Siirry pääsisältöön

COVID-19-viruksesta tulee ehkä pitkäaikainen kumppani

 



COVID-19-viruksesta tulee ehkä pitkäaikainen kumppani

COVID-19 voi olla hyvin pitkäaikainen kumppani keskuudessamme, koska virus on voitolla niin kauan kuin jokaisella ihmisillä on immuunivaste tuota taudinaiheuttajaa kohtaan. Tietenkin kyseistä virusta vastaan voidaan taistella esimerkiksi kloonaamalla sellaisten ihmisten immuunisoluja, joilla on vasta-aineita veressään, ja noiden vasta-aineiden avulla voidaan ainakin osa viruksista tuhota. 

Mutta estääkö tuollainen lääkitys sitten virusten aiheuttaman immuniteetin muodostumista on toinen kysymys. Lääkkeet tuovat tietenkin helpotusta erilaisiin sairauksiin, mutta rokote tai sairastumisen kautta saatu pysyvä immuunivaste estää virusta tulemasta elimistöön. Mutta rokotteen valmistaminen kestää melko kauan. 

Tietenkin on yksi tapa hoitaa tätä ongelmaa, ja se on tietenkin se, että ihmisille joilla on pienin mahdollisuus saada vakavia oireita tuosta viruksesta annetaan elävää virusta injektiona. Tuolloin saadaan aikaan sairaus, joka alkaa kontrolloiduissa tiloissa, ja sitten vain toivotaan ettei tehohoitoon ole tarvetta. 

Eli potilaaseen tartutetaan sairaus, ja hän viettää hetken sairaalassa tarkkailussa, jolloin hänen vointinsa huonontuessa voidaan tilanteeseen puuttua hyvin nopeasti. Mutta onko tuo tarkoituksenmukaista tai onko siihen kukaan sitten halukas, on kysymys, mihin pitää sitten samalla vastata. Kun ihmiseen ruiskutetaan virusta, niin silloin tietenkin pitää käytettävän erän pitää olla erittäin puhdas. 

Tätä menetelmää käytetään esimerkiksi käärmeen puremiin käytettävien lääkkeiden valmistuksessa. Eli hevoseen tai johonkin muuhun eläimeen ruiskutetaan käärmeiden myrrkkyä  joka saa aikaan immuunivasteen, mikä perustuu seerumiin. Sen jälkeen näitä soluja viljellään laboratorioissa, ja niiden tuottamaa seerumia annetaan käärmeen pistoon, mutta samaa menetelmää voidaan käyttää myös antiviral-lääkkeiden tuottamiseen. 

Tuolloin käytettävän injektion pitää sisältää vain yhtä virusta, ja sen jälkeen vain toivotaan parasta. Kyseistä metodia on kokeiltu eräissä laboratorioissa, missä kehitetään rokotteita esimerkiksi Ebolaa tai Crimean Congo-virusta vastaan, mutta silloin on käytetty eläimiä, ja itse en tiedä että onko tätä asiaa koskaan oikeastaan kokeiltu ihmiseen, enkä sitä että millaisia viruksia näissä kokeissa on käytetty. 

Mutta virusten ongelma on siinä, että vasta ihmisen oma immuunijärjestelmä voi estää lopulta infektion. Se miten esimerkiksi COVID-19 vaikuttaa ihmisten elämään näkyy itsemurhatilastoissa(1). Kun ihminen jää yksin kotiin hautumaan ongelmiaan, niin silloin ne paisuvat päässä, ja sitten seurauksena on yksinkertaisesti joskus tilanne, mistä hän ei pääse läpi. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...