Siirry pääsisältöön

Linnunradassa saattaa olla jopa 36 älykästä sivilisaatiota sanovat tutkijat

 


Linnunradassa saattaa olla jopa 36 älykästä sivilisaatiota sanovat tutkijat

Onko papyruksessa vasemmalla alhaalla Osirisista seuraavalla hahmolla kädessään droneja?


Yllä oleva papyrus tai sen kuva on peräisin muinaisesta Egyptistä, ja alarivissä keskellä on Osiris-jumala, joka tutkii vaa-alla onko ihmisellä oikeus päästä taivaaseen? Osirisin vasemmalla puolella on naishahmo, joka pitää käden päällä kolmea outoa “ameebaa”, joiden on tulkittu esittävän ehkä nelikoptereita tai muita pienikokoisia droneja. Eli tässä yksi arvoitus lisää muinaiseen Egyptiin.

SETI ja 36 Maapallon kaltaista planeettaa

Se että tällainen asia päätyy esimerkiksi MTV3:n kotisivuille kertoo siitä, että nykyään usko vieraaseen älylliseen lajiin on paremmalla tieteellisellä pohjalla kuin ennen, ja että näistä asioista voidaan puhua hyvinkin kiihkottomasti, ilman että kenenkään täytyy lähteä roviolle kävelemään, jos sattuu olemaan eri mieltä jonkun toisen kanssa. Jostain syystä esimerkiksi tieteellistä SETI-tutkimusta, missä etsitään maan ulkopuolista älyllistä sekä teknisesti kehittynyttä sivilisaatiota on alkanut leimata sellainen asia, että vastapuoli esittää argumenttina esimerkiksi Raamatun lauseita, ja sellainen asia kertoo todellisesta fundamentalismista. 

Toki kun tätä asiaa eli Raamattua sekä vierasta älyä koskevia tutkimuksia tarkastellaan lähemmin, niin silloin unohdetaan sellainen teoria, että Jumala sekä muu taivaallinen väki ovat oikeastaan humanoideja, eli myös nämä olennot olisivat alieneja. Kun keskustellaan siitä, että onko esimerkiksi juuri havaittu supermaapallo viimeinen supermaapallo, mitä koskaan tullaan löytämään, niin silloin unohdetaan se, että tietenkin myös supermaapallo, mikä olisi sopivalla etäisyydellä oman järjestelmänsä  keskus tähdestä saattaisi olla aivan yhtä otollinen paikka lajien kehittyä kuin maapallo. 

Se että onko joku planeetta sopiva älyllisen lajin kehittymiselle on asia, mitä usein tarkastellaan nimenomaan ihmisen näkökulmasta. Eli tuon planeetan pitäisi olla täysin samanlainen kuin maapallon, ja alienin täydellinen kopio ihmisestä. 

Kuitenkin unohdetaan se että jos joku laji kehittyy jollain planeetalla, niin silloin se on sopeutunut omaan ympäristöönsä täydellisesti. Sen takia voidaan sanoa, että kannattaa varoa pieniä miehiä, koska pienet alienit tulevat planeetalta, jonka painovoima on suurempi kuin meidän maapallomme pinnalla. 

Eli onko myös supermaapalloja, joiden pinnalta pakonopeus on noin 1,5-3 kertaa voimakkaampi kuin maassa otettu tuohon listaan mukaan? Tuolloin pitkät ja hoikat miehet tulevat planeetalta, jonka painovoima on pienempi kuin Maassa. Mutta toki he voivat operoida monissa ympäristöissä käyttämällä HULC-tyyppistä robottitukirankaa, jollaista esimerkiksi USAn asevoimat kehittää jatkuvasti. 

Toki jos lähtökohta on se, että alien olisi käynyt Maan pinnalla, niin se käyminen voi tarkoittaa monia asioita. Eli alien on saattanut lähettää miehittämättömän luotaimen Maahan, tai sitten pysähtyä tankkaamaan omaa alustaan. Tuolloin on ensimmäisten ihmisten mieleen saattanut jäädä kuva esimerkiksi jostain aluksesta tai “jumalasta”, joka sitten on tehnyt ihmeitä. Tai ehkä tämä on vain kuvitelmaa, kukapa meistä tietää totuuden. 

MTV3:n uutinen asiasta


HULC:



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...