Siirry pääsisältöön

Puolueiden etiketistä sekä politiikasta

Puolueiden etiketistä sekä politiikasta

Poliittisia liikkeitä voidaan verrata johonkin rock-tähteen. Aluksi värikkäällä ja “kansaan vetoavalla” toiminnalla pyritään saamaan aikaan huomiota, ja sitten kun puolue alkaa menestyä, niin otetaan se kypsempi asenne, ja aletaan suorittaa “pientä” kurinpalautusta, mikä tarkoittaa sitä, että liian suoria mielipiteitä esittäneet henkilöt poistetaan järjestöstä, joka haluaa osoittaa kypsyyttä sekä päästä kabinettien verhojen taakse.

Puolueiden ongelma on se, että niiden pitää hankkia jäseniä, jotka maksavat niiden jäsenmaksuja, joista sitten katetaan näiden järjestöjen toiminnasta koituvat kustannukset. Ja varsinkin sinä vuonna, kun on vaalit menee puolueilta todella paljon rahaa poliittiseen mainontaan, koska sen pitää saada huomiota omille ehdokkailleen. Samoin toimitilat ja muut asiat ovat kalliita.

Mikäli puolueen jäsenet kirjoittavat somessa mitä huvittaa, niin se tuo puolueelle vaikeuksia, ja samoin jos puolueen jäsenet käyttäytyvät uhkaavasti, saattaa se aiheuttaa vakavia seurauksia, ja jos ministeri sitten lähtee tekemään maasta arjalaista tai ryhtyä sosialisoimaan omaisuutta, niin silloin saattaa käydä niin, että se vaikuttaa esimerkiksi ulkomaisiin sijoituksiin. Eli se että tuleeko maahamme ulkomaista pääomaa vai ei on siitä kiinni, luottaako ulkomainen sijoittaja maahamme.

Samoin jos haluamme ostaa sota-alan tuotteita, niin silloin niitä pitää jonkun meille tulla tarjoamaan. Se tarkoittaa sitä, että maamme edustaja esittää esimerkiksi lentokoneiden valmistajille tarjouspyynnön, minkä jälkeen koneen valmistaja sitten neuvottelee ensin oman maansa ministeriöiden kanssa siitä, millaisia järjestelmiä saa kyseiselle asiakkaalle tarjota. Ja jos silloin on tullut tuota maata vähän haukuttua, niin seurauksena saattaa olla paketti, mikä ei ole aivan sitä, mitä me haluaisimme.

Jos puolue haluaa saada valtaa, niin se voi joko pyrkiä itse saamaan yli 50% kansanedustajien paikoista. Tuolloin se voisi yksin säätää lakeja, tai sitten sen pitää pyrkiä saamaan muiden puolueiden tukea omille arvoilleen sekä aatteilleen. Mutta jos muita ei kiinnosta tehdä jonkun ryhmän kanssa yhteistyötä, niin silloin pitää ryhmän muuttua.

Se onko esimerkiksi yli 50% edustajien paikoista sitten oikeasti mahdollista tai realistista on asia, mitä pitää miettiä tarkasti. Esimerkiksi Gallupeissa on sellainen mahdollisuus, että ihmiset sanovat sen puolueen kiinnostavan heitä, mikä on ollut eniten televisiossa, eivätkä he ehkä sitten kuitenkaan tätä liikettä äänestä. Kukaan ei nimittäin halua vaikuttaa dementiapotilaalta kun hänelle soittaa gallup-yhtiö eikä myöntää sitä, että “ei nyt satu mieleen tulemaan yhtään edustajan nimeä”, joten sitten vastataan mitä sattuu mieleen tulemaan. Ja kukahan mahtaa olla se, jonka nimi komeilee ensimmäisenä ruudulla, kun avataan joku mediakanava.

Vaikka puolue olisi saamassa 20-25% äänistä, niin se on kuitenkin vielä pitkällä 51% äänimäärästä, joten sen takia pitää löytää uusi tapa päästä valtaan eli hallitukseen, missä tehdään päätöksiä siitä miten verorahoja käytetään. Jos kannatus ei ole vuosiin kohonnut, niin silloin voidaan sanoa, että puolue on vetänyt kaiken mitä se voi saada. Hallituspaikka sekä vastuullinen politiikka sitten saattaa tuoda lisää ääniä, mutta tässä huomautan, että tuolloin pitää politiikan miellyttää äänestäjiä. Äänestäjät ovat ne jotka päättävät siitä, kuka sitten menee parlamenttiin.

Hallituksessa ei kuitenkaan voi noudattaa samaa politiikkaa kuin mitä oppositiossa on noudatettu, koska siellä sitten rajoja asettaa esimerkiksi se, kuinka suuri valtion tulo-ja menoarvio on. Eli hallituksen ovien avauduttua siellä voi myös tehdä sellaisia asioita, joiden jälkeen ei puolueen enää tarvitse vähään aikaan lähteä vaalityötä tekemään sen pohjalta, että hallituksessa olisi paikkoja auki. Tämän on moni poliittinen liike kohdannut, ja pitkä vallassa olo kuluttaa liikkeen suosiota, mistä on tämänkin maan sekä myös naapurimaiden historiassa hyviä esimerkkejä.

Eli aluksi hankitaan huomiota, ja sitten lähdetään tekemään sitä realistista politiikkaa, mikä tarkoittaa sitä, että liian värikkäät sekä liian boheemit persoonat ikään kuin vain lähetään pois. Tuolloin puolueen johto sitten voi huoleti odottaa myös sitä, että muut hyväksyvät sen neuvottelupöytään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...