Siirry pääsisältöön

Venäjä päätti että se tunnustaa tänään Ukrainan separatistialueiden itsenäisyyden



Venäjä tai siis Vladimir Putin on tehnyt liikkeen, jota moni on jo pitkään odottanut. Hän on tunnustanut Ukrainan separatistien itsenäisyyden, ja sitten seuraavaksi kai hän liittää nuo alueet Venäjään, jotta saa maayhteyden Sevastopolin kaupunkiin ja laivastotukikohtaan. Joten en oikein usko, että nuo kaksi separatistista aluetta ovat kovin pitkään itsenäisiä. 

Se mitä sitten Putin seuraavaksi tekee on ilmeisesti se, että hän lähtee suojelemaan noita kahta aluetta, eli Luhanskin sekä Donetskin alueita, ja sitten vielä lähtee rakentamaan suoja-aluetta Sevastopolin eli Simfepolin ympärille. Kartasta voitte katsoa aluetta, jota Putin ilmeisesti haluaa itselleen. Eli kartta on peräisin Wikipedian Itä-Ukrainan sotaa käsittelevästä artikkelista, ja siinä näkyy värillisinä alueet, joissa on tapahtunut Venäjän myönteisiä protesteja. 

Joten ehkä tuon värillisen alueen vaatiminen laivastotukikohdan ympärille on vähän liikaa, koska se tarkoittaisi sitä, että noin puolet Ukrainasta liitetään Venäjään. Sevastopol on Venäjän kannalta hyvin tärkeä tukikohta, koska sieltä käsin voidaan vaikuttaa Kaukasuksen tilanteeseen, ja estää kaikki öljy- sekä kaasuputken rakentamiset. Se mikä Venäjää erityisesti huolettaa on se, että jos Nordstream-2 jää suoraan sanottuna tekemättä, niin silloin Venäjä joutuu luopumaan miljardeista, joita tuo kaasuputki tuo sille. 

Ja sen takia Ukraina on hyvin tärkeä maa. Miehittämällä itäisen Ukrainan voi Venäjä estää kaasuputken rakentamisen Ukrainan läpi, joten sen takia Venäjä haluaa niin kauheasti puuttua Ukrainan tilanteeseen. Eli se yllyttää sekä tukee separatisteja sekä sanoin että asein. Siis kuten huomaatte, niin kartassa värilliset alueet ovat sijoittuneet Sevastopolin ympärille, ja ne ulottuvat Ukrainan eteläiseltä rajalta Venäjän rajalle. 

Joten tuolla tavoin Venäjä toivoo voivansa varmistaa Sevastopolin sekä sinne sijoitettujen ydinaseiden turvallisuuden sekä myös estää kaasuputken rakentamisen Ukrainan läpi. Ja tietenkin Ukrainan separatistien tukeminen on asia, mikä auttaa saamaan kansan tuon suunnitelman taakse. Eli tietenkään Putin ei mainitse mitään mahdollisista kaasuputkista, joita hän mielellään vetää muihin maihin. 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Donetskin_alue

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luhanskin_alue

https://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4-Ukrainan_sota

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ihmi

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä kohtaamme

Sama tukikohta, mikä kestää ydiniskun ei välttämättä kestä drone-iskua.

Miksi Ukrainan isku Toropetsin asevarikolle onnistui, vaikka tuon varikon piti kestää ydinaseen avulla tehty hyökkäys? Syy tähän löytyy dronen erilaisista kyvyistä verrattuna ydinaseeseen. Drone kykenee esimerkiksi lentämään tukikohdan sisään, jos se vain pystyy välttämään törmäykset sekä esimerkiksi potkurien vaurioitumisen. Samoin jos dronen potkurit ovat kehyksen sisällä, niin se voi liikkua maata pitkin kuin auto, ja sen takia tuollainen drone voi liikkua esimerkiksi tukikodan ilmastointikanavaa pitkin kohteeseensa. Samoin drone voidaan laskea maahan, ja sitten kun tukikohdan ovia availlaan, niin se voi lentää sisään avatusta ovesta.  Joten tuollaisten kykyjen takia drone voi tuhota kohteita, joita ydinaseet eivät kykene neutraloimaan. FPV (First Person View) eli VR laitteiden avulla ohjattava drone on erittäin tarkka väline. Joten jos ohjaaja vain kykenee säilyttämän yhteyden droneen, niin hän voi lentää sen hyvinkin ahtaasta aukosta sisään.  Jos drone pääsee esimerkiksi ammusvara