Miten pekonin maku riippuu siitä, kuka sen tilaa?
Muistan erään tarinan, missä kokin itsensä tarjoama pekoni oli kammottavan makuista, mutta kun se kulki aatelismiehen tilaukse kautta, niin se muuttui heti loistavaksi kulinaristiseksi elämykseksi. Siis miten yksi paperilappu voi muuttaa pekonin makua?
Miten pekonin maku riippuu sen tarjoajasta? Tätä asiaa varmaan on pohtinut eräs Francis Bacon niminen mies, jonka nimi tarkoittaa suomeksi "pekonia" Eli miten pekoni muuttuu paremman makuiseksi, kun sen on tilannut aatelismies? Onko syy tähän ehkä se, että aatelismiehillä on joku taikavoima, mikä liittyy pekonin makuun?
Tai ehkä aatelisilla on joku salainen tieto siitä, että pekonin valmistamiseen käytetty possu syö jotain tiettyä ruokaa. Ja ehkä he tilaavat pekonia vain niiltä farmareilta, joilla on tämä salainen ruokintaohje hallussaan. Sitä mistä sitten tuon ohjeen saisi varmaan kiinnostaa monia kokkeja, koska se takaa hyvät ateriat, ja mitäpä ihmiset haluavat muuta kuin hyvää ruokaa, kun he tulevat syömään ravintolaan.
Vai onko asia näin yksinkertainen? Ihmiset tulevat ravintolaan myös keskustelemaan keskenään sekä solmimaan uusia tuttavuuksia. Aatelismies on tietenkin loistava lisä jokaisen ihmisen omaan verkostoon, koska hän voi tarjota työtä, sekä tilata pekonia myös esimerkiksi kaikille alaisilleen. Ja se tuo sitten varmasti työtä kokille ja tilauksia niille, jotka tuota pekonia sekä sen raaka-aineita toimittavat.
Kommentit
Lähetä kommentti