Perussuomalaiset sekä kannanotot sosiaalisessa mediassa
Rasismi on ikävä asia, ja joskus ajattelen että rasistille kukaan ei ole tarpeeksi valkoinen, Eli vaikka joku kuvittelee, että vaikenemalla rasistisesta käytökseltä pelastaa itsensä, niin kuitenkin rasisti saattaa seuraavaksi kehittää päässään ajatuksen, että seuraavaksi on sellaisten ihmisten vuoro joutua hakatuiksi joilla on liian pitkät hiukset tai väärän väriset housut. Samoin rasistien väkivallan kohteeksi saattaa joutua myös alaikäisiä sekä muita henkilöitä, jotka eivät lähde mukaan syrjintään.
Rasismi on asia mikä on aina tuomittavaa, mutta jostain syystä meidän maassamme on myös uusi rasismin muoto, joka kohdistuu esimerkiksi saamelais vähemmistöön. On olemassa ihmisiä, joiden mielestä rasistiset kommentit sekä väkivallan hyväksyminen ovat asioita, joilla saa huomiota.
Se juuri on rasismin kohdalla suuri ongelma. Kun ihminen hakeutuu luonnostaan sellaisten ihmisten seuraan, jotka ovat hänen kaltaisiaan, niin silloin tietenkin ryhmän paine sekä kannustus näkyvät myös sosiaalisen median käytössä. Ja kun kaveripiiri kannustaa kirjoittamaan tietyllä tavoin asioista, niin se varmasti heijastuu myös sosiaalisen median käyttöön.
Rasismi ei ole ongelma, on ollut tapana sanoa. Mutta kuitenkin netti on täynnä erilaisia keskusteluryhmiä, joissa voi jokainen sanoa melkein mitä haluaa. Ja se juuri on sosiaalisen median ongelma. Nykyään on paljon erilaisia sosiaalisen median palveluita, ja myös noiden palveluiden välillä on kilpailu käyttäjistä koventunut.
Siksi esimerkiksi moderointi saattaa olla hiukan vaikeaa, koska esimerkiksi ryhmien kohdalla keskustelu ei päädy yleiseen jakeluun, eli noiden ryhmien säännöt kieltävät ryhmässä kirjoitetun materiaalin jakamisen netissä. Mutta kuinka hyvin tuota kieltoa valvotaan on taas toinen kysymys, mihin ei ole vastausta. Samoin sosiaalisen median palveluntarjoajat ovat sellaisessa tilanteessa, missä heidän etunsa on se, että keskustelu siellä on värikästä sekä “avointa”.
Ongelma taas on sitten siinä, miten saadaan aikaan sitä värikästä keskustelua? Samoin esimerkiksi sananvapaus on noissa medioissa turvattava, mutta sitten taas pitää muistaa se, että sananvapautta ja ilmaisunvapautta voidaan käyttää väärin. Eli niiden turvin voivat myös ääriryhmät toimia.
Digitaalinen sosiaalinen media on tuonut uuden ilmiön, eli kuka tahansa voidaan valita kadulta, ja hänelle voidaan ryhtyä ryppyilemään julkisesti. Tämä oli ennen vain julkisuuden henkilöiden ongelma, mutta nykyään myös tavallisia ihmisiä trollataan julkisesti aivan kuten julkkiksia.
Kommentit
Lähetä kommentti