. |
Etätyö ja alkoholin käyttö
Alkoholin käyttö työpaikalla on yleensä kielletty siksi, että se aiheuttaa häiriöitä muille ihmisille. Joten jos ajatellaan että joku sitten siemailee tehdessään etätyötä, niin siitä ei ehkä muuta tietoa työpaikalle kulkeudu, kuin jos henkilö on umpikännissä kirjoittanut tuhmia sosiaaliseen mediaan. Eli mikään ei kiellä ihmistä juomasta esimerkiksi olutta tehdessään etätyötä, mutta tietenkin jos alkoholin käyttö muuten on ongelma, niin silloin siitä voi tulla ongelma myös etätyössä.
Etätyössä oleva ihminen on samalla tavoin raitis tai alkoholisti kuin kaikki muutkin. Mikäli tietty mitta alkoholin käytössä täyttyy, niin ihminen on alkoholiongelmainen. Ja myöskään etätyötä tekevällä ei ole oikeutta häiritä toisten työtä eikä pilata yhtiön mainetta.
Kukaan ei voi tietää asioita, mitä tapahtuu silloin kun ihminen on yksin kotona, ellei ihminen tuo sitä asiaa itse muiden tietoon. Periaatteessa se miten ihminen käyttäytyy sekä pukeutuu kotonaan on hänen oma asiansa, ja kukaan ei voi tulla toisen kotiin sanomaan, että mitä siellä saa ja mitä siellä ei saa tehdä. Mutta jos ajattelen että lähtisin tekemään työtä kotoa, niin miettisin vähän sitä, että mitä tietokoneen web-kamerassa näkyy, koska jos taustalla näkyy tyhjien kaljapullojen ryhmä, niin silloin saattaa joku ajatella minun kannaltani vääriä asioita.
Etätyö tarkoittaa työtä joka tehdään jossain muussa paikassa kuin perinteisessä toimistossa, mutta en usko että oikeasti kukaan normaali ihminen esiintyy verkossa järjestetyssä työpalaverissa esimerkiksi olutpullo käsissään, eikä kukaan varmaan kuvaa koko asuntoaan jossain palaverissa. Työasiat ovat erikseen ja niissä pitää muistaa se että aika on rahaa, joten siksi kannattaa aina olla tehokas, eikä työpalaverissa kannata lähteä kokeilemaan onnea, eli sitä että mitä pomo sattuu sanomaan, jos siellä heilutaan joku “mäyräkoira” pöydällä.
Joten sitä mitä tietokoneen tai kännykän kamerasta näkyy kannattaa vähän katsoa etukäteen, jotta esimerkiksi mitään pupu-kuvia tai vastaavia ei näy. Ja sitä mitä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa näytetään kannattaa miettiä. Toki kaljakorit sekä vastaavat jutut voivat olla ihan mukavaa viihdykettä, mutta siitä voi joku saada “ei toivotun” kuvan henkilöstä, jota tulee tapaamaan työasioissa.
Eli myös etätöissä kannattaa käyttää omia aivoja sen kannalta että mitä työpäivänä juodaan, ja jos oman juomisen hallinta on vaikeaa, niin silloin kannattaa lähteä hakemaan apua esimerkiksi terveyskeskuksesta. Nimittäin etätöissä voi mokata aivan samalla tavalla kuin muissakin työnteon versioissa.
Työt voi jättää tekemättä, ja palaverissa voi esiintyä umpihumalassa jos sattuu huvittamaan, mutta silloin saattaa olla edessä uuden työpaikan etsiminen, kun työnantajan mitta tulee täyteen niitä loistavia vitsejä, joita palavereissa satuttiin laukomaan. Ja jos yhtiön mainetta pilataan tarpeeksi, niin silloin yleensä tulee kutsu käymään johtajan juttusilla, ja siinä sitten jäävät firman läppäri ja puhelin pöydälle, ja siitä voidaan siirtyä sitten kohti työvoimatoimistoa sekä hoitoon ohjausta. Eli vaikka alkoholi sekä vahva juopumus ovat aiheuttaneet sen, että yhtiön johtajan sähköposti täyttyy sydän postilla, mitä on lähetetty umpitunnelissa jostain kapakasta, niin hän voi tehdä sen hyvin vaikean päätöksen ja antaa potkut tällaisen asian takia.
Kommentit
Lähetä kommentti