Kannattaako avoimen yliopiston kautta tutkinto-opiskelijaksi pyrkiminen eli “avoimen väylän” käyttäminen?
Kannattaako avoimen yliopiston kautta tutkinto-opiskelijaksi pyrkiminen eli “avoimen väylän” käyttäminen?
Oletteko tietoisia siitä, että avoimen yliopiston kautta voi pyrkiä tutkinto-opiskelijaksi, jos onnistuu saamaan 60 opintopistettä. Tämä voi vaikuttaa melko hienolta tavalta hankkia opiskelupaikka jostain ehkä hyvin halutusta tiedekunnasta. Mutta jos tuota vaihtoehtoa katsotaan tarkemmin, niin silloin kannattaa muistaa että tuolloin kannattaa tehdä todella lujasti työtä, koska se että nuo 60 opintopistettä tipahtaa, vaatii täydellistä onnistumista, ja sen takia pitää valmistautua valvomaan pitkään ja hartaasti kirjojen ja muun materiaalin kanssa, jos tosissaan aikoo tiedekuntaan tämän väylän kautta.
Kannattaako avoimen yliopiston opiskelu ylipäätään? Sen kurssit ovat maksullisia, ja sen takia tätä “avoimen väylänä” tunnettua opiskelu mallia kritisoidaan, mutta samalla pitää muistaa että “ei oppi ojaan kaada”. Eli mitään vikaa avoimen yliopiston mallissa ei sinällään ole, mutta kuitenkin jos ihminen aikoo tuon kautta saada opiskelupaikan, niin silloin pitää kursseilla onnistua täydellisesti, ja pitää huomioida se että avoimen yliopiston kurssit ovat sellaisia että 60 opintopistettä tulee kurssi kokonaisuuksista.
Se tarkoittaa sitä, että jokainen opintokokonaisuus tuo henkilölle tietyn määrän opintopisteitä, mutta kyseinen asia vaatii sitten sitä että kaikki tentit suoritetaan hyväksytysti, ja kuten tiedämme niin kun opintokokonaisuudessa mennään eteenpäin, niin silloin kurssien vaatimustaso kohoaa. Ja sen takia on hyvin mahdollista että vaikka aluksi kaikki tuntuu helpolta, niin jatkossa saattaa eteen tulla ongelmia. Opintokokonaisuuksien hinnat saattavat olla myös sillä tavoin porrastettuja, että ne aiheuttavat melko suuren loven lompakkoon, jos niitä aikoo sitten tosissaan käydä.
Eli jokainen opintokokonaisuus on “pylväs” mikä koostuu moduuleista, ja alkupään moduulit saattavat olla kohtuuhintaisia, mutta kun lähdetään sitten tuossa “pylvään” sisällä etenemään ja tekemään monimutkaisempia asioita, niin silloin alkaa kurssien hinta kohota, ja silloin eteen tulee ehkä hyvinkin suuri lasku. Eikä siis kurssimaksu takaa sitä, että tämä kurssi menee läpi. Kurssien hinnat ilmoitetaan avoimen yliopiston sivuilla, ja kun ihminen lähtee tekemään päätöstä siitä, että yrittääkö hän hyödyntää “avoimen väylää”, niin silloin hänen kannattaa katsoa kurssien hintoja, ja miettiä itse sitä, että riittävätkö rahkeet siihen, että opiskelupaikka irtoaa avoimen väylän kautta.
Kommentit
Lähetä kommentti