Siirry pääsisältöön

Kun aika kadottaa merkityksensä

Kun aika kadottaa merkityksensä

Meille ihmisille aika on sidottu elämään, ja ehkä sen takia me näemme sen suppeassa merkityksessä. Mutta mitä aika merkitsee olennolle, joka on kuolematon tai kykenee kopioimaan itseään miten haluaa. Tai tietenkin tuo olento tarvitsee kopion tekemiseen sopivia raaka-aineita, mutta ehkä joku päivä ihmiskunta onnistuu rakentamaan sellaisen tekoälyllä varustetun Von Neumann-koneen, mikä on itsestään kopioita tekevien koneiden nimi, joka on älykkäämpi kuin sen kehittäjät. 

Mutta miten tuo kone mikä kykenee siirtämään tietoisuutensa muihin koneisiin käsittäisi ajan. Sille itselleen aikaa ei ehkä olisi ollenkaan tai oikeastaan se olisi vain yhdestä asiasta riippuvainen. Eli siitä kuinka kauan universumin tähdet tuottavat energiaa sekä uusia alkuaineita riippuu noiden tekoälyllä varustettujen robottien elämä, ja kun viimeiset tähdet sammuvat ja viimeiset mustat aukot ovat kadonneet, niin silloin niiden elämä eli energian tuotanto sammuu. Vai olisiko niin, että noiden robottien suprajohtavat aivot jatkavat toimintaansa myös silloin kuin niiden muu energian tuotanto loppuu? Eli koska tietokoneessa virta kiertää ilman vastusta, niin silloin nuo robotit voisivat ajatella edelleen tyhjässä universumissa missä ei ole enää muuta kuin säteilyä. Tai lopulta niiden rungon materiaalit alkavat tuhoutua, kun neutronit alkavat hajota. 

Mutta tietenkin myös perinteinen elävä olento voi saavuttaa teoreettisen kuolemattomuuden yksinkertaisesti rakentamalla nanotekniikkaan eli äärimmäisen pieniin robotteihin perustuvan teknologian mikä korjaa näiden olentojen DNA:ta, ja ehkä sen kautta myös ihminen muuttuu jossain tulevaisuudessa kuolemattomaksi. Tai oikeastaan olento on vain muistikuvat sekä muistot, ja ne voidaan siirtää seuraavalle sukupolvelle esimerkiksi sähköshokkien avulla. 

Tai sitten tuon lajin edustajat voisivat tallentaa muistikuvat tietoverkkoon, ja ladata ne omalle kloonille. Eli jokaisesta olennosta tehdään klooni, jonka aivoihin siirretään edellisen kehon muistot. Voisiko tuo olla ihmisen tulevaisuus? Joskus olen nähnyt kaavion missä kokonainen laji muuttuu valtaviksi aivoiksi. Siinä yläluokan olennot ovat yhteydessä alempaan luokkaan robottien välityksellä. Tuolloin robotit muodostavat väliaivot sekä yläluokka aivokuoren kun taas alaluokka muodostaa ala-aivot, ja koko järjestelmä ajattelee kuin yksi valtava hermoverkko. 

Kuolemattomalle olennolle aikaa ei ehkä ole siinä mielessä olemassa, kuin me sen käsitämme. Olisiko mahdollista että jonain päivänä ihminen kadottaa yksillöllisyytensä sekä sulautuu yhteen valtavaksi tietoisuudeksi, mikä sitten muuttaa ihmisen osaksi valtavaa kokonaisuutta, missä ihmisaivot yhdistetään toisiinsa mikropiirien avulla, sekä jokaisen ihmisen tietoisuus ladataan tietokoneiden muistiin. Kyseinen toiminta voisi lopettaa ihmisten välisen väkivallan, koska tuolloin rangaistus olisi se että jos joku lyö toista, niin hän tuntee samalla myös itse aiheuttamansa kivun. Eli silloin varmasti väkivalta vähenisi, kun kipuaistimus välittyy samalla myös lyöjän omaan kehoon. 

Jos joku laji muuttuu tuollaiseksi, niin periaatteessa siitä tulee myös kuolematon. Mutta hinta siitä on aika kova, koska tuolloin lajilla ei ole enää yksilöitä, on vain yhteisö missä jokainen olento on kuin makrosolu, joka on sulautettu osaksi valtavaa kokonaisuutta. Kuitenkin voidaan ajatella että laji saavuttaa tuon sulautumisen kautta eräänlaisen mokshan. Tuolloin kaikki tietoisuus sulautuu yhteen valtavaksi tiedon ja tietoisuuden kokonaisuudeksi. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...