sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Tietomurrot ovat painostuskeino, mutta ketä vastaan?

Tietomurrot ovat painostuskeino, mutta ketä vastaan?


Tietomurrot sekä henkilökohtaisten tietojen levittäminen ovat kiusaamista, joka voi aiheuttaa erittäin vakavia traumoja. Mutta jos henkilö on kohdannut tilanteen, missä häntä koskevia tietoja on levitelty, ja sitä kautta yritetty hankkia etua, mikä ei tuolle tiedon levittäjänä toimivalle henkilölle kuulu tai joka ei tätä tietoa ole varmasti laillisesti saanut, niin tuolloin ei asiaa sitten enää kannata lähteä salaamaan. Miksi salata sellaista, mikä kuitenkin on levinnyt ympäriinsä?

Eli missään nimessä mitään asioita ei korjata ennalleen sillä että tuolle kiristäjälle lähdetään maksamaan siitä, että hän pitää suunsa kiinni, koska hän ei tätä asiaa tule tekemään, ja tuo asia sitten varmasti jatkuu, vaikka uhri nyt sitten maksaisi tuosta vaitiolosta. Jos tätä asiaa lähdetään käymään sitten läpi, niin tietenkin esimerkiksi tekstiasiantuntija käy läpi nuo kiristyskirjeet, ja yrittää löytää niistä sellaisia piirteitä, jotka paljastavat kirjeen lähettäjän kansallisuuden tai että onko lähettäjä tai kirjeen laatija eri vai sama jokaisessa kirjeessä. Tietenkin Vastaamon kaltaisissa tapauksissa saattaa erilaisia huhuja tekijästä tai tämän motiiveista lähteä liikkeelle.

Noihin huhuihin tietenkin kannattaa suhtautua erittäin varauksellisesti, ja itse en niitä lähde tässä muutenkaan levittelemään. Mutta oletettavaa on että huhut koskevat esimerkiksi joitakin paljon julkisuudessa olleita mutta myös kiistanalaisia henkilöitä varmasti lähtee liikkeelle jossain vaiheessa.  Eli syylliseksi voidaan nimetä esimerkiksi entisen komisarion Jari Aarnion lähipiiriä, joka on yrittänyt saada aikaan sen, että Aarnion olosuhteet vankilassa paranisivat tai ehkä he olisivat tämän tarinan mukaan yrittäneet vaikuttaa myös tuomioon. Toinen mahdollisuus mikä ehkä nimetään ovat Jussi Halla-Ahon tukijat, joiden päälle laitetaan kaikenlaista muutakin kuin vain seinien töhrimistä sekä tarrojen liimailua. 

Näistä väitetyistä  yhteyksistä kyseisiin henkilöihin ei ole mitään todisteita. Mutta kuten tiedämme on muutamia asioita, jotka voivat esimerkiksi viestiä siitä, että joku on ehkä vuotanut sitä paljon puhuttua vaitiolovelvollisuuden alaista tietoa. Yksi niistä on se, että joku ehkä normaali yleisön palvelutilanne muuttuu jonkun henkilön kohdalla inhottavaksi, tai sitten vaikkapa joku taloyhtiön kokouksessa mainitsee siitä terapiasta tai muusta vastaavasta. 

 Samoin se että joku ryhtyy käyttäytymään omaa itseä kohtaan inhottavasti, ja esimerkiksi jatkuvasti parkkeeraa toisen parkkipaikalle saattaa viestiä siitä, että kyseinen henkilö on jotenkin käsittänyt olevansa vahvoilla tällaisessa jutussa. Joten tällaisia tilanteita kohdanneen henkilön kannattaisi ottaa yhteyttä viranomaisiin, jotta asiaan saadaan selvyys. Eli miten esimerkiksi joku portsari ottaa narikka rahat, ja lähettää selvän asiakkaan suoraan ulos? Miten hän tämän teon uskaltaa tehdä ilman pelkoa kiinnijäämisestä? Onko joku saanut sellaista tietoa, että tuollaisen käytöksen kohdannut henkilö olisi jotenkin vajaavaltainen tai ei muuten tee ilmoitusta kyseisestä asiasta. 


https://yle.fi/uutiset/3-11615577

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Ideaalivaltion mallia etsimässä: Rooman yhteiskunnan polarisaatio johti valtakunnan tuhoon.

  Ideaalista eli täydellistä valtiota on etsitty kautta aikojen. Platonin valtion ideaalisuus saattaa vaikuttaa joltain antiikin filosofian ...