pää alas painettuna.
Saksan armeijassa oli Hitlerin aikaan sanonta “jätä ajatteleminen hevosille, koska niillä on isompi pää”. Ja mukaillen tuota ajattelutapaa voidaan soveltaa myös esimerkiksi niihin, jotka ovat populisteja vastaan. Populistit ovat ihmisiä, jotka murskaavat vastustajat ismien eli iskulauseiden avulla, ja jos eivät ismit tehoa, niin silloin tulee pesäpallomailasta. Eli uskot hyvällä tai uskot pahalla on eräiden johtajien tapa neuvotella asioista.
Silloin tulee mieleen se kuuluisa hevonen, joka rohkeasti sekä kaikella nöyryydellä tottelee isäntäänsä sekä kaikkia mitä tuo isäntä on hänen herrakseen asettanut. Ja lopulta tuo kaakki, joka on isäntää pyyteettä palvellut tulee hyödyttömäksi, niin silloin sen lihan voi vielä ehkä syödä, mutta missään nimessä tuota hevosta ei enää päästetä eläkkelle, koska siitä on vain kuluja yhteiskunnalle. Eli äänestäjä on vain hevonen, jolla ei ole muuta virkaa kuin äänestää niitä poliitikkoja, joiden mielipiteet asioista ovat päässeet esille esimerkiksi uutisissa.
Tai pitääkö jotain muinaismuistoa sietää, kun kansamme on kuitenkin kristittyjä, ja miksi mitään oikeusvaltion periaatteita edes pitää koettaa noudattaa, kun ihmisiltä voidaan sitten kysellä suoraan, että millaisia tuomioita he nyt sitten mistäkin tapauksesta haluavat antaa? Tietenkin tuota asiaa voidaan sitten auttaa esimerkiksi täyttämällä lehtien sivut mustaihoisten pedofiilien sekä Suomalaisen alan miehen Jammu Siltavuoren kuvilla, jolloin varmasti saadaan aikaan superkiva yleistys.
Eli koska Jammu-Setänä tunnettu idiootti teki mitä teki, niin noiden mustaihoisten pitää olla tuota Suomen tunnetuinta pedofiiliä pahempia. Samoin jos poliisin aika ei menisi mustien miesten perässä ajelemiseen, niin silloin heillä olisi ollut aikaa seurata “Jammu-Sedän” puuhia eikä tämä olisi päässyt tekemään tekojaan. Joten siksi myös tuon Jammun teot ovat ulkomaalaisten syytä, kun he vievät poliisin kaiken ajan, ja ilman ulkomaalaisia olisi poliisilla enemmän aikaa seurata noita “Jammuja”, joita myös namusedäksi kutsutaan.
Samoin ulkomaalaisten kohdalla ei edes oikeudenkäyntiä tarvita, kun heidät voidaan heittää ulos maasta ja kaikki mahdolliset rikokset heittää heidän päälleen. Niin ei sitten vankipaikkoja tarvitse turhaan täytellä, kun koko retkikunta heitetään ulos maasta syytteenä raiskaukset, joksi voidaan katsoa jokainen valtaväestöön kohdistuva lähentely-yritys. Joten tuosta asiasta pitää heti tehdä uusi laki, koska se sitten varmasti saa aikaan myös sellaisen suuren hurraa-huutojen sarjan.
Ja tietenkin sellaiset kanavat kuin sosiaalinen media ovat kaiken pahan alku ja juuri, kun siellä saattaa joku super nationalistinen enemmistökansaan kuuluva poika kohdata esimerkiksi tytön jolla on on ehkä kotonaan toinen kieli kuin mitä hänellä itsellään on. Monet eivät muuten edes tiedä että Britannian alueella puhutaan myös muita kieliä kuin Englantia kuten Walesia tai Kornia. No siitä pääsee eroon sillä, että pidetään pienet kansanäänestykset, ja sitten nuo häiritsevät mediat saadaan kuriin. Ja palataan niihin vanhoihin hyviin aikoihin, jolloin Daily Mail oli se kansan suurin tietokanava sekä median etusivut täytetään ydinaseiden sienipilvien kuvilla.
https://historiaajapolitiikkaa.wordpress.com/2020/12/27/kansa-sai-mita-se-halusi-ja-boris-johnsonin-ura-on-nousukiidossa/
Kommentit
Lähetä kommentti