Siirry pääsisältöön

Vihapuheet sekä kansan mielipiteen muokkaaminen

Vihapuheet sekä kansan mielipiteen muokkaaminen

Jos jonkun ehdokkaan tukiryhmä käyttää vihapuhetta aseena, niin tuota asiaa ei ehkä ole kerrottu ehdokkaalle itselleen. Tällä tavoin ehdokas itse säilyy puhtaana, kun hän ei ole tietoinen siitä, että esimerkiksi Pietarin trollitehtaalla häntä tuetaan haukkumalla sekä pelottelemalla niitä, jotka eivät ole tuon paikan henkilökunnalle mieluisia ehdokkaita. Tai toki nuo tässä skenaariossa esitettävät vihaa lietsovat kirjoittajat saattavat olla aivan oikeasti suomalaisia, mutta he ehkä operoivat ulkomailta, koska haluavat kätkeä henkilöllisyytensä.

Nimittäin jos tuollainen vihaa pursuava kirjoittaja jää kiinni, niin hänen sosiaalisen median tilinsä jäädytetään välittömästi, ja hänellä on joskus hiukan selitettävää poliisiasemalla. Silloin saattaa mieleen tulla, että ehkä tuo Venäjä olisi hyvä valtio toimia tällaisessa operaatiossa, koska esiintymällä GRU:n tai SVR:n edustajana nuo henkilöt voivat varmaan omasta mielestään välttää oikeudenkäynnit tai sosiaalisen median tilien sulkemisen.

Samoin he uskovat, että kukaan ei uskalla venäjän turvallisuuspalvelua, ja pelkkä noiden palvelujen nimen mainitseminen sulkee mukavasti ihmisten suut, että he eivät uskalla lähteä hakemaan noita trollaajia oikeuteen tai vastuuseen siitä, mitä he kirjoittavat internetiin. Ja tässä vaiheessa voin sanoa, että tuo trollaaminen onnistuu etäkäytön avulla, eli johonkin Pietarilaiseen asuntoon viedään tietokone, jonka välityksellä Suomessa istuva käyttäjä voi operoida sosiaalisen median tilejä niin, että liikenne näyttää tulevan Venäjältä. Tuolloin pitää muistaa että kaikki maailman trollaajat eivät kyllä varmasti työskentele venäjän tiedustelupalvelun laskuun. Eli aina jos itsestä tuntuu, että siellä netissä on trollaaja, niin siitä voi sitten viranomaisille ilmoittaa.

Vihapuhe sekä vihakirjoitus ovat oikeastaan sellainen asia, että niitä pitää käsitellä aivan samalla tavalla, ja osaan noista tapauksista liittyy sellainen asia, että muita pakotetaan tällaiseen toimintaan mukaan. Tai oikeastaan voidaan sanoa, että kukaan ei varsinaisesti ole pakotettu mukaan yhtään mihinkään, mutta kuitenkin jostain on eteemme muodostunut sellainen kuva, että "jos ei joku ole samaa mieltä sen kanssa, mitä viha kirjoittaminen pitää sisällään tai on eri mieltä kirjoittajan kanssa, niin silloin edessä on sellainen tilanne, että kukaan ei ole tämän ihmisen kanssa".

Tuolloin voidaan kyllä puhua siitä, että joissakin tapauksissa on ollut kyse siitä, että henkilö on pakotettu tai hänen nimissään avattuja sosiaalisen median tilejä on käytetty ilman tuon henkilön suostumusta sellaiseen asiaan, jotka eivät ole hänen oman vakaumuksensa vastaisia. Joskus noita sosiaalisen median tilejä on ilmeisesti avattu sellaiseen tarkoitukseen esimerkiksi ulkomaisten turistien nimissä tai toimesta, ja sen jälkeen kyseisiä sosiaalisen median tilejä on operoitu ulkomailta käsin, kuuluu viimeinen versio siitä, miten joku ihminen on netissä kohdannut vihapuheita.

Tai oikeastaan viha kirjoittaja varmasti haluaa monen ihmisen uskovan siihen, että hänellä on takana melkoinen tuki, ja varsinkin Venäjä kelpaa varsin hyvin tuollaisten ihmisten kilveksi, koska varsinkin Suomessa tuota maata on ainakin perinteisesti pelätty sekä kunnioitettu, eikä siitä ole koskaan saanut edes pahaa sanaa sanoa. Tai oikeastaan sanan "koskaan" paikalla pitäisi olla mielestäni sanat "omana elinaikanani", mikä varmasti tarkoittaa hiukan muuta kuin mitä sana "koskaan" on tarkoittanut.

Sosiaalisen median käyttöön trollaamiseen sekä rasistiseen kirjoittamiseen liittyy sellainen vaara, että jos tili, jota käytetään vain trollaamiseen havaitaan, niin se voidaan sulkea. Tuon takia noiden trollaajien täytyy varoa sitä, että jos heidän oma identiteettinsä on paljastunut, niin sieltä ei enää sitten lähetetä mitään viestejä, ja silloin saattaa myös oma maine kärsiä tällaisessa tapauksessa. Jos ajatellaan sitä, että joku venäläinen trollitehdas olisi avannut itselleen joukon sosiaalisen median tilejä, niin silloin tilanne muuttuu hyvin ikäväksi, jos noiden tilien olemassa-olo päättyy siihen, että ne paljastuvat esimerkiksi GRU:n informaatio-operaatioita varten perustetuksi ryppääksi, jota sitten käytetään ihmisten pelotteluun.

Jos noilla trollitehtaan työläisillä on omilla nimillään olevat sosiaalisen median tilit käytössään, niin silloin jos heidän oma identiteettinsä paljastuu, niin seurauksena voi olla "vasta-trolli" operaatio, missä noita henkilöitä aletaan itseään pelotella, tai heidän nimiinsä laitetaan esimerkiksi hienoja länsi-autoja, jotka ovat tavallisen venäläisen ulottumattomissa. Samoin noiden henkilöiden vaikuttimia aletaan tuolloin varmasti kyseenalaistaa. Mutta sitten kun puhutaan vihasta sekä uhkaamisesta, niin kaikki parlamenttiin pyrkivät henkilöt sanoutuvat siitä varmasti irti, mutta joillakin heistä saattaa olla myös omia tukiryhmiä, joissa trollaamista käytetään esimerkiksi ehdokkaan pois-sulkemiseksi julkisuudesta, tai saattamiseen sellaiseen asemaan, että hänen sanomaansa ei kukaan pääse tai uskalla kuunnella.

Nykyään ei Eduskuntaan pääse helpolla, ja tietenkään nykyaikainen vaalikampanja ei ole minkään yksittäisen median varassa, vaan noiden kampanjoiden yhteydessä käytetään hybridi-malleja, joissa yhdistyvät sosiaalinen media sekä printtimedia, jota myös esimerkiksi elektronisissa mainostauluissa esitettävä materiaali on, ja samoin sosiaalisen median lisäksi pitää myös ehdokkaan jalkautua ihmisten keskelle. Ja tuollainen toiminta on hyvin kallista sekä tietenkin aikaa vievää. Ja jos joku sitten huomaa ehdokkaassa asioita, joita hän haluaa salata, niin silloin tuollainen asia saattaa levitä hyvin ikävällä tavalla internetissä. Jos puhutaan ehdokkaan tukiryhmästä, niin silloin voi käydä niin, että likaisia keinoja ei edes kerrota jollekin ehdokkaalle itselleen, ja tietenkin jos ei mitään sanottavaa ole, niin aina voi vähän itseä trollata, jolloin ehdokas voi päästä pälkähästä vetoamalla siihen, että nuo viestit ovat aiheuttaneet järkytystä, mikä estää puhumisen.

https://yle.fi/uutiset/3-10718671

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara