Siirry pääsisältöön

Kuka tai mikä opettaa että teko on oikein tai väärin?




Kuka tai mikä opettaa että teko on oikein tai väärin?

Kun ihminen tekee jotain, niin hänen pitää sitten miettiä, mikä oikeutti hänet toimimaan kuten hän toimi? Ihmisen oikeutuksen määrittää se, miten moraalia ja etiikkaa tulkitaan. Eli onko eettisesti oikein määritellä toinen ihminen toisen yläpuolella olevaksi? Jos ajatellaan hallintoa sekä hallintomalleja, niin silloin absoluuttinen monarkia määrittelee kuninkaan olevan kaiken yläpuolella, ja muut hänen alamaisensa saavat valtansa häneltä, niin kuka antaa kuninkaalle sen vallan, mitä hän muihin ihmisiin käyttää?

Jos ajatellaan yli-ihmistä, niin mikä tekee hänestä yli-ihmisen? Vaikka hän olisi kuinka jonkun puhtaan linjan jalostamisen tulos, niin pitää hänellä jotain muutakin olla, kuin se että tuolla henkilöllä on komea sukutaulu siitä, että otetaan kaksi degeneroitunutta sukua tai ihmisryhmää, ja sitten liitetään nuo ihmiset toisiinsa. Ihmisellä pitää olla myös virikkeitä jotka motivoivat häntä kehittämään uusia asioita.

Eli tämän käsityksen mukaan teknologia sekä eli tekevät ihmisestä ylivoimaisen muihin lajeihin verrattuna. Mutta mikä tekee joistakin ihmisistä ylivoimaisen muihin ihmisiin nähden? Onko se sama asia nyt sitten oman lajimme sisällä? Eli ylivoimainen tekniikka, jota ei paljasteta muille on siis asia, mikä tämän teorian mukaan luo ylivoimaisen hallitsevan luokan ihmisten keskelle on asia, mikä takaa kuninkaallisen kohtelun.

Eli miten määritellään kuninkaallinen kohtelu? Onko se sitä että henkilö istuu tuolissa tai makaa sängyllä odottaen, että joku palvelija tuo hänelle vihanneskeiton? Tai onko se sitä, että hän istuu tuolissa, ilman että liikauttaa raajaansa, ja silloin tietenkin lihakset surkastuvat, jolloin kuningas muuttuu pelkäksi puhuvaksi pääksi.

Tämä on kuin joku varhaisten tieteiskirjojen kuvitteellinen “Solenoidi-sivilisaatio”, missä työläiset ovat lihaksiltaan  vahvoja, mutta heidän aivonsa olivat tämän tarinan mukaan kehittymättömiä. Kun taas hallitsijan aivot olisivat taas valtavan suuret, niin suuret että hänen kaikki energiansa menee noiden valtavien aivojen ruokkimiseen. Tuon tarinan kertoja varmaan ajatteli antaa pienen vinkin siitä, miten esimerkiksi ääripään kehitys voi kummassakin tapauksessa aiheuttaa vahinkoa.

Tuolloin unohtuisi se, että olento tarvitsee sekä kyvyn liikkua, että kyvyn ajatella. Eli nämä fiktiiviset oliot olisivat täysin riippuvaisia toisistaan. Tuolissa istuva jätti-aivoinen solenoidi olisi kuin tietokone, mutta hänen alamaisensa toisivat tuolle ajatusten universumille ruokaa, ja vastapalvelukseksi kyseinen olento sitten taas ajattelisi muiden puolesta, ja kertoisi näille että esimerkiksi tuloksia johonkin tehtäviin. Eli jos jos haluat jotain saada, niin on myös pakko antaa. Jos suuri johto-solenoidi ei alaistaan miellytä, niin hän kuolee ruoan puutteeseen, mutta jos alainen tämän tekee, niin hän menettää biologisen tietokoneen, eli siis kohtuus aina kaikessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...