Siirry pääsisältöön

Biologisten aseiden kehityksestä

Biologisten aseiden kehityksestä

Se voidaanko epidemioita estää esimerkiksi sulkemalla rajat on väläytetty ratkaisuksi sille, että epidemiat saadaan pidettyä kurissa. Ongelma on siinä, että jokaisella taudilla on itämisaika, mikä sitten määräytyy taudin mukaan. Jos itämisaika on kolmesta neljään vuorokautta, niin silloin ihminen saadessaan taudin ehtii kuljettaa taudinaiheuttajat toiselle puolen maailmaa, ennen kuin ensimmäiset oireet ilmaantuvat.

Ja lentokoneen kaltaiset suljetut tilat ovat erinomainen ympäristö taudin leviämiseksi, koska ihmiset ovat siellä lähellä toisiaan. Silloin organismi pääsee siirtymään vaivatta henkilöstä toiseen. Eli yksi ihminen joka sairastaa jotain tautia voi siirtää tartunnan useisiin ihmisiin ympärillään, ja ongelma on se, että esimerkiksi syljen kautta saatava tartunta tulee usein nimenomaan viimeisenä iltana, kun “pojat lähtevät kaupungille”.

Biologisten aseiden kehittäminen on kiellettyä kansainvälisillä sopimuksilla, mutta sama koskee myös esimerkiksi ydinaseita sekä muita massatuhon välineitä kuten kaasuaseita, mutta monilla mailla on näitä välineitä varastossaan. Eli se että sopimuksia tehdään ei tarkoita sitä, että näitä aseita ei kehitetä. 

Mikään valtio maailmassa ei ole myöntänyt sillä olevan toiminnassa olevaa biologisen aseen tuotantoon tarkoitettua laboratoriota. Mutta kuitenkin biologiset aseet ovat houkutteleva ratkaisu, koska niiden avulla tehty kansanmurha voidaan helposti peittää ihmisiltä. Eli tuolloin tarkoituksellisesti irti päästettyä epidemiaa sanotaan luonnolliseksi, ja yleensä biologisten aseiden käyttöä koskevissa simulaatioissa on ajateltu, että aseiden käyttäjä käyttäisi luonnossa esiintyviä organismeja.

Biologisen aseen kieltosopimuksen valvonta perustuu siihen, että luonnosta kerätään bakteereja sekä viruksia, ja niiden perimäainesta sekä erityisesti  sitä millaisia jaksoja siihen on liittynyt muista lajeista käytetään hyväksi siihen, että viruksen tie ihmiseen saadaan selville. Jos eteen tulee virus, missä ei ole ollenkaan jälkeä mistään muista lajeista, niin silloin voidaan esittää hypoteesi keinotekoisesta viruksesta.

Viruksen perimä-aines muuttuu sen kulkeutuessa väli-isännän kautta uuteen lajiin, eli kun virus saastuttaa jonkun eläimen, niin sen perimään tallentuu emäsjaksoja jokaisesta väli-isännästä. Jos lähdetään puimaan virusten käyttöä suoraan biologisena aseena, niin varsinaisesti kyse on liian vaarallisesta välineestä. Yleensä biologisia komponentteja ei käytetä suoraan esimerkiksi aseina, koska epidemiat ovat vaikeasti hallittavissa, ja yleensä bioaseet ovat erilaisia bakteereita, joiden hallinta esimerkiksi antibioottien avulla on helpompaa. Tai sitten biologisia komponentteja käytetään erilaisten kemikaalien tuotantoon, joista yksi on botuliini.

Se että virus olisi lähtenyt karkuun biologisia aseita kehittävistä laboratorioista on vaikeaa todistaa, koska nämä laboratoriot ovat aivan samanlaisia laboratorioita kuin kaikki muutkin laboratoriot. Eli se miten biologinen ase eroaa luonnollisesta epidemiasta on se, että biologisessa sodankäynnissä ihminen tai eläin injektoidaan tahallaan organismilla, mitä sen pitäisi levittää ympäriinsä.

Historian aikana esimerkiksi kurtisaaneja on injektoitu syfiliksellä ja lähetetty myymään seksipalveluita vihollisen sotilaille tai kuninkaille.

Jos halutaan luoda biologinen ase, niin silloin riittää se, että organismeja laitetaan kranaattiin ja se ammutaan vihollisen päälle. Tai sitten voidaan käyttää esimerkiksi erilaisia sumuttimia, joita käytetään normaalisti kemikaalien sumuttamiseen. Yleensä kyseessä on siten jalostettu organismi, että populaatiosta on tuhottu heikot yksilöt toistuvan UV-säteilytyksen tai antibiootti-annosten avulla, jolloin vain vahvat bakteerit jäävät henkiin.

On puhuttu siitä, että nanotekniikan avulla olisi luotu keinotekoisia viruksia, mutta siitä ei ole löytynyt todisteita. Kuitenkin biologinen ase on kaikkein julmin massatuhon väline, koska sitä vastaan voidaan omat joukot rokottaa. Ja tuo asia saa aikaan sen, että ihmiset pelkäävät näitä aseita aivan oikeasti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara