Siirry pääsisältöön

Peliä kansansuosiolla sekä rokotteilla.


Ano Turtiaisen puolue menestyi niin hyvin siksi, että perinteisten puolueiden koetaan jälleen kerran toimivan niin, että ne eivät aja tavallisten ihmisten asiaa. Turhautuminen perinteiseen politiikkaan on saanut ihmiset ajattelemaan myös niin, että jos vaikka tuo Turtiaisen puolue sitä vähän paremmin ajaisi, kun Perussuomalaiset, eli entiset valopilkut ovat muuttuneet pukumiesten puolueeksi. 

Turtiaisen puolueen aluevaaleissa läpipäässeistä ehdokkaista valtaosa oli naisia, joten tuo puolue on sitten onnistunut tavoittamaan myös naiset, vaikka tietenkin 10 edustajaa aluevaaleissa on vähän. Kaikissa valtuustoissa VKK:n edustajat ovat yksinään, ja kuusi kymmenestä edustajasta on naisia. Vaikka tuo ei ehkä ole paljon, niin se kuitenkin on päänavaus, ja sitä kautta voidaan rakentaa myös verkostoja sekä herättää äänestäjien kiinostusta tätä puoluetta kohtaan. 

Eli tulevaisuus näyttää mihin tämä ryhmä kehittyy. Jääkö VKK vain lyhytaikaiseksi politiikan tähdenlennoksi. Vai saammeko jatkossakin sitten seurata tämän liikkeen edesottamuksia. Kuitenkin se on osoitus myös siitä, että joku perinteisessä politiikassa on sellaista, että se ei kaikkia miellytä. Se että puolueen menestystä puidaan suurella volyymilla maamme ykkösmediassa kertoo siitä, että se koetaan merkittävänä ja samoin uhkaavana toimijana. Suuri huomio sekä palstatila kertoo siitä, että asialla on merkitystä.

Uusien puolueiden kohdalla on aina ollut sellainen seikka havaittavissa, että niiden lausunnot ovat "hiukan erilaisia" kuin vanhojen puolueiden antamat lausunnot. Itse mietin, että oliko tuo Valta kuuluu kansalle-puolueen äänisaalis oikeastaan poissa nimenomaan Perussuomalaisilta? Eli vaihtoiko joku perussuomalaisten kannattaja Turtiaisen sekä hänen puolueensa taakse? Ano Turtiaisen erottaminen perussuomalaisista saatetaan joissakin piireissä kokea uhrilahjana. Eli muutkin olivat tuolla syyllistyneet kaiken maailman herjan heittoon. Joten Turtiaisen erotusta saatetaan pitää vain yrityksenä lepytellä mediaa. 

Ehkä tuo uusi puolue ryhtyy sitten matkaamaan Perussuomalaisten viitoittamaa tietä. Ja nyt annetut lausunnot siitä, että puolue on oikeistopopulistinen ovat oikeastaan sanasta sanaan samoja, kuin mitä perussuomalaisista on aikoinaan annettu. Ja lisämausteena on tietenkin se, että tuon puolueen nimissä on annettu lausuntoja, jotka eivät ole linjassa virallisesti hyväksytyn lääketieteen linjan kanssa. 

No Valta kuuluu kansalle tai sen edustajat ovat antaneet tietoa, mikä ei ole virallisesti tieteellisesti todistettua rokotuksista. Itse en noita lausuntoja ole lukenut, mutta kysyisin, että koskevatko nuo lausunnot vain COVID-19 rokotuksia vai rokotuksia ylipäätään? Siis tähän rokotteiden tehoon ja niiden kestoon sen verran, että joka syksy me kaikki jotka emme halua flunssaa, joudumme hakemaan flunssapiikin. 

Tai sitten me voimme sairastaa tämän taudin, ja saada sitten taas seuraavana talvena uuden flunssan. eli onko tästä koronaviruksesta tulossa uusi flunssa, joka vaatii joka syksyisen piikin, jotta ihmiset eivät siihen sairastu. Mutta siis rokotekriittisyydestä sen verran, että jostain syystä nimenomaan rokotekielteisten ihmisten kanta on varmasti saanut yönteistä huomiota mediassa, joten heidän oikeuttaan kieltäytyä rokotteesta ei varmaan ole mitenkään peitelty. Mutta se mikä tässä sitten ihmetyttää, on se että esimerkiksi Venäjän kansalaiset eivät käy hakemassa piikkiä. Eli onko ehkä niin, että Venäjän hallitus käyttää jotain virusta kuten influenssaa silloin, jos se epäilee, että jossain joukko-osastossa tai kaupungissa puhkeaa mielenosoituksia. 

Vai miksi Venäjän johto niin kauheasti syyttää länsimaita tai länsimaista propagandaa koronaviruksesta tai koronan aiheuttaman uhan paisuttelusta? Siis jos ihminen ei halua ottaa rokotetta, niin hänellä on oikeus siihen. Ketään ei voida pakottaa ottamaan piikkiä, ja media täyttyy mukavasti rokotekriittisistä ihmisistä. Mutta miksi vain niiden kantaa asioihin kuunnellaan, jotka eivät piikkiä halua? 

Jos ajatellaan puolustusvoimia, niin onko esimerkiksi maanpuolustuksellisesti järkevää, että joku ei halua ottaa flunssa rokotetta? Siis kun ihminen saa flunssan, niin hän on useita päiviä poissa koulutuksesta, ja samoin esimerkiksi flunssa aiheuttaa joka vuosipiissaloja töistä. Joten eikö olisi kansantaloudellisestikin järkevää rokottaa jokainen maamme kansalainen? Silloin ei niitä poissaoloja sitten enää syntyisi? 

Jos ajattelemme että rokote on aisa, mikä aiheuttaa epämukavuutta, niin silloin meidän pitää huomioida se, että me kaikki muutkin joudumme silloin tällöin menemään muutenkin suurimman mukavuusalueemme ulkopuolelle. Vaikka työnantaja ei voi vaatia lain mukaan koronapassia nähtäväkseen, niin hän voi sitten kuitenkin sitä kysäistä. Ja jos toinen ei näytä passia ja toinen näyttää, niin arvaa kumman tuo työnantaja valitsee. Tilannetta voidaan verrata samaan kuin aikoinaan siiviili-yhtiön työhönotossa kysyttiin sotilaspassia. Tuon passin näyttäminen oli varmaan vapaaehtoista, mutta kuitenkin jos sen kaivoi siivolla taskusta, niin silloin paikan sai harvemmin. Joten tästä voidaan tehdä erilaisia johtopäätöksiä siitä, että kuinka vapaaehtoista tuon sotilaspassinkaan näyttäminen oikeasti tuolloin kauan sitten oli?


https://fi.wikipedia.org/wiki/Ano_Turtiainen

https://yle.fi/uutiset/3-12285813

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...