Siirry pääsisältöön

Oikeistopopulismi sekä sen suosio tiedotusvälineissä

Oikeistopopulismi sekä sen suosio tiedotusvälineissä

Värikkyys lisää suosiota oli sitten kyseessä sirkus tai poliittinen liike

Oikeistopopulistinen toiminta on saanut lehdistössä melko paljon huomiota, ja se ilmeisesti johtuu siitä, että nämä henkilöt sekä liikkeet, joita nämä henkilöt edustavat ovat erittäin värikkäitä. Samoin niissä käytetään varmasti melko värikästä kieltä siihen verrattuna, mitä esimerkiksi perinteisten puolueiden tilaisuuksissa käytetään.

Tuollainen asia varmasti on sellainen, mistä saadaan paljon puheenaiheita myös lehdistön edustajien omissa työhuoneissa. Kun puhutaan populismista, niin usein kyseinen asia usein liitetään oikeaoppisesti oikeistoon, vaikka myös vasemmistolaisia populisteja on olemassa. Populisti haluaa vain varman paikan parlamentista, ja koska tuo paikka on melko hyvin palkattu, niin toki hän asettuu mielellään enemmistön puolelle, jotta saisi mahdollisimman monta ääntä takseen.

Se mitä aatetta populisti lopulta edustaa, tai missä hänen liikkeensä sijaitsee poliittisella kentällä on oikeastaan aivan sama, ja tietenkin tuollainen populisti voi kasvaa aikuiseksi muutamassa tunnissa, ja kertoa edellisten aatteidensa olleen vain nuoren pyrkyrin haihattelua. Poliittinen haihattelu sekä aatteen palo jää aina sitten sen poliittisen realismin jalkoihin.

Olihan aikoinaan olemassa sellainen aate mitä kutsuttiin nimellä “Ideaali Sosialismi” tuo aate poikkesi utopiasta siinä, että työläisten paratiiseissa teki töitä salainen poliisi, joka pidätti ja toimitti työleireille jokaisen, joka oli sellainen niin sanottu utopian kannattaja. Ideaali Sosialismi tarkoittaa valtiota, jossa valtaa pönkitetään salaisen poliisin avulla. Siellä hallituksen vastustajia pidätetään, koska he eivät muista että ainoa oikea tapa tulkita Marxismi-Leninismiä on se, mitä heille ylhäältä päin kerrotaan.

Se että ihmisiä pidätetään jostain näennäisen merkityksettömästä asiasta kertoo siitä, että hänen teoillaan on ollut vaikutus

Tuolloin ei koskaan saa unohtaa sitä, että nämä vainot johtuvat siitä, että ihmisten pelätään käyttävän liikaa aikaa sen asian pohtimiseen, että kuka oikeastaan oli esimerkiksi antanut mandaatin tuollaiseen toimintaan, missä henkilöitä tulee ja menee jatkuvasti. tai kenen luvalla hallitus istuu kymmeniä vuosia? Tuossa jälkimmäisessä tapauksessa hallitusta yleensä ylistetään kaikin mahdollisin tavoin. ‘Eikä mitään kyseenalaistamista tai kritiikkiä edes haluta nähdä yhtään missään..

Eli kukaan poliitikko ei halua varmaan ilmoittaa on se, että hän sattui sillä ensimmäisellä kerralla olemaan toista mieltä asioista siksi, että hänen kaverinsa ovat saaneet tuolta poliitikolta esimerkiksi kunnan maksaman viemäröinnin, joka on teetetty asianmukaisesti ammattikoulun oppilailla ilmaiseksi. Tuollaiset asiat ovat sellaisia, että ne saattavat aiheuttaa sen että joku lopulta joutuu ainakin hivenen outoon valoon, jos niitä lähdetään.penkomaan, niin se saattaa tarkoittaa sitä, että joku saattaa joutua hivenen outoon asemaan.

Populistin sekä lobbaajan mielestä kaikki mahdollinen penkominen on aivan asiallista, jos sillä päästään siihen tulokseen, mitä hän haluaa saavuttaa.  Jos joku lähdeteksti ei kyseistä ihmistä miellyttänyt, niin hän saattoi jättää sen täysin huomiotta. Tuota kutsutaan “Selektiiviseksi lähteiden käyttötavaksi”, mikä tarkoittaa sitä, että kirjoittaja valkoi vain niitä tekstejä, jotka myötäilevät vain hänen omia mielihalujaan.

Yksipuolinen tieto luo vääristyneen kuvan eri asioista 

‘Se johtaa tiedonsaannin yksipuolistumiseen, sekä siihen, että ihminen lukee esimerkiksi vain sellaisia julkaisuja, joissa korostetaan hänen omia mielipiteitään. Tutkimusten ongelma on siinä, että joskus käy niin, että tutkimuksen tulos ei miellytä tutkijaa tai sitten kirjoittamisen motiivi on lopussa. Ensimmäisessä tapauksessa tutkimus painetaan villaisella, ja se leimataan usein täysin turhaksi asiaksi, mihin ei olisi koskaan edes tilattu.

Jälkimmäisessä tapauksessa selviää haamukirjoittajan pakkaamisella joten hän saattaa kohdata kiusauksen antaa muiden tehdä tekstejä hänen puolestaan. Eli hän myy palstansa jollekin muulle siten, että tämä jokin muu saa sen kautta julkistaa omia mielipiteitään jostain asiasta. Ja paha merkki on siinä, että palstan pitäjän asenne tiettyjä asioita kohtaan muuttuu, mikä saattaa aiheuttaa hyvin ikäviä yllätyksiä. Toimittaja on näet ihminen siinä missä muutkin ovat, ja häntä on hyvä imarrella. Se tarkoittaa joskus ilmaisia aterioita tai muita virallisia sekä epävirallisia etuja, joihin saattaa kuulua esimerkiksi ryyppäämistä tai muuta sellaista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara