Siirry pääsisältöön

Kun sää huononee, niin väki vähenee



Kun sää huononee, niin väki vähenee

Valko-Venäjän tilanne on siitä ikävä, että kauanko ihmiset sitten jaksavat protestoida, kun Lukashenko ei halua lähteä neuvottelemaan opposition kanssa. Se että Venäjän ulkoministeri kutsui Valko-Venäjän oppositiota “venäläisvastaiseksi”, kertoo siitä, että Venäjän kannalta paras mahdollinen johtaja Valko-Venäjälle olisi mahdollisimman epäsuosittu mies, joka joutuu kaikessa tukeutumaan Venäjän antamaan taloudelliseen sekä aseelliseen apuun. Itse tuo mies saa sitten sotkunsa hoidella, ja siinä ei Kreml tule sitten muuten häntä auttamaan. 

Se että Valko-Venäjä on ylipäätään itsenäinen valtio johtuu ilmeisesti siitä, että Lukashenkon on ollut vaikea luopua presidentin asemastaan, eikä se että häntä muuten koko itsenäisyys kiinnostaisi. “Ykkösestä ei tule kakkosta”, ja koska Putinin valtarakenteissa tuosta miehestä ei voida valita Venäjän presidenttiä, niin sen takia ei läheisempi liitto Venäjän kanssa kiinnosta. Eli tuolla Valko-Venäjällä on tilanne se, että Lukashenko haluaa olla suuri johtaja pienessä sekä itsenäisessä valtiossa, ja siksi hän ei halua läheisempää yhteyttä Venäjään, koska se merkitsisi hänen valtansa vähenemistä. 

Valko-Venäjän mielenosoitusten kannalta ongelmallista on se, että kun sää kääntyy kohti syksyä, niin ilmat huononevat. Tuolloin väkeä on sitten vaikeampi saada kaduille, ja jos Lukashenkon hallinto sulkee pankit, niin silloin ihmiset eivät enää saa jokapäiväisiä elintarvikkeita sekä muita tuotteita, mikä ajaa heidät vaikeuksiin. Se mikä sitten tekee tilanteesta opposition kannalta vaikean, on se että kukaan ei tiedä mikä on seuraavan johtajan linja näihin asioihin. 

Uusi johtaja siitä astuu ennemmin tai myöhemmin Valko-Venäjän johtajaksi. Mutta onko tuo hetki sitten vuoden päästä vai ehkä 35 vuoden päästä? Jos ja kun joku päivä uusi johtaja astuu Valko-Venäjällä valtaan niin hänellä on käytössään samat valtaoikeudet kuin Lukashenkolla, mikä tekee hänestä voimakkaan. Eli ennen kuin seuraava presidentti astuu virkaansa, niin Valko-Venäjän pitäisi purkaa nuo valtaoikeudet, tai edessä saattaa olla uusi Lukashenko-show, jossa tuon miehen kanssa mieltä osoittaneet henkilöt huomaavat että sama meno jatkuu kuin ennen. 


-----------------------------------------------------

Poliisiväkivalta tiivistää sisäministeriön joukkojen rivejä. 

Valko-Venäjällä ollaan kiinnitetty huomiota poliisin harjoittamaan väkivaltaan, millä valitettavasti on tarkoitus. OMON-joukkojen harjoittama väkivalta toimii kahteen suuntaan. Se pelottaa vastustajia, mutta samalla myös tiivistää joukon rivejä. Eli se että mies on osallistunut pidätettyjen pahoinpitelyyn saa aikaan pelkoa myös OMONin jäsenten mielessä. Mitä jos he joskus joutuvat kohtaamaan uhrinsa ilman tuota pukua sekä valtuuksia? 

Eikä sellaisten tekojen jälkeen mitä tiedotusvälineissä kuvataan olisi varmaan mukavaa lähteä kotiin tavallisten ihmisen keskelle ilman poliisipukua. Joten siksi voidaan sanoa että potkut tuosta järjestöstä olisi varmasti yksi pahimmista asioista joita tuollainen mies voisi kokea. En usko että ne unohtumattomat hetket poliisiaseman lattialla unohtuvat aivan heti, vakka OMON-mies väittää vain noudattavansa käskyjä, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Vaikka alainen niitä käskyjä noudattaa niin silloin pitää muistaa että käskynantoon käyettävä ketju ei ole loputon. Eli jostain löytyy se joka on käskenyt tehdä ne teot, mitä tiedotusvälineissä kuvaillaan. 

Olisi muuten mukavaa tietää miten OMONin jäsenet valitsevat ne jotka pamputetaan kadulla, sekä ne joita kannetaan pidätyskeskuksiin eli putkaan, joissa ihmiset makaavat mahallaan lattialla ehkä jopa päiväkausia. Eli onko noissa ihmisissä joku yhtenäinen piirre? Eli ei ilmeisesti jokainen kadulla kävelevät joudu noiden kommandopipoa sekä kasvomaskia käyttävien  miesten vihan kohteeksi. 

----------------------------------------------------

Mikä estäisi opposition johtajia toimimasta vallassa ollessaan kuin Lukashenko?

Ihmisten edessä on helppoa luvata paljon asioita, mutta kun eteen tulee todellinen tilanne, missä henkilö pääsee valtaan, niin silloin saattaa presidentin työhuone muuttua niin mukavan näköiseksi, että siellä on mukavaa jatkaa myös muutaman vaalikauden yli. Ja miksi sitten edes valtaa pitää jakaa, kun sinne kerran on päästy. Hyvänä esimerkkinä tästä asiasta on Lukashenko itse. Hän nousi valtaan uudistuksia tukevana  opposition edustajana, mutta sitten hän jäi vain roikkumaan valtaan. Eli mikä estää uusia opposition edustajia tekemästä samaa jos he pääsevät valtaan?

Lukashenko ei hallitse Valko-Venäjää yksin, ja hänen komennossaan olevan OMON- poliisin käyttämät otteet eivät ole mitään kovin mukavia. Ja erityisesti nuo kovat otteet tekevät vaikeaksi erota tuosta järjestöstä. Eli kovien otteiden tarkoitus on ilmeisesti vain sitoa ihmisiä tuohon sisäiseen armeijaan, mikä on tunnettu siitä, että pidätyksissä murtuu ranteita, sekä vartaloon tulee mustelmia kovien otteiden takia. Se että tuollainen mies sitten joutuisi kohtaamaan uhrejaan ei varmasti olisi mikään miellyttävä kokemus. Eli väkivalta toimii pelotteena kahteen suuntaan. Se pelottaa vastustajia, mutta samalla pitää poliisin linjat tiiviinä, kuten tässä aikaisemmin kirjoitin. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara