Siirry pääsisältöön

Egyptin uusi rakennushanke sekä sen vaikutus maan hallintoon

Egyptin hallinnon rautaiset otteet ovat ikään kuin vaiettu asia maailman mediassa, ja tietenkin tällainen asia olisi hyvä saattaa ihmisten tietoon. Mutta kun keskustellaan siitä, miksi esimerkiksi Egyptin hallintoa ollaan siirtämässä erämaahan, niin silloin tulee mieleen se, että tällä tavoin voidaan ylimpien eliittiin kuuluvien ympäriltä siivota sellaiset ihmiset, jotka eivät saa keskustella tai vaikuttaa siihen, miten ylin eliitti käyttää valtaa. Se että hallinto siirretään omaan kaupunkiin tekee sen toiminnasta helpompaa sekä takaa sen, että alueella liikkuu vain niitä henkilöitä, joilla on lupa olla alueella, ja tietenkin sen ympärille voidaan rakentaa aita.

Sitten kun alueen infrastruktuuria tarkastellaan lähemmin, niin voimme huomata sen, että sinne ollaan tekemässä mittavia veden käyttöä vaativia investointeja, ja maassa missä vedestä on pula, on noiden tekojärven sekä muiden vastaavien asioiden kuten suihkulähteiden tarkoitus aiheuttaa vihaa tavallisten ihmisten silmissä. Eli kyseisen toiminnan tarkoitus lienee eristää Egyptin yläluokkaa muista ihmisistä, jotta maan johdon toimintaa ei kukaan arvostelisi, ja tietenkin se, että tuolla alueella vettä haaskataan surutta aiheuttaa kateutta sekä vihaa ihmisten mielessä, ja siksi tämä megahanke ollaan toteuttamassa.

Kun tuo uusi alue on valmis, niin silloin voi eliitti pyyhkiä mielestään Kairon sekä sen ihmiset, eikä enää kotona kysellä siitä, mitä se naapuri söi, tai miksi joku joukko ihmisiä kiipeilee jatkuvasti joidenkin jätekasojen päällä. Tuolla tavoin että virkamiehet lähetetään johonkin eliitin asuinalueelle tekee tietenkin hyvää, koska silloin nuo ikävät kuvat aamuisella työmatkalla jäävät kauas unholaan. Silloin ei tarvitse nähdä tavallisia ihmisiä ollenkaan, ja tuo toimintamalli on haettu suoraan Burman juntalta, joka siirsi oman pääkaupunkinsa uuteen paikkaan, jotta heidän ei tarvinnut katsella tavallisia ihmisiä ikkunoistaan.

Se toimiiko länsimainen virkamies näin on sitten eri asia. Nimittäin tuollaisista eliitin asuinalueista on taipumus tulla esimerkiksi Theresienstadtin keskitysleirin kaltaisia laitoksia. Noiden paikkojen eristyneisyys aiheuttaa joskus sellaisen mietteen, että mitä jos kaikki olikin vain unta. Theresienstadt oli ikään kuin mallileiri, jossa vankeja kohdeltiin todella hyvin. He saivat istua juomassa olutta, kun punainen risti tuli käymään, mutta kun kukaan ei nähnyt, niin heidät vietiin kaasukammioon. Tai oikeastaan heihin tartutettiin pilkkukuume tai kolera.

Joskus joissakin turvallisuus-skenaarioissa tuollaiselle suljetulle alueelle vedettyihin vesiputkiin on laitettu jotain bakeereja, joiden avulla ihmisiin tartutetaan kolera. Kyseinen tauti on äärimmäisen vaarallinen, koska se aiheuttaa kuoleman jo muutamassa tunnissa. Tuollaisen suljetun kaupungin ulkonäkö voi joskus kätkeä hyvin ikävän salaisuuden, kuten kaikki ihmisten varmaan tietävät. Joten tällaisen asian takia nykyaikaiset virkamiehet eivät ainakaan kovin mielellään lähde eristäytymään, koska se saattaa aiheuttaa hyvin vaarallisen turvallisuuden tunteen.

https://yle.fi/uutiset/3-10640892

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...