Siirry pääsisältöön

Lobbaamisesta hiukan lisää

Lobbaamisesta hiukan lisää

Lobbauksen tuntomerkeistä 

Kun olen paljon lobbaamisesta kirjoittanut, niin sitä asiaa ei tietenkään voi sivuuttaa, että "mitä jos sittenkin esimerkiksi voitetaan vaalit". Tässä tänään näin YLE:n uutisen aiheesta, kuinka puolueiden suosio on muuttunut tässä muutaman viikon aikana viimeisistä parlamenttivaaleista. Ja koska johtava puolue on vain yhden äänen johdossa seuraavaa puoluetta, niin se asia sitten pitää varmasti kaikille kertoa.

Se mikä tässä on tietenkin kiinnostanut kaikkia ihmisiä on se, että yksi tuon suurimman ryhmän edustajista on saanut aikaan tutkinnan vihapuheista. Se mikä tässä tapauksessa on mielenkiintoista liittyy siihen, että tuo henkilö on kuitenkin ollut ehdokkaana sekä päässyt läpi vaaleissa, mutta nyt sitten nämä vihapuheet on taas otettu esiin, ja sitä miksi niistä ei ole aikaisemmin puhuttu on varmasti melko kiinnostava keskustelunaihe.

Mutta kuitenkin voidaan ajatella niin, että tämän edustajan kirjoittelun takia on suurimman puolueen luotettavuus vaakalaudalla, koska se on vain yhden paikan verran suurempi kuin seuraavana tuleva puolue. Joten tilanne on oiva paikka näyttää kaikille, että kansan ääntä on kuunneltava, ja uudet vaalit pantava heti toimeen, jotta saadaan aikaan sellainen parlamentti, jonka voidaan katsoa edustavan koko kansaa, mikä tietenkin on sellainen aihe, mistä jokainen lobbaaja pitää.

Jos sittenkin saataisiin aikaan ne uudet vaalit, joissa eivät ratkaise ne ilmastoasiat eikä tiedemiesten piipulta haisevat toimistot. Siellä ratkaisisi se mikä puolue saa aikaan sen kaikille suomalaisille parhaan mahdollisen ratkaisun, joka tietenkin on jokin helppo malli. Se mistä lobbaajan tuntee on sellainen seikka, että lobbaaja käyttää ismejä, eli poliittisia iskulauseita sekä tarjoaa helppoja ratkaisuja kaikkiin kysymyksiin. Tietenkin se että ilmaston muutos nousi noiden helppojen ratkaisujen edelle typisti tämän mallin, jossa tutkijoiden koukeroisiin kirjoituksiin nojaten kansa huomasi, että tutkijat eivät turhaan kulmiaan kohottele näiden asioiden kanssa.

Ilmastonmuutoksen vaikutus lobbaamiseen. 

Koska ilmastonmuutos oli oikeastaan pääasiallisena aiheena vaaleissa ei löytynyt sellaista saumaa, missä voidaan tarjota helppoja malleja. Ja sitten tässä vaalien jälkeen on alettu taas puhua siitä, että kuinka ilmastonmuutosta torjutaan kansalaisten verorahoilla, mutta samalla on unohdettu kysyä, mistä muualta tuota rahaa sitten pitäisi ottaa. Tai miten muuten maamme pitäisi tässä asiassa toimita? Haluammeko me vain osoitella muita, mutta emme halua itse tehdä ilmastoa koskevia aloitteita.

Ja toki voidaan sanoa, että esimerkiksi arktisten alueiden ihmisillä on oikeus kehittää elinolojaan sekä infrastruktuuria niin, että arktisilla alueilla voidaan esimerkiksi käyttää junia tai muita julkisia liikennevälineitä lentokoneiden asemasta, jolloin hiilidioksidi kuormitus henkeä kohtaan saadaan alenemaan. Mutta nyt kun on tässä edessä ollut hallitusneuvottelut, niin ehkä sitten saadaan aikaan se, että vanha suorapuheinen mies saisi sitten taas aikaan sen toivotun muutoksen, eikä keskustelu enää käänny johonkin pehmo-arvoihin kuten energian sekä luonnonvarojen säästämiseen.

https://yle.fi/uutiset/3-10774915

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...